Lekker Hapje: Frittata met tomaat


Publicatie datum:

Dit lekkere typische Italiaanse eten kan u zowel als hapje, tussengerecht,bijgerecht of oorgerecht gebruiken

Gesponsorde koppelingen

De Frittata is een typisch Italiaans recept. Het is een kruising tussen een omelet, pizza en pannenkoek. Vroeger werd het veel door arme mensen gegeten, die alle restjes van de dagen ervoor bij elkaar gooide

Gesponsorde koppelingen

Ingredienten:

  • 2 el olijfolie - 1 grote rode ui. - Zout, peper - 8 zongedroogde tomaatjes - 30 gr geraspte Parmezaanse kaas - 6 eieren. - 250 gr magere kwark
  • schaal
  • garde
  • Koekenpan met anti aanbaklaag
  • Spatel
  • Eventueel grill

Voorbereiding:

  • Snijd de rode ui in ringen - Snijd de zongedoogde tomaatjes in reepjes
  • Klop de eieren los met de kwark en Parmezaanse kaas.

 

Bereiding:

Verhit de olie in de koekenpan en smoor de uienringen hierin langzaam gaar.

Voeg de tomaatjes toe en breng het op smaak met peper en zout.

Giet het eimengsel over de uitjes, en bak het in 5 á 10 minuten gaar.

Til hem af en toe op, zodat het vloeibare ei eronder kan lopen.

Verhit de grill en laat de bovenkant in ongeveer 5 minuten kleuren.

Heeft u geen grill, keer dan de frittata voorzichtig om en bak de onderkant in een paar minuten bruin.

Laat de frittata wat afkoelen en snijd hem daarna in punten

 

Tips:

Voeg evt. aan het eimengsel wat chilivlokken toe voor een pittige smaak.

Bak andere groente mee met de uitjes, zoals champignons.

Voeg wat gekookte macaroni toe aan het mengsel.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Bakken in vast of vloeibaar vet

Informatief artikel over het gebruik van vaste of vloeibare boter

Wijn voor beginners

Een beetje meer informatie over (het drinken van) wijn.

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Deze lasagna lust iedereen!

Altijd prijs lasagna in 3 stappen

Kopi luwak

Niet zomaar een bakje leut!