Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!


Publicatie datum:

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

Gesponsorde koppelingen

Carpaccio werd volgens de overleving bedacht door cipriani, eigenaar van de befaamde Harry's bar in venetie, waar onder anderen Hemingway graag kwam. Cipriani vernoemde het gerecht naar de Renaissanceschilder Vittorio Carpaccio, op wiens schilderijspalet het gerecht zou hebben geleken.

Gesponsorde koppelingen

Carpaccio

Ingredienten

-500 G ossenhaas
-4 eetl olijfolie extra vierge
-sap van 1/2 citroen
-2 takjes bsilicum, zeer fijn gesneden
-100 G parmezaanse kaas, geschaafd
-2 stengels bleekselderij, zeer fijn gehakt
-Zout en peper
-1 eetl pijnboompitten, geroosterd

1. Rol de ossenhaas in plasticfolie en leg gedurende 4 uur in de vriezer

2. Meng de olie met het citroensap en de basilicum tot een dressing

3. Snijd de ossenhaas in flinterdunne plakjes. Dit gaat het best met een snijmachine of een vlijmscherp mes

4. Leg de plakjes op borden en besprenkel met de dressing

5. Verdeel de parmezaanse kaas en bleekselderij erover

6. Bestrooi met zout, peper en pijnboompitten.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.

Kalfsoester op thaise wijze

Saotosoep maken

Hoe maak ik lekkere saotasoep?

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!