Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus


Publicatie datum:

Variatie op de traditionele lasanga

Gesponsorde koppelingen

Wie kent niet de tradionele Lasanga uit Italië. Maar met niets kan men zo variëren als met deze traditionele dis. Bijna all mogelijke variaties zijn denkbaar maar Lasanga met broccoli en mosterd-kaassaus behoort toch wel tot mijn favorieten

Gesponsorde koppelingen

LASAGNE MET BROCCOLI CHAMPIGNONS EN MOSTERD-KAASSAUS

VOOR 4 PERSONEN

BENODIGDHEDEN:

1 kruidenbouillontablet

500 g broccoli

1 ui

75 g boter

1 teen knoflook

50 g bloem

2 bakjes champignons

2 tl tijm

1 blikje tomatenpuree

5 el hot ketchup

zout

peper

4 el Zaanse mosterd

1 beker creme fraiche

150 g geraspte oude kaas

10 vellen voorgekookte lasagne

 

BEREIDINGSWIJZE

 

In een pan een halve liter water met de bouillontablet aan de kook brengen. Broccoli schoonmaken en in roosjes snijden. De stelen in kleine stukjes snijden. De roosjes en stelen 3 minuten koken. De ui pellen en snipperen. De broccoli uit de bouillon scheppen en met koud water afspoelen. Bouillon van het vuur nemen en iets laten afkoelen. In een braadpan 50 g boter verhitten. Ui 3 minuten bakken en de knoflook erboven uitpersen. Op een laag vuur de bloem erdoor roeren en dan scheutje voor scheutje de bouillon erdoor roeren. De saus 20 minuten op een zacht vuur in laten koken. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De rest van de boter verhitten en de champignons in 5 minuten bakken. Van het vuur nemen en de tijm, tomatenpuree en ketchup erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Door de saus de mosterd, creme fraiche en de helft van de kaas roeren. De helft van de saus in een kom doen en de broccoli erdoor mengen. Een ovenschaal invetten en 1/3 van de broccoli over de bodem verdelen. Afdekken met lasagnevellen. Hierover 1/3 van het championmengsel verdelen. bestrooien met 1/3 van de kaas en weer afdekken met de lasagnevellen. Dit herhalen tot alles op is. De bovenkant moet lasagnevellen zijn. De achtergehouden mosterdsaus over de bovenkant verdelen. Het geheel in een op 200 graden voorverwarmde oven zetten en in 45 minuten goudbruin laten worden.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Zomer snacks

Fris, gezond en lekker

Ingewikkelde Vegetarische gerechten belasten het milieu.

Ingewikkelde vegetarische gerechten belasten het milieu doordat veel ingrediënten geïmporteerd moeten worden.

Eend in paprikasaus - gevogelte - recept

Eend in paprikasaus voor 4 à 6 personen

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.