Lamskoteletjes met honing-tijmsaus


Publicatie datum:

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Gesponsorde koppelingen

Lamskoteletjes op een zeer eigenwijze manier bereid in honing-tijmsaus, beetje zoet-pittig en binnen 20 minuten op tafel. Iets speciaals voor een speciale gelegenheid.

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

1 kommetje

scherp mesje

snijplank

knoflookpers

koekenpan met anti-aanbaklaag

steelpannetje

Ingrediënten:

2 dubbele of 4 halve lamskoteletjes

1 sjalotje of rode ui

4 eetlepels (olijf) olie

1 eetlepel (Maggi) vloeibare bouillon tuinkruiden

peper (naar smaak)

1 teentje knoflook

2 eetlepels boter

1 eetlepel verse tijm

2 theelepels dunne honing

Bereiding:

Snij het schoongemaakte uitje in stukjes en pers de knoflook uit. Roer in het kommetje twee eetlepels olie, de uitgeperste knoflook, 1 kneepje vloeibare bouillon en wat peper door elkaar en bestrijk de koteletjes met dit mengsel en laat het even intrekken.

Verwarm de boter in het steelpannetje en bak de uistukjes glazig, maar laat ze niet bruin worden. Roer de tijm en honing erdoor en voeg 250 cc water erbij plus 1 kneepje vloeibare bouillon. Laat de saus op een zacht vuurtje iets inkoken. (dikker worden)

Bestrooi de koteletjes met wat peper en bak ze in een goed voorverhitte pan met anti-aanbaklaag in een beetje olijfolie aan beide zijden bruin.

Tip:

Peultjes, aardappelenpuree past hier prima bij, evenals tzatziki-saus (Griekse saus, ook te vinden op de Foobie-site voor het zelf maken ervan, kant en klaar kopen bij de supermarkt kan ook)

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Champagne op een originele manier

Wil je graag eens champagne op een originele manier schenken? Hier zijn enkele tips om je champagne origineler te maken

Wokgerecht: Pannenkoeken met lente-uitjes

Het recept van een zeer smakelijke wokpannenkoek. Niet alledaags, maar zeer lekker.

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.

Zelf wijn maken

Waarom dure wijn kopen als je zelf goedkoop wijn maken kan.

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Broodspiesjes met knoflookgarnalen