Krab - basisbereiding - tips en weetjes


Publicatie datum:

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Gesponsorde koppelingen

Kleine schaal- en schelpdieren worden meestal als voorgerecht opgediend en ook wel gebruikt in soepen en sauzen.

Grote schaal- en schelpdieren daarentegen kunnen zowel dienen als voor- en hoofdgerecht.

Alle schaal- en schelpdieren dienen voor het schoonmaken gekookt te worden, enkel de oesters maken hierin een uitzondering, zij kunnen als enig rauw gegeten worden.

Het té lang koken van schaal- en schelpdieren maakt het vlees taai en dus onsmakelijk, de kooktijd van schelpdieren is korter dan die van schaaldieren.

Zowel schaaldieren als schelpdieren hebben oneetbare gedeelten – de geleiachtige maagzak van kreeften – de baarden van mosselen, enz… vergeet deze zeker niet te verwijderen tijdens het schoonmaken.

Hou er rekening mee als je ze kant-en-klaar koopt, dat je ze dezelfde dag nog opeet.

Gesponsorde koppelingen

Basisbereiding van Krab

 Krab

In de meeste gevallen is de krab al gekookt door de vishandelaar, maar indien u ze vers aankoopt let er dan wel op dat ze zwaar voor hun maat zijn en dat ze over 2 scharen moeten bezitten. Het eetbare gedeelte zit namelijk in de scharen en in het lijf.

1. Was de krab af

2. Neem een pot met veel water en voeg het volgende eraan toe:

* 1 laurierblad
* 1 eetlepel citroensap
* zout en peper
* een paar takjes peterselie

3. Doe dan het deksel op de pot en breng het water langzaam tot zijn kookpunt. Je mag ervan uitgaan dat een krab van ongeveer 1 ½ pond ongeveer op 15 à 20 minuten gaar is.

4. Als de krab gaar is, leg je ze met de onderkant naar boven op een plank. Je breekt de scharen en de poten eraf. Sla de onderkant stuk met bv. een hamer en haal het vlees eruit met haaknaald.

5. Leg daarna de krab met de achterkant naar u toe gedraaid en breek het lichaam op die manier los van de schaal.

6. Zowel het kraakbeen als de kieuwen verwijderen.

7. De lever, welke een grijsgroene kleur heeft, kan wel gegeten worden.

8. Nadat je het krabvlees uit de schaal hebt gehaald, verwijder je de baleinen.

9. Sla dan met bv. een hamer, het grootste gedeelte van het onderpantser stuk. Doe dit wel langs de duidelijk zichtbare scheidingslijn. Verwijder het onderpantser dan met een heel scherp mes.

10. Indien je wenst kan je het bovenpantser mooi opboenen en de krab hierin serveren.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Kaashapjes

een heerlijk hapje gemaakt van kaas en bovendien is het laag in calorieen

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

10 tips om e-nummers te minderen

E-nummers hebben een functie in producten. Toch is er een groep mensen die weinig e-nummers consumeert. Wanneer je e-nummers wilt verminderen is dit moeilijk.

Makkelijk Recept voor heerlijke shoarma schotel met vlees, groente en aardappel. Gezond recept.

Ik heb zelf een super eenvoudig te maken recept bedacht voor een heerlijke shoarmaschotel.

Moeilijke eter (van peuter tot kleuter)

Help, mijn kind eet zeer slecht !!