Koken een kunst of expirimenteren


Publicatie datum:

Inkopen voor de hele week doen is tijdbesparend. Recepten zoeken is gemakkelijk

Gesponsorde koppelingen

Veel vrouwen vinden koken wel fijn. Maar als het betekent koken voor een gezin van 3 tot personen dan is de lol er gauw vanaf. Wat oh wat gaan we vandaag eten? Elke week is het dan weer een gevecht om te kijken hoe ze op een snelle en creatieve manier gezond eten op tafel zetten. Enkele tips om echt te komen tot een snelle afhandeling van de keuken elke week weer.

Elke werkende vrouw en al helemaal elke werkende moeder zal u vertellen dat hoeveel ze ook van koken houdt, het je soms allemaal de nek uit kan lopen. Weer een dag bedenken wat je de kroost en manlief zal voorschotelen. En als je komt uit een conservatieve hoek dan eten de kinderen wat de pot schaft maar een beetje moderne moeder en echtgenote wil toch wel rekening houden met de ‘lusten en niet lusten’ van haar gezin.Met een goede planning en wat basisingrediënten in de koelkast en de voorraadkast, is het niet langer een ‘last’ om je gezin snel een lekkere en voedzame maaltijd voor te schotelen.

1. Simpele gerechten: Een voedzame maaltijd hoeft niet uitgebreid te zijn. Eénpans gerechten ( wokgerechten, stoofschotel en soepen) zijn gemakkelijk voor te bereiden. Zo kun je de avond van te voren de bouillon van de soep beginnen te trekken. Als je soep met bonen maakt zoals gele of groene erwten dan laat je die een avond van te voren in water zodat het kookproces niet te lang duurt. Durf ook eens wat anders en durf een wittebonen of een bruine bonen soep…!

2. Ovenschotels: Gerechten in de oven zoals vlees en gehakt recepten zoals meatloafs kunnen ook de avond van tevoren voorbereid worden. Eerder bereid voedsel heeft trouwens ook de neiging om smakelijker te worden omdat de kruiden in het gerecht gaan trekken. Je kunt natuurlijk een ovenschotel ook ’s avonds samenstellen en in de ijskast doen en zodra je thuis bent direct in de oven plaatsen.U kunt de meatloafs kruiden met van alles. In een volgend artikel geefik u een aantal meatloaf recepten.

3.Restverwerking: Restjes gooi je niet weg. Gekookte witte rijst gooit u niet weg tenzij u het aan de kippen voert. Bewaar telkens de kleine knoedels overgebleven rijst ( let wel geen brong brong!) En als er een dag een heleboel is, halt u ze de avond van tevoren uit de vriezer, plaatst ze in de ijskast om te ontdooien en bak je er die middag een lekkere nasie van. Restjes geroosterd of BBQ vlees kunnen bewaard worden voor in de nasi of Bruine bonen.

4. Vleesverwerking: gKip kappen elke dag is niet fijn . Neem er daarom een dag voor als u kip in bulk koopt. Was alle kip. Kap en marineer het vlees in porties en doe ze in de vriezer met duidelijke labeling van wat, wat is. Bijvoorbeeld 2 pakjes Chinees, 2 pakjes Pikant, 2 pakjes Indonesische ketyap, 2 pakjes naturel ( dus alleen zout en peper) waardoor je er alle kanten mee uit kan. Het vlees zal trouwens alleen maar beter smaken. Rund en dan bijzonder die bestemd voor stoofschotels en soepen, kunt u ook in1 keer lekker zacht koken en in bakjes wegzetten. Trouwens restjes BBQ vlees doe je in de freezer en bak je een andere keer een lekkere nasi mee..!

5.Microwave cooking: de microwave is echt niet alleen voor de popcorn of om kant en klare maaltijden op te warmen. Neem nou eens vis. Geen zin om te bakken, het is razendsnel klaar in de microwave. Doe wat margarine, een beetje citroensap, wat gedroogde of verse kruiden en breng op smaak met peper. Dek de schotel af en laat 4 à 5 minuten koken in de microwave op maximale kracht. Laat 3 à 5 minuten rusten en dien daarna op. Snel, en supergezond!Eevenzo met wat diepvriesgroenten. Als u een microwave heeft gekcoht word er meestal zo een handig mini 'kookboekje' bij geleverd volg de tips op!

Volgende keer nog meer tips.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Pannenkoeken recept

Een simpel recept om pannenkoeken te bakken

Wokgerecht: Scampi in het pannetje

Scampi's met groentjes in de wok bereiden, een uiterst lekker receptje

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Kalfsfricassee

Een simpele, maar lekker recept voor de bereiding van Kalfsfricassee

Zelf patat maken, zelf friet maken, hoe maak je de lekkerste zelfgemaakte patat

De lekkerste patat is nog altijd zelfgemaakte patat, lees hier hoe je de lekkerste patat zelf kunt maken.

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

IJsmachine

Met een ijsmachine maak je snel en gemakkelijk elke smaak ijs die je wilt

Heerlijke originele hapjes op tafel

Recepten voor op een verjaardag die origineel en lekker zijn

limoncello taart

een heerlijk frisse taart, ook geschikt als dessert

Recept voor Jachtschotel

Hoe maak je de lekkerste jachtschotel in een paar simpele stappen.

Oliebollen bakken

het bakken van oliebollen in de frituur

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel

Snelle gerechten

snel een gerecht op tafel?

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Simpele en lekkere recepten voor toetjes

Recepten van ijs

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Chinese tomaten soep

Chinese tomaten volgens tradioneel recept

Zelf koekjes maken

Een recept om zelf koekjes te bakken

Chocolade en aardbeien roomijs

diverse recepten voor zelfgemaakt ijs in de ijsmachine

Rode zee met onbewoond eiland (Tomatensoep)

De tomatensoep die elk kind lust (Voorgerecht)

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Bonenschotel met salami

Een lekker en voedzaam gerecht met bonen en salami