Appeltaart


Publicatie datum:

Hoe maak je een erg lekkere appeltaart?

Gesponsorde koppelingen

Het is lastig om meteen een appeltaart te maken die helemaal naar je zin is. Er zijn heel veel verschillende recepten. Ik een aantal verschillende recepten uitgeprobeerd en uiteindelijk mijn eigen recept samengesteld. Dit recept wil ik met jullie delen.

appeltaart

Benodigdheden:
- Springvorm met een doorsnede van 17 cm (een kleine springvorm van Kaiser)
- Mengkom
- Oven (180 graden)
- Fijnschiller en/of schilmesje
- Lepel en een glaasje of bakje met water


Ingredienten:
Deeg:
- 125 gram boter (in klontjes)
- 112 gram suiker
- 140 gram bloem
- snufje zout
- snufje vanillesuiker

Vulling:
- 2 el suiker
- 4 normale appels
- 1 tl citroensap
- 1 tl kaneelpoeder

- een half losgeklopt ei


Bereiding:
- Alle ingredienten voor het maken van het deeg in een beslagkom en met je handen kneden tot een egale bal. Zorg dat alles goed gemengd word.
- De 4 appels schillen en in schijfjes of blokjes snijden. Meng de stukjes appel met 2 eetlepels suiker en 1 theelepel kaneel. Voeg ook 1 theelepel citroensap toe.

- Verwarm de over voor op 180 graden. (electrische oven)
- Vet de springvorm goed in met boter. Dit gaat het gemakkelijkste met je vingers. Je kunt ook een kwastje gebruiken.
- Pak ongeveer 1/3 van het deeg en maak het plat tussen je handen of rol het een beetje uit met een deegroller. Leg het op de bodem van de springvorm.
- Bekleed de randen van de springvorm en zorg dat je ongeveer 1/3 van het deeg overhoudt voor de afkleding van de appeltaart. 
- Om het deeg mooi glad te krijgen kun je een lepen in een glaasje water dopen en met de bolle kant over het deeg gaan. Zorg dat de lepel vochtig blijft. Ga voorzichtig te werk.
- Leg de stukjes appel in de vorm.
- Maak van het deeg dat over is rolletjes tussen je vingers. Leg deze in een ruitpatroon over het appelmengesl heen. Zorg dat de uiteinden van de rolletjtes de deegrand (van de springvorm) raken en druk deze een beetje aan. 
- Klop het ei los in een schaaltje. Giet met een theelepel de helft van het ei over de deegrolletjes. (dit zorgt voor een mooie glans). Je kunt nog een beetje suiker over de rolletjes heen strooien.

- De appeltaart in 40 tot 45 minuten bakken. Kijk na 40 minuten of de taart klaar is of nog even langer in de oven moet. 
Om te "checken" of de appeltaart goed is kun je met een sate-prikker aan de zijkant in het deeg prikken. Als de sate-prikker er schoon uitkomt is de appeltaart goed!

Serveertip: Lekker veel slagroom!


Eet smakelijk en geniet van de appeltaart!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker RiannevanMaaren

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Creatief met eten!

Je hebt het vast ook wel eens gehad. Je wilt gaan koken maar je weet niet wat, je gaat naar de supermarkt maar je kan niks bedenken, of je hebt niks in huis

Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt.

Superfoods

Na de promotie van lightproducten lijkt het nu de beurt aan superfoods. Maar is superfood nu echt zo gezond?

Lekker Hapje: Frittata met tomaat

Dit lekkere typische Italiaanse eten kan u zowel als hapje, tussengerecht,bijgerecht of oorgerecht gebruiken

Vegetarische witlofschotel uit de oven

Heerlijke witlofschotel zonder vlees, snel en makkelijk.

Aardappelsalade: snel en gemakkelijk

Een heerlijk, fris recept voor aardappelsalade die snel en gemakkelijk klaar te maken is.

De smaak van geur

Hoe heerlijk de smaak van een bereiding ook, wanneer je neus weinig of niets waarneemt zullen je hersenen het gerecht als minder geslaagd registreren.

Pittige salamimuffins

Pittige salamimuffins

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart

Olijftapenade (zonder poespas)

De meest overheerlijke olijftapenade vind je hier! Lees dit artikel en ga ermee aan de slag...

Lamsrib met rozemarijn en ansjovis

Een heerlijk Italiaans stuk vlees binnen 30 minuten klaar!

Cajun salade uit Louisiana

Eer rijpe tomaten-basilicumsalade voor in de zomer, zonder zout

Falafel: Wat is het en hoe maak je het?

In dit artikel leer je wat falafel precies is en hoe je het thuis zelf kan maken

Koffieverslaving

Wist je dat je serieus verslaafd kan zijn aan koffie? En weet je ook wat de gevolgen zijn?

pompoensoep

lekkere soep voor elk seizoen

Pasta genovese

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Canapés met gerookte oesters

canapé met gerookte oesters

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Supersimpel pasta gerecht met spinazie.

Heel makkelijk gerecht, weinig bereidingstijd en met een zeer verrassende smaak makkelijk aan te passen per persoon.

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

5 Cocktailrecepten met kokos!

5 Cocktailrecepten met kokos!

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.