Kookworkshops in het buitenland


Publicatie datum:

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Gesponsorde koppelingen

Wie van koken houdt en van reizen vindt het dé ultieme vakantie, koken in een liefst zonnig sfeertje met produkten van de streek in combinatie met mooie dagtochten en excursies.

Kookworkshop
Een kookworkshop kent inmiddels iedereen. Een kleine of iets grotere groep mensen kookt onder leiding van een of meerdere koks in kleine groepjes allerlei heerlijkheden, waarna gezamenlijk wordt genoten van al het bereide lekkers. Leuk om te doen, leerzaam en gezellig, want meestal zijn alle kookgekken reuze leuke mensen.

Kookreizen
Een kookreis is eigenlijk een aaneengeschakelde periode van dagelijkse kookworkshops, variërend van een weekend tot een week, vaak in een inspirerende omgeving zoals de Provence, Toscane of Andalusië. De dagen worden besteed aan allerlei excursies die altijd te maken hebben met lekker eten en/of drinken. Er zijn wijnproeverijen, rondleidingen over wijngaarden, olijfgaarden en fruitboomgaarden. Er wordt een bezoek gebracht aan de plaatselijke (boeren)markt, gesnuffeld, geproefd en uitgeprobeerd. Soms wordt er met een plaatselijke visser verse vis gevangen of truffel gezocht met een plaatselijke boer, paddestoelen geplukt met een kenner uit de streek of geiten gemolken voor een echte superverse geitenkaas. Een kookreis is een aaneenschakeling van culinaire hoogtepunten in een mooi landschap met meestal ook nog mooi weer. Voor iemand die van koken houdt en van lekker eten, maar ook van reizen en cultuur dé ideale vakantie.

Waar te vinden?
Kijk eens op internet bij 'kookreizen' of op bijvoorbeeld de website van Keizer Culinair, Werelds Koken of vele andere aanbieders. Ook in veel reistijdschriften staan allerlei aanbiedingen op dit gebied. Laat je inspireren door je liefde voor koken en maak er een onvergetelijke reis van.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 33
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Coca Cola

Informatie over het ontstaan van Coca-cola en Coca-cola nu.

Spagetti met zalm en spinazie

Heerlijk recept waarmee je je 'pastadag' kan varieren

Canneloni met kip

Heerlijke canneloni's met kip!

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Crostini met paddestoelen

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Energierijke shake

Energierijke kwarkshake met hoge voedingfswaarde

Spaghetti alla carbonara volgens traditioneel recept

het maken van spaghetti op een eenvoudige en goedkope manier

Basis recept voor Pannekoeken

Standaard ingrediënten en bereidingswijze voor de altijd smakelijke pannekoeken

Waar aardbeien al niet goed voor zijn.

Aardbeien zijn een smaakvol en goed voor ons lichaam

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Hoe je het vet verliezen Eenvoudiger Kunt Maken

Ontdek hoe je eenvoudig kunt afvallen door het dieet aan te passen aan je smaak en je levensstijl

Halvarine, margarine of roomboter

Een informatief artikel over het gebruik van boter op brood.

Recept cocktails met aardbei

9 heerlijke cocktails met aardbei!

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Cupcakes

Alles over de cupcakes en waar je kunt oefenen om ze te maken.

Kidneybonensoep (budgetrecept)

Recept voor 4 personen

Is deze plant giftig of niet?

in situaties zonder voedsel of om je tuin huisdierveilig te maken is het handig te weten welke planten giftig zijn of niet.

Geitenkaas taart

Op zoek naar een lunchgerecht dat in een handomdraai klaar is, dan is het volgende recept iets voor jou.

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

De ovenschaal

De ovenschaal wordt al eeuwenlang in de keuken gebruikt