Kookworkshops in het buitenland


Publicatie datum:

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Gesponsorde koppelingen

Wie van koken houdt en van reizen vindt het dé ultieme vakantie, koken in een liefst zonnig sfeertje met produkten van de streek in combinatie met mooie dagtochten en excursies.

Kookworkshop
Een kookworkshop kent inmiddels iedereen. Een kleine of iets grotere groep mensen kookt onder leiding van een of meerdere koks in kleine groepjes allerlei heerlijkheden, waarna gezamenlijk wordt genoten van al het bereide lekkers. Leuk om te doen, leerzaam en gezellig, want meestal zijn alle kookgekken reuze leuke mensen.

Kookreizen
Een kookreis is eigenlijk een aaneengeschakelde periode van dagelijkse kookworkshops, variërend van een weekend tot een week, vaak in een inspirerende omgeving zoals de Provence, Toscane of Andalusië. De dagen worden besteed aan allerlei excursies die altijd te maken hebben met lekker eten en/of drinken. Er zijn wijnproeverijen, rondleidingen over wijngaarden, olijfgaarden en fruitboomgaarden. Er wordt een bezoek gebracht aan de plaatselijke (boeren)markt, gesnuffeld, geproefd en uitgeprobeerd. Soms wordt er met een plaatselijke visser verse vis gevangen of truffel gezocht met een plaatselijke boer, paddestoelen geplukt met een kenner uit de streek of geiten gemolken voor een echte superverse geitenkaas. Een kookreis is een aaneenschakeling van culinaire hoogtepunten in een mooi landschap met meestal ook nog mooi weer. Voor iemand die van koken houdt en van lekker eten, maar ook van reizen en cultuur dé ideale vakantie.

Waar te vinden?
Kijk eens op internet bij 'kookreizen' of op bijvoorbeeld de website van Keizer Culinair, Werelds Koken of vele andere aanbieders. Ook in veel reistijdschriften staan allerlei aanbiedingen op dit gebied. Laat je inspireren door je liefde voor koken en maak er een onvergetelijke reis van.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 33
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Voor heel veel jongens is bierdrinken stoer en Amstel Radler voor watjes. Toch is Amstel Radler een succes. Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Tomaten-basilicumsoep

Krijg nu binnen een paar stappen een heerlijk Italiaans tomaten-basilicumsoep!

Een lekkere maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

thaise kip wokken met gember sjalotjes en kokos

recept thaise kip lekker wokken/roerbakken

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Vegetarische witlofschotel uit de oven

Heerlijke witlofschotel zonder vlees, snel en makkelijk.

Spaghetti met olijven

Binnen een paar stappen heeft u spaghetti dat u in toprestaurants besteld!

Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets in 20 minuten

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Recept: Lasagne met courgettebladen

Een supergezond recept voor lasagne! In dit gerecht wordt de pasta vervangen door plakjes courgette.

Empanada's met appelvulling

Dit is een prima idee voor een leuk uitziende lekkernij die je zo op de hand kunt eten en die je je bezoek zeker kunt voorschotelen

Recept: Makkelijke en snelle koekjes

Recept voor simpele maar lekkere koekjes.Snel en makkelijk te bereiden!

Koken voor uw kleinkinderen

Lekker en gezond koken voor uw kleinkinderen

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Welke verschillende soorten brood zijn er?

Beschrijving van verschillende soorten brood.

Recept voor Jachtschotel

Hoe maak je de lekkerste jachtschotel in een paar simpele stappen.

Gebakken rijst met sperziebonen

Gebakken rijst met sperziebonen, een typisch gerecht uit het Midden-Oosten. Simpel om te maken, maar met een exotische smaak.

Appel Cake

Zelf een appel cake bakken

Aardbeiendessert met balsmico

Een heerlijk Italiaans aardbeien dessert!

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!

Kip Kerrie

Kip Kerrie met rijst voor 4 personen.

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

Polenta met paddestoelen

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!