Leuke en gezonde traktaties


Publicatie datum:

leuke en gezonde traktaties

Gesponsorde koppelingen

>Kind jarig? Altijd jezelf afgevraagd welke gezonde en leuke traktaties u aan u kind mee naar school kunt geven? Hier vind u enkele suggesties

Gesponsorde koppelingen

Leuke en gezonde traktaties

Op de basisschool is bijna iedere dag wel een kind jarig, dat betekend dat er ook vaak getrakteerd word. En ook dat associëren kinderen vaak met snacks, snoep en iets lekkers, vooral nu, kiezen kinderen vaker voor chips of chocoladereep als er getrakteerd word. Vaak komt het omdat het makkelijker is, om de winkel in te gaan en een uitdeelzak chips te kopen, dan een gezonde traktatie bedenken die ook nog eens leuk is. School kan dan bijvoorbeeld regels opstellen voor traktaties, en die bekend maken bij de ouderavond. Ook kan er onder aandacht van de ouders gebracht worden, dat kleine niet eetbare traktaties als, potlood, sticker of stuiterbal ook een leuke traktatie kunnen zijn. Net als bij de tussendoortjes hoeven traktaties niet altijd ongezond te zijn. Op bladzijde 17 t/m 22 van het “Lang leven het overblijven” vind u een aantal leuke en gezonde traktaties, het zijn simpele voedingsmiddelen als fruit, ontbijts- of eier- koek, die leuk versierd zijn, en daarom aantrekkelijk uitzien voor de kinderen. Er staan maar enkele voorbeelden in het boekje, maar het is voldoende voor het opdoen van inspiratie. Het zou handig zijn, als de kopieën van deze bladzijdes, aan de ouders worden meegegeven tijdens bijvoorbeeld een ouderavond.

Nou is het begrijpelijk als ouders niet altijd tijd of zin hebben om uitgebreid de traktatie voor te bereiden, daarom volgen nu een aantal gezonde traktaties die snel te maken zijn, of kant-en-klaar te koop zijn.

- Mandarijn met parapluutje (of andere groente of fruitsoort)

- Waterijsje

- Groente of fruit in felle kleurtjes op een tandenstoker of een grotere prikkertje

- Kaasblokje (30+), augurk (of cherrytomaat) en blokje, magere vleeswaren op een tandenstoker.

- Minikrentenbol met vlaggetje

- Doosje rozijnen

- Danoontje

Het is van belang om niet te vergeten, dat traktaties vooral leuk uit moeten zien, een leuk versierde fruitstuk, bakje yoghurt of soepstengel is al voldoende (denk aan oogjes, oortjes, hoedjes etc). De alle simpelste mogelijkheid is om een fruitstuk te geven en daarbij een leuk cadeautje als pennetje, stiker of een stuiterbal erbij te doen, daar ben je zo mee klaar. Op Internet zijn veel gezonde traktaties te vinden die je snel en gemakkelijk zelf kunt maken


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Geitenkaas taart

Op zoek naar een lunchgerecht dat in een handomdraai klaar is, dan is het volgende recept iets voor jou.

Smoothie gezond en voor iedereen

De beste smoothie ideeen. Iedereen kan ze maken.

Italiaanse paprika-courgette taart

Dit is het recept voor een heerlijke italiaanse paprika-courgette taart in taartvorm van 27cm. Heerlijk voor tijdens het kerstdiner.

Wat heeft de NASA te maken met de Big Green Egg barbecue?

Je zou het misschien niet denken, maar de NASA heeft de basis gelegd voor deze barbecue

Recept: Wortel Prei soep

Een heerlijke soep die in een handomdraai op tafel staat!