zoetzure kip met mango


Publicatie datum:

Zoetzure kip met mango en rijst als hoofdgerecht

Gesponsorde koppelingen

Een recept met kip en mango in zoetzure saus opgedient met rijst. erg lekker en makkelijk om te serveren

                               kip met mango in zoetzure saus

 

benodigdheden voor 4 personen

2 stukken kipfilet ( vrijmaken van onregelmatigheden )

1 mango ( rijp )

100 gr tauge

200 gr prei of 200 gr chineese kool

2 teentjes knoflook ( uitgeperst )

1 tl maizena

1 el tomatenpuree ( eventueel ketchup )

1 el witte wijnazijn

2 el honing

150 ml mangosap

olie voor de wok olijfolie of zonnebloemolie

 

voorbereiding

Voor u begint met koken is het van belang en handig om de ingredienten

te wassen en te snijden. U wilt natuurlijk niet het risico lopen dat tijdens het

wokken/bakken u er achter komt dat iets nog niet klaar is. U loopt dan ook

het risico dat iets te gaar word en niet meer lekker smaakt of zelfs aanbrand

ook niet wat u wilt. Even de kip van schoonmaken en dan zoveel mogelijk in

gelijke stukjes snijden, zo zorgt u ervoor dat het vlees gelijkmatig gaar word.

Groente in stukjes snijden niet te groot, en dan even spoelen onder de

kraan om vuil te verwijderen. De mango even van zijn jasje ontdoen en in

kleine plakjes snijden.

Tijd om de saus voor te bereiden. De mangosap en de witte wijnazijn in een

kom en even door elkaar roeren, nu kunt u de honing en de tomatenpuree

of eventueel ketchup erbij doen. opnieuw alles goed door elkaar roeren

en tijdens het roeren de maizena toevoegen. Alles even goed blijven roeren

tot een mooie egale saus. U bent klaar met het voorbereiden, tijd om te gaan

wokken/bakken

 

wokken / roerbakken

De wok op het vuur, zodra de wok warm/ heet word de de olie erin

en laat deze warm worden tot u de olie ziet bewegen. Dan is de het warm

genoeg om te gaan wokken, tevroeg het vlees in de pan dan schroeit het

vlees niet snel genoeg dicht en verliest u de smaken en kan het vlees sneller

uitdrogen.

Doe de kip erin en bak deze al roerende door tot ze gaar is een paar minuten

is voldoende. Dan kunt u de groente, tauge de geperste knoflook en de

gesneden mango erbij doen, en dit nog eens 2 a 3 minuten al roerende

wokken/bakken. Nu is het tijd voor de saus. Zodra u ziet dat de saus wat

dikker word is deze klaar. niet tedik laten worden dat zou jammer zijn van uw

gerecht. U kunt dit eventueel serveren met rijst.

 

eet smakelijk

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Spaanse omelet

Een groentebom onder de vorm van eieren. Eenvoudig te bereiden en snel klaar.

De Italiaanse Asperge-witlofsalade!

Men zegt dat Italië drie nationala obsessies heeft: Madonna, mamma en mangiare (eten) Hieronder staat een heerlijk recept van een Italiaanse asperge-witlofsalade.

Ingewikkelde Vegetarische gerechten belasten het milieu.

Ingewikkelde vegetarische gerechten belasten het milieu doordat veel ingrediënten geïmporteerd moeten worden.

Tomaten salade met sperziebonen en Feta of Danish Blue

Een frisse, kleurige (vegetarische) salade die overal lekker bij is

Heerlijke wrap

Een overheerlijk recept voor een wrap die bovendien snel klaar is!

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

High Tea bij recreatiegebied Madestein (Den Haag)

Recensie van een high-tea in het partycentrum in recreatiegebied Madestein in Den Haag.

Asperges voor consumptie alleen van het mannelijk geslacht.

In de winkel liggen alleen maar asperges van het mannelijk geslacht omdat het mannelijk geslacht het grootst is bij de Asperge.

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Broodbakmachine

In een broodbakmachine maakt u zelf eenvoudig uw verse brood

Spaghetti met broccoli en hammetjes

Een snel en makkelijk recept voor een lekkere en gezonde maaltijd.

Bokbier

Elke herfst is het er weer maar wat is nu precies bokbier

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !

Caprinataart met rood fruit

Een heerlijke Italiaanse taart!

Tomaat-mozzarellatorentje

Een heerlijk insalata caprese! Binnen een paar stappen heeft u een Italiaans tomaat-mozzarellatorentje!

Risotto met paddestoelen en gorgonzola

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke risotto met paddestoelen en gorgonzola!

Rollende kalkoen (Kalkoenrollade)

Rollade maar dan anders dan normaal

Twee spaghetti recepten

Als je italiaans wilt koken, en je weet niet waaruit te kiezen heb ik hier twee heerlijke recepten voor spaghetti voor je. Beide gerechten zijn gebasseerd op vier personen.

Spagetti met zalm en spinazie

Heerlijk recept waarmee je je 'pastadag' kan varieren

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Wokgerecht: Pannenkoeken met lente-uitjes

Het recept van een zeer smakelijke wokpannenkoek. Niet alledaags, maar zeer lekker.

Friet met kip: een simpel en heerlijk recept voor kleine en grote gezinnen

Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.

Lekker Hapje: Frittata met tomaat

Dit lekkere typische Italiaanse eten kan u zowel als hapje, tussengerecht,bijgerecht of oorgerecht gebruiken