garnalenomelet


Publicatie datum:

garnalenomelet met tauge lente-uitjes en sojasaus

Gesponsorde koppelingen

heerlijke garnalen omelet snel en makkelijk recept, met tauge sojasaus en lente-uitjes en natuurlijk garnalen.

Gesponsorde koppelingen

                                                  Garnalenomelet

benodigdheden 4 personen

2 el  olijfolie / zonnebloemolie

3 el water

6 eieren

4 lente - uitjes

350 gekookte garnalen ( gepeld )

100 gr tauge

1 el sojasaus

1 tl maizena

 

Voorbereiding 

De uitjes snijden en schoonspoelen. De garanlen schoonspoelen

met koud water en droog deppen. De eieren in een schaal doen en

het water toevoegen dit goed doorroeren. Vervolgens de sojasaus en

de maizena goed mengen  in een aparte kom. vervolgens de maizena

en sojasaus mengsel bij de eieren voegen en dit blijven roeren tot alles goed

gemengd is tot een egaal mengsel.

 

wokken / bakken 

De Wok of grote koekepan op het vuur en de olie verwarmen tot

het gaat walmen. De garnalen in de wok samen met de uitjes en de tauge en

dit ongeveer 2 min wokken. Vervolgens het eimengsel toevoegen en dit nog

eens 5 a 6 min bakken / wokken. 

U kunt de omelet dubbelvouwen en op een voorverwarmde schaal serveren

met bijv brood. en enventueel met peper en zout verder op smaal maken. 

 

 eet smakkelijk


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Broodje met hete kip, heerlijke en simpele snack voor tussendoor!

Een lekker warm broodje als lunch, of gewoon tussendoor.

Eenvoudige voorgerechten maken

Er zijn op internet vele recepten te vinden om voorgerechten te maken, maar waar vind ik het beste overzicht van recepten?

Soto Ajam ( Indonesisch )

Indonesische soep

Recept Babi (varkenshaas) of Ajam (Kip )Ketjap

Indonesisch gerecht

Slowaakse kwaliteitswijnen

Slowaakse kwaliteitswijnen óók in Nederland te koop via Internet