Lasagne Zalm Spinazie


Publicatie datum:

Makkelijk recept voor Lasagne.

Gesponsorde koppelingen

Voor de lasagne maak je 2 sauzen: de ene is spinazie a la crème (ontdooien, diepvries) en de andere maak je met ui, zalm en crème fraîche.

Voor de eerste saus neem je eenvoudig een gezinsverpakking spinazie a la crème: ontdooien op de gebruikelijke wijze.

Voor de tweede saus neem je twee grote uien, gesnipperd, een groot blikje zalm, zonder de graten en vellen natuurlijk, en 200 gram crème fraîche. De bereiding is ook weer heel eenvoudig:

1. de ui fruiten in een wok of grote koekenpan;

2. de zalm erbij en even doorwarmen;

3. de crème fraîche erbij.

Eventueel naar smaak kruiden, bijvoorbeeld met een beetje gedroogde oregano. Zout is niet nodig, want er zit al veel zout in het blikje zalm en nog meer in de spinazie a la crème.

Variant: bij de tweede saus kan je in plaats van crème fraîche ook geconcentreerde tomatenpuree nemen. Dan is het lekker een beetje gedroogde salie toe te voegen.

Nu de lasagne bereiden op de gebruikelijke wijze: lasagne-bladen (liefst volkoren) afwisselen met de twee sauzen. Let goed op dat de bladen helemaal door de saus bedekt worden en elkaar niet raken, ze worden anders niet gaar.

Op de bovenkant is het lekker een laagje Gouda-kaas te leggen, er ontstaat een heerlijk korstje! Het korstje wordt mooi bruin als je er klontjes boter op legt.

35 minuten in de oven - de temperatuur staat op de verpakking van de lasagne-bladen vermeld.

Veel plezier en smullen maar!

Het KookIdee

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe moeilijk is vegetarisch eten

Tips en makkelijke recepten

Recept - Nasi Goreng - wokgerecht - ongeveer 350 calorieën per portie

Een zeer luchtig receptje voor de lekkerste Nasi Goreng

Appeltaart

Lekkere zelfgemaakte appeltaart voor verjaardagen of zomaar.

Eenvoudige voorgerechten maken

Er zijn op internet vele recepten te vinden om voorgerechten te maken, maar waar vind ik het beste overzicht van recepten?

Paling in tomatensaus

Met het volgende receptje kan iedereen paling maken.

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.

Spaanse omelet

Een groentebom onder de vorm van eieren. Eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Zomer-vruchtensalade

Lekkere zoete vruchtensalade

Pasta genovese

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Zelfgemaakte Pizza

HET recept voor de lekkerste zelfgemaakte Pizza

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

Een heerlijke Kip wrap

Een recept gebasseerd op de tomato cheese van de MC donalds

Friet met kip: een simpel en heerlijk recept voor kleine en grote gezinnen

Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.

Lamskoteletjes met honing-tijmsaus

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Zelf patat maken, zelf friet maken, hoe maak je de lekkerste zelfgemaakte patat

De lekkerste patat is nog altijd zelfgemaakte patat, lees hier hoe je de lekkerste patat zelf kunt maken.

Inventariseren van de wijnkelder.

Hoe je eenvoudig je wijnkelder kan inventariseren.

Vitello fircito 'gevulde kalfsbiefstukjes'

Verras uw vrienden met deze heerlijke gevulde kalfsbiefstuk!

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

5 Populaire drankspelletjes

5 populaire drankspelletjes voor op een feestje

Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Johnnie Walker

Johnnie Walker. De wereldbekende Whisky.