garnalenomelet


Publicatie datum:

garnalenomelet met tauge lente-uitjes en sojasaus

Gesponsorde koppelingen

heerlijke garnalen omelet snel en makkelijk recept, met tauge sojasaus en lente-uitjes en natuurlijk garnalen.

Gesponsorde koppelingen

                                                  Garnalenomelet

benodigdheden 4 personen

2 el  olijfolie / zonnebloemolie

3 el water

6 eieren

4 lente - uitjes

350 gekookte garnalen ( gepeld )

100 gr tauge

1 el sojasaus

1 tl maizena

 

Voorbereiding 

De uitjes snijden en schoonspoelen. De garanlen schoonspoelen

met koud water en droog deppen. De eieren in een schaal doen en

het water toevoegen dit goed doorroeren. Vervolgens de sojasaus en

de maizena goed mengen  in een aparte kom. vervolgens de maizena

en sojasaus mengsel bij de eieren voegen en dit blijven roeren tot alles goed

gemengd is tot een egaal mengsel.

 

wokken / bakken 

De Wok of grote koekepan op het vuur en de olie verwarmen tot

het gaat walmen. De garnalen in de wok samen met de uitjes en de tauge en

dit ongeveer 2 min wokken. Vervolgens het eimengsel toevoegen en dit nog

eens 5 a 6 min bakken / wokken. 

U kunt de omelet dubbelvouwen en op een voorverwarmde schaal serveren

met bijv brood. en enventueel met peper en zout verder op smaal maken. 

 

 eet smakkelijk


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

Saotosoep maken

Hoe maak ik lekkere saotasoep?

Gefrituurde calamares

Recept voor Calamares

Recept kalfsvlees - kalfsragoût met groenten - stoofschotel

Een heerlijke stoofschotel die een volledige maaltijd vormt.

Warenwetbesluit Etiketteringvan levensmiddelen: wat moet er op het etiket van een levensmiddel?

Uitleg over het warenwetbesluit etikettering: wat moet er op het etiket?