Koken met lust


Publicatie datum:

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Gesponsorde koppelingen

Een lustopwekkend tintje geven aan je eten? Waarom niet! Bovendien is het gezond. Hieronder een uitleg over verschillende voedingsmiddelen die voor een romantisch toetje zouden kunnen zorgen...

Iedereen weet dat bepaald voedsel geassocieerd wordt met passie en seks. Je voeding kan inderdaad direct van invloed zijn op je seksleven. Het beïnvloedt je hormonen, bepaalde stoffen in de hersenen en het energie- en stressniveau, ofwel doordat het bepaalde voedingsstoffen bevat die stimulerend werken, de hoeveelheid testosteron vergroten en de bloedstroom naar de genitaliën doen toenemen, ofwel vanwege de suggestieve vorm die sommige etenswaren hebben.

 

Invloedrijke vitamines en mineralen

Om te begrijpen waarom bepaalde voedingsmiddelen lustopwekkend kunnen zijn, is het eerst van belang te weten welke stoffen, in dit geval vitamines en mineralen, een belangrijke invloed hebben op het libido.

Van de vitamines zijn vooral Vitamine A, verschillende B-vitamines, vitamine C en vitamine E van belang. Vitamine A is nodig voor de vorming van geslachtshormonen zoals oestrogeen en testosteron en het helpt bij de productie van gezond sperma. B-vitamines zijn belangrijk voor de energieproductie en de vorming van hormonen. Bovendien helpen ze de productie van prolactine, een stof die een remmende invloed heeft op seksuele opwinding, te verminderen. Tenslotte zorgen ze ervoor dat de zenuwen goed functioneren, iets wat belangrijk is voor het reageren op seksuele stimulatie en de bloedstroom naar de genitaliën. Vitamine C helpt bij de vorming van belangrijke hormonen die een rol spelen bij seks, zoals androgeen, oestrogeen en progesteron en doet het spermavolume toenemen. Er is verder bewijs gevonden dat vitamine C (door het vermeerderen van de hoeveelheid stikstofmonoxide) helpt bij het versterken van de bloedvaten wat resulteert in betere erecties. Vitamine E wordt vaak beschouwd als de seksvitamine, omdat het waarschijnlijk de vitamine is die het sterkst van invloed is op het libido. Het speelt een essentiële rol in de productie van geslachtshormonen en bevordert de stroom van voedingsstoffen en zuurstof naar de genitaliën.

Enkele invloedrijke mineralen zijn magnesium, zink en kalium. Magnesium speelt een rol bij het regelen van de energiehuishouding en het functioneren van spieren en zenuwen. Het stimuleert relaxatie wat meestal helpt om het libido te vergroten. Verder is het essentieel in de productie van de geslachtshormonen androgeen en oestrogeen en bepaalde neurotransmitters die van invloed zijn op seksuele opwinding. Zink speelt een essentiële rol in de vruchtbaarheid van vrouwen, verhoogt het mannelijk libido en is nodig voor de productie van sperma en testosteron. Kalium is nodig voor een goede energiehuishouding, werking van de zenuwen en het handhaven van de bloeddruk. Een tekort kan het libido erg verlagen.

 

Libidoverhogend eten

Het spreekt voor zich dat voedingsmiddelen die een groot gehalte aan een of meerdere van de bovengenoemde vitamines of mineralen hebben, het libido kunnen verhogen. Zo zijn vers fruit, met name bananen en kiwi's, en bepaalde kruiden zoals koriander, basilicum en gember rijk aan kalium, bevatten oesters en pijnboompitten veel zink en zitten in asperges, avocado's en honing belangrijke B-vitamines. Al deze voedingswaren kunnen dan ook als lustopwekkend gezien worden. Hieronder een beschrijving van het voornaamste libidoverhogende voedsel:

1) Chocola: pure chocola bevat ten eerste anandamide (wat je een goed gevoel kan geven), ten tweede phenylethylamine, (een stof die dopamine vrijmaakt in het genotcentrum van de hersenen, iets wat tot opwinding, aantrekking en euforie leidt) en ten derde magnesium (wat goed is voor het hart en het libido van vrouwen).

2) Oesters: deze zijn rijk aan zink, wat goed is voor de productie van sperma, het testosterongehalte doet toenemen en het libido in zowel mannen als vrouwen vergroot. Ze worden als een culinair symbool voor passie gezien en geassocieerd met romantiek. Ze zijn erg voedzaam en bevatten veel proteïnen. Er wordt beweerd dat mannen door het eten van oesters tot op hoge leeftijd seksueel actief kunnen blijven. Tenslotte heeft de geur overeenkomsten met vrouwelijke feromonen wat tot seksuele opwinding kan leiden.

3) Bananen: ten eerste is er qua vorm de duidelijke overeenkomst met de penis, maar dit niet alleen maakt bananen lustopwekkend. Ze zijn rijk aan zowel de mineralen kalium en magnesium als aan B-vitamines en kunnen daarmee dus bijdragen aan de productie van geslachtshormonen.

