Jagerschotel


Publicatie datum:

Een lekkere ovenschotel.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten ;

  • 500 gram gehakt
  • 250 gram wortelen
  • 1 pak spinazie (in het diepvriesvak)
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • Een mespuntje boter
  • Kruiden (peper, zout, gehaktkruiden, pili pili, sambal)
  • gemalen kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • Beetje melk
  • 1 ei
  • Een blikje tomatenpuree

Voorbereiding ;

Vooraleerst beginnen met de oven voor te verwarmen op 180°C.

Doe de spinazie in een microgolfovenkom en zet op ontdooistand. Je kan het ook gewoon in een kookpan op het vuur laten ontdooien, maar dit duurt langer. Doe er dan ook wel olie bij !!

Zet de aardappelen op een vuurtje en laat ze gaar koken. Maak er aardappelpuree van met een beetje melk, een eitje, een beetje boter. Breng op smaak zoals je zelf wilt.

Bak de spekjes zoals je het zelf wilt. De een heeft het liever wat harder, de andere zachter. Ik vind persoonlijk tussenin een betere smaak. Doe er na de spekjes op een apart bordje of kommetje.

In dit vet kun je nu ook het gehakt beginnen te bakken. Zie wel dat het helemaal gaar gebakken is! Vooraleer dat je begint te bakken moet je wel het gehakt kruiden met de gehaktkruiden, peper, zout, pili pili, sambal. Je kan eigenlijk alle kruiden gebruiken die jezelf verkiest. Het is naar eigen smaak maar houd rekening met de mensen die mee eten.

Kuis je groenten nu. De wortelen in kleine stukjes of schijfjes snijden. De ui in hele kleine stukjes snijden.

De wortelen kan je koken op een klein vuurtje en daarna in kleine stukjes snijden. Je kan het ook andersom doen, maar als ze al gekookt zijn dan zijn ze makkelijker te versnijden. Pas wel op dat ze niet warm meer zijn! Dus eerst afspoelen onder een koude kraan!!

De uien apart bakken met een blikje tomatenpuree en de knoflook fijn gesneden of geperst.

Neem een ovenschaal, zo hoog mogelijk en vet deze in met boter.

  Bereiding ;

Neem een heel dun laagje aardappelpuree voor te beginnen en smeer deze uit over de bodem van de ovenschaal.

Hierop doe je het gehakt samen met de spekblokjes. Je kan de uien hier ook bijvoegen samen met de knoflook.

Hierover doe je nog eens een laag aardappelpuree.

Dan neem je de spinazie erbij, en roert er doorheen zodat je zeker weet dat hij volledig is gesmolten. Smeer hem over de aardappelpuree. Maar werk een beetje voorzichtig dat het niet instort want dat is niet zo een mooi uitzicht.

Hierover komt nog eens een laag aardappelpuree.

Nu komen de gekookte wortelen die je in kleine stukken hebt gesneden. Dit is eigenlijk naar keuze hoeveel je er overheen wilt.

Nog eens een laag aardappelpuree.

En dan als einde doe je er een laag gemalen kaas over. Welke maakt niet zo uit, het is gewoon zodat de aardappelen niet zouden aanbranden.

Zet het geheel in de oven een 30 tal minuutjes op 180°C. Houd het wel in het oog. De kaas moet goed gesmolten zijn en zeker niet laten verbranden!

Smakelijk !

Tips ;

  • Je kan eender welke groente gebruiken voor dit gerechtje. Zolang dat het maar lekker blijft.
  • Als je niet zo een hoge ovenschaal hebt, dan kun je de spinazie er naast serveren. Is ook een mooi zicht.
  • Dit gerechtje kan je een dag van tevoren maken, gewoon opwarmen dan.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Appeltaart op mijn manier

Appeltaarten kun je op vele manieren maken. De volgende versie is mijn eigen favoriet

Ketjap sate in 25 min. bereidingstijd (4 personen) recept

Een lekker budget recept, wat ook nog eens snel klaar is!

‘Verborgen’ calorieën

Verborgen calorieen in voedsel

Snelle roerbakschotel

Geen tijd om te koken ?.... Wat een onzin ! Hier het bewijs!

Gourmetten

Gezellig etentje met familie en vrienden. Gourmetten, vlees en groenten in kleine pannen.

Recept: Wortel Prei soep

Een heerlijke soep die in een handomdraai op tafel staat!

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.

Cajun voorgerecht of klein hapje uit Louisiana

Een Cajun vleespasteitje is een lekker voorgerecht of hapje bij de borrel

Zelf patat maken, zelf friet maken, hoe maak je de lekkerste zelfgemaakte patat

De lekkerste patat is nog altijd zelfgemaakte patat, lees hier hoe je de lekkerste patat zelf kunt maken.

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

Kruutmoes maken

De bereidingswijze van kruutmoes op de ouderwetse manier

Recept

Een recept voor een heerlijke overschotel met tortillachips. Makkelijk te breiden van 1 persoon tot een grote groep!

Recept kalfsvlees - kalfsoesters met kaas - vleesgerecht

Een eenvoudig klaar te maken gerecht, kalfsoesters met kaas, welk uitzonderlijk lekker smaakt.

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Rocky Ledge koekjes: gevaarlijk lekkere traktaties!

Rocky Ledge, afgeleid van Rocky Road koekjes, is een makkelijk te maken recept voor de echte chocoholic!

Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.

Kippensoep

Eenvoudige snel klaar te maken, maar lekkere kippensoep.

Homemade cheesecake zoals je hem nog nooit zelf gebakken hebt

Recept voor een onweerstaanbare cheesecake waar je trots op kunt zijn

Gratis Shoarma in Safaripark de Beekse Bergen

In april en mei is er gratis shoarma in Safaripark de Beekse Bergen.

Spaanse omelet

Een groentebom onder de vorm van eieren. Eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Probeer nu de Italiaanse frittata! Leuk en makkelijk om te maken!

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke frittata!

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Gezonde voeding, wel echt gezond?

Is het eten waarvan we denken dat het gezond is wel echt gezond?