Appeltaart


Publicatie datum:

Hoe maak je een erg lekkere appeltaart?

Gesponsorde koppelingen

Het is lastig om meteen een appeltaart te maken die helemaal naar je zin is. Er zijn heel veel verschillende recepten. Ik een aantal verschillende recepten uitgeprobeerd en uiteindelijk mijn eigen recept samengesteld. Dit recept wil ik met jullie delen.

appeltaart

Benodigdheden:
- Springvorm met een doorsnede van 17 cm (een kleine springvorm van Kaiser)
- Mengkom
- Oven (180 graden)
- Fijnschiller en/of schilmesje
- Lepel en een glaasje of bakje met water


Ingredienten:
Deeg:
- 125 gram boter (in klontjes)
- 112 gram suiker
- 140 gram bloem
- snufje zout
- snufje vanillesuiker

Vulling:
- 2 el suiker
- 4 normale appels
- 1 tl citroensap
- 1 tl kaneelpoeder

- een half losgeklopt ei


Bereiding:
- Alle ingredienten voor het maken van het deeg in een beslagkom en met je handen kneden tot een egale bal. Zorg dat alles goed gemengd word.
- De 4 appels schillen en in schijfjes of blokjes snijden. Meng de stukjes appel met 2 eetlepels suiker en 1 theelepel kaneel. Voeg ook 1 theelepel citroensap toe.

- Verwarm de over voor op 180 graden. (electrische oven)
- Vet de springvorm goed in met boter. Dit gaat het gemakkelijkste met je vingers. Je kunt ook een kwastje gebruiken.
- Pak ongeveer 1/3 van het deeg en maak het plat tussen je handen of rol het een beetje uit met een deegroller. Leg het op de bodem van de springvorm.
- Bekleed de randen van de springvorm en zorg dat je ongeveer 1/3 van het deeg overhoudt voor de afkleding van de appeltaart. 
- Om het deeg mooi glad te krijgen kun je een lepen in een glaasje water dopen en met de bolle kant over het deeg gaan. Zorg dat de lepel vochtig blijft. Ga voorzichtig te werk.
- Leg de stukjes appel in de vorm.
- Maak van het deeg dat over is rolletjes tussen je vingers. Leg deze in een ruitpatroon over het appelmengesl heen. Zorg dat de uiteinden van de rolletjtes de deegrand (van de springvorm) raken en druk deze een beetje aan. 
- Klop het ei los in een schaaltje. Giet met een theelepel de helft van het ei over de deegrolletjes. (dit zorgt voor een mooie glans). Je kunt nog een beetje suiker over de rolletjes heen strooien.

- De appeltaart in 40 tot 45 minuten bakken. Kijk na 40 minuten of de taart klaar is of nog even langer in de oven moet. 
Om te "checken" of de appeltaart goed is kun je met een sate-prikker aan de zijkant in het deeg prikken. Als de sate-prikker er schoon uitkomt is de appeltaart goed!

Serveertip: Lekker veel slagroom!


Eet smakelijk en geniet van de appeltaart!


Foobie gebruiker RiannevanMaaren

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelf espresso maken, de beste espressoapparaten

Lees hier hoe je zelf de lekkerste espresso kunt maken, overzicht van de beste espressoapparaten.

Caprinataart met rood fruit

Een heerlijke Italiaanse taart!

Hoe maak ik een mokkataart?

Hoe maak ik een mokkataart? Wat ik heb nodig om een mokkataart te maken?

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Wok - Chinese kool - garnalen - ham - wokgerecht

Chinese kool op 2 verschillende manieren in de wok klaargemaakt. Niets zo snel klaar, niets zo lekker.

Kaashapjes

een heerlijk hapje gemaakt van kaas en bovendien is het laag in calorieen

Een lekkere zondagslunch hoeft niet veel tijd te kosten

Een eenvoudig, maar smakelijk lunchrecept, varieer naar hartelust!

Het Eierdieet

Snel afvallen en op een gezond gewicht blijven?

Zuurkoolsoep, reiniging voor de darmen

Super gemakkelijk te maken maaltijdsoep, klaar in 20 minuten.

Hoe maak je Broccoli soep:

Broccolisoep voor 4 personen met variatie-mogelijkheden

Bier, hoe wordt het gebrouwen?

Hoe wordt bier gebrouwen en met welke ingrediënten.

Deze lasagna lust iedereen!

Altijd prijs lasagna in 3 stappen

Paling in tomatensaus

Met het volgende receptje kan iedereen paling maken.

Aardappelen

Een beschrijving van de belangrijkste groente ter wereld

Echte Zuid Franse Bouillabaisse het klassieke recept.

Heerlijke klassieke vissoep mooi zomer gerecht makkelijk en snel klaar

High Tea bij recreatiegebied Madestein (Den Haag)

Recensie van een high-tea in het partycentrum in recreatiegebied Madestein in Den Haag.

Slapende kip (kip uit de oven)

Een kipgerecht uit de oven met een dekentje

Zomerse frisse pasta salade met limoen

Pasta salade met limoen olijfolie, verse basilicum en oregano

Zelf zoete/zoute drop maken

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken

Kip met rijst en ananas

Een heerlijk oud familierecept met kip

Eenvoudig recept voor lekkere oestertjes

In dit artikel leg ik uit hoe ik op eenvoudige wijze mijn lekkere oestertjes klaarmaak.

Kip met honing thijm saus snel en makkelijk

Een overheelijk kiprecept die makkelijk en snel te bereiden is

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Hoe maak je een Big Mac (recept)

De beste manier om een broodje te maken dat sterk lijkt op een big mac.