4) Avocado's: net als bananen is er de overeenkomst met een deel van mannelijke geslachtsorganen, nu met de testikels. Verder zijn ze rijk aan foliumzuur wat goed is voor het hart en energie geeft, aan B-vitamines (die zorgen voor een toename aan testosteron en een verhoging van het libido) en aan kalium. Voor zowel mannen als vrouwen kan het een zeer lustopwekkende fruitsoort zijn. 

5) Knoflook: raar maar waar en niet vanwege de geur! Knoflook bevat allicine, een stof die de bloedstroom naar de genitaliën doet toenemen en de hardheid van de erectie van de penis kan versterken.

6) Honing: bevat verschillende B-vitamines die van belang zijn voor de vorming van testosteron en het bevat het mineraal borium dat helpt bij de regulatie van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Borium kan ook het testosterongehalte in het bloed doen toenemen.

7) Asperges: deze zijn een belangrijke bron voor vitamine A, B en C, foliumzuur en het mineraal kalium. Behalve dat foliumzuur, zoals eerder genoemd, goed is voor het hart, wordt ook beweerd dat het de productie van histamine vergroot wat nodig is voor het bereiken van een orgasme in zowel mannen als vrouwen.

8) Basilicum: het doet het hartritme toenemen, stimuleert het seksuele verlangen en alleen de geur zou al lustopwekkend werken.

9) Amandelen: ze zijn rijk aan vitamine E en magnesium en zouden met name bij vrouwen passie opwekken.

10) Vijgen: een opengesneden vijg doet denken aan vrouwelijke geslachtsorganen. Vijgen bevatten veel aminozuren en zijn seksueel stimulerend.

11) Pijnboompitten en pompoenpitten: deze zijn rijk aan het mineraal zink wat belangrijk is voor het handhaven van de potentie en testosteronproductie.

12) Aardbeien en frambozen: deze fruitsoorten zijn rijk aan vitamine C en worden geassocieerd met liefde en passie.

13) Selderij: bevat androsteron (een metaboliet van het geslachthormoon testosteron) dat vrijkomt met het transpireren van mannen wat leidt tot aantrekking bij vrouwen. Dit leidt weer tot een toename in testosteron bij mannen wat het libido vergroot.

 

Kortom, allerlei mogelijkheden voor een gezond, romantisch en lustopwekkend diner. Een glaasje wijn of champagne erbij wil het ook wel goed doen....

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Toscaanse scholrolletjes

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Een frisse pastasalade maken? Kinderspel!

Als lichte maaltijd of als bijgerechtje bij de barbecue is deze pastasalade heerlijk. Ook geschikt voor koken met kinderen.

Stampot rauwe raapstelen met vlees en jus

Stampot rauwe raapstelen, een echt voorjaarsgerecht

Aardpeerschotel met prei en hazelnoten

Recept voor een ovenschotel met aardperen, prei, aardappelen en hazelnoten

Amaretto-bosbessen met mascarponecrème

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Pasta saus maken / koken

Simpele manier om een lekkere pasta saus te maken.

Ossobuco

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Gratis Shoarma in Safaripark de Beekse Bergen

In april en mei is er gratis shoarma in Safaripark de Beekse Bergen.

Recept voor zandkoekjes

Een makkelijk recept om heerlijke koekjes te bakken in circa 30 min.

Walnotentapenade

Recept van tapenade, waar je mee kunt variëren.

Recept

Een recept voor een heerlijke overschotel met tortillachips. Makkelijk te breiden van 1 persoon tot een grote groep!

Asperges voor consumptie alleen van het mannelijk geslacht.

In de winkel liggen alleen maar asperges van het mannelijk geslacht omdat het mannelijk geslacht het grootst is bij de Asperge.

Kun je goedkoop stoned worden van tomatenketchup?

Dat je goedkoop stoned kunt worden van wilde sla en wilde paddenstoelen is bekend maar kun je ook goedkoop stoned worden van tomatenketchup?

Recept voor kip shoarma

Het maken van kip shoarma op een heerlijke simpele manier

Een lekkere en vers gemaakte pasta saus

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Drie-in-de-pan

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?

Zelf koekjes maken

Een recept om zelf koekjes te bakken

Konijn alla ligure

Een heerlijk Italiaans gerecht konijn alla ligure

Chocola/cacao

Werking van chocola/cacao. Waarom geeft chocola je een goed gevoel.

Italiaanse bruschetta

Heerlijke Italiaanse brood

Bier, hoe wordt het gebrouwen?

Hoe wordt bier gebrouwen en met welke ingrediënten.

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Recept voor een chocoladetaart

Een recept om makkelijk een chocoladetaart te maken

Gebraden haas met roomsaus

Een heerlijk hoofdgerecht!