Lamskoteletjes met honing-tijmsaus


Publicatie datum:

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Gesponsorde koppelingen

Lamskoteletjes op een zeer eigenwijze manier bereid in honing-tijmsaus, beetje zoet-pittig en binnen 20 minuten op tafel. Iets speciaals voor een speciale gelegenheid.

Nodig:

1 kommetje

scherp mesje

snijplank

knoflookpers

koekenpan met anti-aanbaklaag

steelpannetje

Ingrediënten:

2 dubbele of 4 halve lamskoteletjes

1 sjalotje of rode ui

4 eetlepels (olijf) olie

1 eetlepel (Maggi) vloeibare bouillon tuinkruiden

peper (naar smaak)

1 teentje knoflook

2 eetlepels boter

1 eetlepel verse tijm

2 theelepels dunne honing

Bereiding:

Snij het schoongemaakte uitje in stukjes en pers de knoflook uit. Roer in het kommetje twee eetlepels olie, de uitgeperste knoflook, 1 kneepje vloeibare bouillon en wat peper door elkaar en bestrijk de koteletjes met dit mengsel en laat het even intrekken.

Verwarm de boter in het steelpannetje en bak de uistukjes glazig, maar laat ze niet bruin worden. Roer de tijm en honing erdoor en voeg 250 cc water erbij plus 1 kneepje vloeibare bouillon. Laat de saus op een zacht vuurtje iets inkoken. (dikker worden)

Bestrooi de koteletjes met wat peper en bak ze in een goed voorverhitte pan met anti-aanbaklaag in een beetje olijfolie aan beide zijden bruin.

Tip:

Peultjes, aardappelenpuree past hier prima bij, evenals tzatziki-saus (Griekse saus, ook te vinden op de Foobie-site voor het zelf maken ervan, kant en klaar kopen bij de supermarkt kan ook)

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

Eigen gemaakte ketchup en frietjes zonder olie

Simpel, snel en gezond recept dat past bij gezond afvallen en een gezonde leefstijl.

Uien en tranende ogen

Als je geregeld uien snijdt ken je het vast wel: Tranende ogen. Vraag je je ook wel eens af wat de oorzaak hiervan is? Je komt het in dit artikel te weten!

Geitenkaas taart

Op zoek naar een lunchgerecht dat in een handomdraai klaar is, dan is het volgende recept iets voor jou.

Recept kalfsvlees - kalfsragoût met groenten - stoofschotel

Een heerlijke stoofschotel die een volledige maaltijd vormt.

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Recept voor gevulde eieren

Recept voor gevulde eieren

Slapende kip (kip uit de oven)

Een kipgerecht uit de oven met een dekentje

Wijn voor beginners

Een beetje meer informatie over (het drinken van) wijn.

Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Hoe maak je paella?

Beschrijving van paella inclusief recept

Zuurkoolsoep, reiniging voor de darmen

Super gemakkelijk te maken maaltijdsoep, klaar in 20 minuten.

Broodbakmachine

In een broodbakmachine maakt u zelf eenvoudig uw verse brood

Snel en smakelijk recept uit Soedan

Een heerlijk en makkelijk recept uit Soedan

Champagne op een originele manier

Wil je graag eens champagne op een originele manier schenken? Hier zijn enkele tips om je champagne origineler te maken

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Zelf zoete/zoute drop maken

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken

Jagerschotel

Een lekkere ovenschotel.

Walnotentapenade

Recept van tapenade, waar je mee kunt variëren.

Eenvoudig recept voor lekkere oestertjes

In dit artikel leg ik uit hoe ik op eenvoudige wijze mijn lekkere oestertjes klaarmaak.

Het mooiste espresso apparaat, de mooiste espressomachine

Er zijn heel veel mooie espresso apparaten te koop maar welke espressomachine is nu het mooiste.

Chocolade maken, Recept voor chocolade, goedkope chocolade

In dit artikel een uitgebreide handleiding voor het zelf maken van de lekkerste chocolade.

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Exotisch kipgerecht met aardappelen

Een heerlijk kipgerecht met exotische smaken uit Marokko.