Kip met pesto in bladerdeeg


Publicatie datum:

Een snelle manier van lekker koken.

Gesponsorde koppelingen

Geen zin of tijd om te koken? Dan is kip in bladerdeeg met groene pesto misschien wel iets voor u!

Gesponsorde koppelingen

Wat u nodig heeft (voor 4 personen):

- Kipfilet (2 stuks).

- 80 gr. groene pesto.

- 25 gr. pijnboompitten

- 4 plakjes bladerdeeg.

- 100 gr geraspte belegen kaas.

- 1 ei.

- (optioneel) 1 eetlepel sesamzaadjes.

- Peper en paprikapoeder voor de smaak.

 

Verwarm de oven op 175 °C (hetelucht) of  200 C° (elektrisch).

 

Bereiding:

1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes (blokjes van circa 1-2 cm). 

2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.

3. Bak de kipfilet en breng deze op smaak met de peper en paprikapoeder. Bak                      op het laatst de pijnboompitten mee.

4. Besmeer de plakjes bladerdeeg met de pesto.

5. Schep met een lepel de kip en pijnboompitten op het bladerdeeg.

6. Vouw het gevulde bladerdeeg dubbel als een appelflap, besmeer de flap met ei zodat deze in de oven mooi bruin wordt.

7. Strooi de geraspte kaas en sesamzaadjes over de flapjes.

8. Leg de flapjes op bakpapier of in een ingevette bakplaat en plaats het in de oven, na ca. 10 minuten zijn ze klaar, dit ziet u aan de bruining van de flapjes en de gesmolten kaas.

 

Eet smakelijk! Smile


Foobie gebruiker hipperdepip

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak

Leuke en gezonde traktaties

leuke en gezonde traktaties

Recept: Wortel Prei soep

Een heerlijke soep die in een handomdraai op tafel staat!

Chocomelk De Enige Echte

mijn mening over de verschillen tussen de duren en goedkope chocomelkz

Zelf Roti maken

Lekker zelf Roti maken, begint nu!