Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus


Publicatie datum:

Variatie op de traditionele lasanga

Gesponsorde koppelingen

Wie kent niet de tradionele Lasanga uit Italië. Maar met niets kan men zo variëren als met deze traditionele dis. Bijna all mogelijke variaties zijn denkbaar maar Lasanga met broccoli en mosterd-kaassaus behoort toch wel tot mijn favorieten

LASAGNE MET BROCCOLI CHAMPIGNONS EN MOSTERD-KAASSAUS

VOOR 4 PERSONEN

BENODIGDHEDEN:

1 kruidenbouillontablet

500 g broccoli

1 ui

75 g boter

1 teen knoflook

50 g bloem

2 bakjes champignons

2 tl tijm

1 blikje tomatenpuree

5 el hot ketchup

zout

peper

4 el Zaanse mosterd

1 beker creme fraiche

150 g geraspte oude kaas

10 vellen voorgekookte lasagne

 

BEREIDINGSWIJZE

 

In een pan een halve liter water met de bouillontablet aan de kook brengen. Broccoli schoonmaken en in roosjes snijden. De stelen in kleine stukjes snijden. De roosjes en stelen 3 minuten koken. De ui pellen en snipperen. De broccoli uit de bouillon scheppen en met koud water afspoelen. Bouillon van het vuur nemen en iets laten afkoelen. In een braadpan 50 g boter verhitten. Ui 3 minuten bakken en de knoflook erboven uitpersen. Op een laag vuur de bloem erdoor roeren en dan scheutje voor scheutje de bouillon erdoor roeren. De saus 20 minuten op een zacht vuur in laten koken. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De rest van de boter verhitten en de champignons in 5 minuten bakken. Van het vuur nemen en de tijm, tomatenpuree en ketchup erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Door de saus de mosterd, creme fraiche en de helft van de kaas roeren. De helft van de saus in een kom doen en de broccoli erdoor mengen. Een ovenschaal invetten en 1/3 van de broccoli over de bodem verdelen. Afdekken met lasagnevellen. Hierover 1/3 van het championmengsel verdelen. bestrooien met 1/3 van de kaas en weer afdekken met de lasagnevellen. Dit herhalen tot alles op is. De bovenkant moet lasagnevellen zijn. De achtergehouden mosterdsaus over de bovenkant verdelen. Het geheel in een op 200 graden voorverwarmde oven zetten en in 45 minuten goudbruin laten worden.

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kopi luwak

Niet zomaar een bakje leut!

Verse tomatensoep

Verse soep van echte tomaten

Hoe maak je Broccoli soep:

Broccolisoep voor 4 personen met variatie-mogelijkheden

Kun je goedkoop stoned worden van tomatenketchup?

Dat je goedkoop stoned kunt worden van wilde sla en wilde paddenstoelen is bekend maar kun je ook goedkoop stoned worden van tomatenketchup?

Hoe maak je kruidenboter?

Origineel recept voor kruidenboter

Heerlijke ovenschotel met veel groentes en tortilla chips

Recept voor een ovenschotel met allerlei groenten, lekkere kruiden en tortilla chips

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Surinaams eten

Tomatensardien met rijst en snijbonen

De bekende italiaanse tomaten saus

Overheerlijke italiaanse tomatensaus. Haal de cultuur in uw keuken!

De Italiaanse Asperge-witlofsalade!

Men zegt dat Italië drie nationala obsessies heeft: Madonna, mamma en mangiare (eten) Hieronder staat een heerlijk recept van een Italiaanse asperge-witlofsalade.

Crème karamel of vanille flan

Heerlijk recept crème karamel of vanille flan!

Recept - chocolade-sinaasappelcrème-taart - taart - dessert

Het recept van een verrukelijke en verse chocolade-sinaasappel-taart.

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Wat heeft de NASA te maken met de Big Green Egg barbecue?

Je zou het misschien niet denken, maar de NASA heeft de basis gelegd voor deze barbecue

Empanada's met appelvulling

Dit is een prima idee voor een leuk uitziende lekkernij die je zo op de hand kunt eten en die je je bezoek zeker kunt voorschotelen

Recept voor Jachtschotel

Hoe maak je de lekkerste jachtschotel in een paar simpele stappen.

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Een lichte voedzame rijst-soep met ei-citroensaus.

Zelf wijn maken

Waarom dure wijn kopen als je zelf goedkoop wijn maken kan.

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Wildzwijnkoteletten

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Peren met chocolade saus

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Zomer snacks

Fris, gezond en lekker