Lekkere Griekse nagerechten


Publicatie datum:

Lekkere Griekse nagerechten in een handomdraai

Gesponsorde koppelingen

Recepten voor Griekse nagerechten. Ook ideaal om je gasten voor te schotelen tijdens een feestje!

Zoet gebak

Baklava

 Ingrediënten:

  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 400 gram walnoten, fijngehakt
  • 150 gram amandelen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1eetlepel olijfolie
  • 16 bladeren filodeeg

voor de siroop:

  • 250 gram suiker
  • 1,5 deciliter water
  • 3 kruidnagels
  • 3 theelepels citroensap

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 °C. Vet een ovenschaal in. Meng in een kom noten, amandelen, kruiden en suiker en verdeel in drie porties. Leg 1 deegblad op een snijplank. Bestrijk een helft met olie. In het midden vouwen en in de ovenschaal leggen. Herhalen met drie bladeren. Verdeel een portie van het notenmengsel over het deeg. Vier ingevette en gevouwen deegbladeren erop leggen en met de tweede portie notenmengsel bedekken. Herhalen tot het mengsel op is. Afdekken met vier deegbladeren. De bovenkant met olie bestrijken en in de lengte drie keer insnijden. 30 minuten in de oven.

Besprenkelen met de afgekoelde siroop. Laten afkoelen en dan in ruitvormige stukken snijden.

Siroop:

Alle ingrediënten voor de siroop in een pan doen. Al roerend aan de kook brengen en 10 minuten laten sudderen.

Yoghurttaart

Jaoertopita

Ingrediënten:

  • 300 gram suiker
  • 250 gram boter
  • 4 eieren
  • 300 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 450 gram bloem
  • zout

Bereiding:

 Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom suiker en bloem en mix het. Voeg al mixend eieren, yoghurt, bloem en bakpoeder toe. Mixen totdat er een dikke vloeiende massa is. Deeg in een bakvorm doen en 1 uur bakken.

Honingkoekjes

Melomakarona

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 700 gram meel
  • 2,5 deciliter olie
  • 200 gram suiker
  • 250 gram walnoten, grof gehakt
  • 1/2 kopje cognac
  • 500 gram honing voor de siroop
  • 2,5 deciliter water
  • 1 deciliter sap van een citroen en een sinaasappel
  • kaneel

Bereiding:

Meng het meel en het bakpoeder. Mix de olie en de suiker. De helft van de walnoten, het sap en de cognac erbij roeren. Beetje bij beetje het meel toevoegen en blijven roeren tot er een zacht deeg is. Op een ingevette bakplaat met een lepel koekjes vormen. In een voorverwarmde oven (150 °C) ongeveer 30 minuten bakken.

Honing en water samen 10 minuten koken. De afgekoelde koekjes in de siroop leggen. Als ze doordrenkt zijn ze met een schuimspaan eruit halen en bestrooien met de rest van de walnoten en kaneel.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Vegetarisme: de weg naar een betere toekomst?

Waarom men besluit vegetariër te worden.

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Gezonde voeding, wel echt gezond?

Is het eten waarvan we denken dat het gezond is wel echt gezond?

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart

Zelfgemaakte Pizza

HET recept voor de lekkerste zelfgemaakte Pizza

Eenvoudige voorgerechten maken

Er zijn op internet vele recepten te vinden om voorgerechten te maken, maar waar vind ik het beste overzicht van recepten?

Zeeduivel saltimbocca

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Bloemkool Balti

Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit en ben dan razend op zoek naar recepten die ik nog nooit gehoord of gezien heb. Zoals deze....

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Recept wortelcake

Ongetwijfeld de meest lekkere wortelcake!

Hoe maak je tzatziki?

Traditioneel recept voor het maken van echte Tzatziki

Zuurkoolsoep, reiniging voor de darmen

Super gemakkelijk te maken maaltijdsoep, klaar in 20 minuten.

Crème karamel of vanille flan

Heerlijk recept crème karamel of vanille flan!

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Minestronesoep

Een heerlijke maaltijdsoep binnen een paar minuten klaar!

Wat is een sapkuur?

Dat diëten populair zijn bij mensen die af willen slanken, is al lange tijd bekend. Maar het is ook mogelijk om af te vallen én daarnaast je lichaam van giftige afvalstoffen te ontdoen.

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

recept Pruimencrumble

een heerlijke pruimencrumble taart maak je zo

Gratinschotel met spek

Een heerlijke gratinschotel waar niet veel werk aan is!

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

Kip met rijst en ananas

Een heerlijk oud familierecept met kip