Lekker anders; Gevulde portobello voor op de BBQ


Publicatie datum:

Drie verschillende snelle en makkelijke recepten voor als je eens wat anders op de bbq wilt hebben.

Gesponsorde koppelingen

Vegetariërs op bezoek tijdens een bbq of gewoon zin in eens een keertje wat anders dan alleen maar vlees en salade? Probeer dan eens een van deze varianten van gevulde portobello's op de bbq. Lekker anders, makkelijk en snel.

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden voor vier personen (1 portobello p.p.);

4 portobello's, Aluminiumfolie

Variant 1: Camembert, Zwarte olijven, ontpit en in kwartjes

Variant 2: Bladspinazie in reepjes, Gesnipperd uitje, Feta blokjes, Vers gemalen peper

Variant 3: Bolletje mozzarella, 2 tomaten, Groene pesto (of verse basilicum), Vers gemalen peper

Bereidingswijze:

Boen de portobello's schoon zodat er geen grond meer aan vast zit. Verwijder de steel zo ver mogelijk en hak ze in kleine stukjes. Deze kleine stukjes kunnen weer terug in de portobello gestrooid worden. Leg de portobello's ondersteboven en ze zijn klaar om gevuld te worden.

Variant 1:

Vul de portobello met plakjes camembert en bestrooi ze royaal met stukjes zwarte olijven.

Variant 2:

Fruit het gesnipperde uitje kort in een koekenpan en voeg de bladspinazie toe zodat deze iets krimpt. De spinazie hoeft niet helemaal gaar te zijn, zolang het maar iets in volume geslonken is. Vul daarna de portobello's met de spinazie, leg een paar feta-blokjes bovenop en garneer met vers gemalen peper.

Variant 3:

Snijd de tomaat in plakjes en beleg de onderzijde van de portobello met de tomaat. Snijd daarna de mozzarella in plakjes en bedek de tomaat laag met mozzarella. Om het pakketje af te maken besmeer je de mozzarella met groene pesto of leg je er een paar verse blaadjes basilicum op. Kies je voor verse basilicum dan is het lekker om een beetje versgemalen peper toe te voegen.

Verpak vervolgens iedere portobello apart in aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de glimmende kant van de folie aan de binnenkant zit en dat je de pakketjes sluit aan de kant van de vulling. Leg de pakketjes op de bbq en binnen 15 minuten zijn ze klaar. Vergeet niet te alle tijden de gevulde kant bovenop te houden, nooit keren, anders loopt je kaasvulling uit het pakketje.

Eet smakelijk

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wijn voor beginners

Een beetje meer informatie over (het drinken van) wijn.

Tomaten salade met sperziebonen en Feta of Danish Blue

Een frisse, kleurige (vegetarische) salade die overal lekker bij is

Romige aspergetaart

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Is melk gezond?

Melk bevat goede bouwstoffen voor het lichaam, maar sommige mensen kunnen slecht tegen melk. Is melk nu gezond of juist niet?

Minestronesoep

Een heerlijke maaltijdsoep binnen een paar minuten klaar!