Limoen-ricottacake


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

Gesponsorde koppelingen

Deze Italiaanse cake is een smaaksensatie voor je mond! Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! het is leuk en makkelijk om te maken

buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Limoen-ricottacake

ingredienten

-75 g boter + extra om in te vetten
-170 g suiker
-750 g ricotta
-2 limoenen, rasp en sap
-3 eieren, gesplits
-175 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
-rond bakblik of cakevorm van 22 cm

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Vet het bakblik of de cakevorm in.
Bedek de bodem met ingevet bakpapier.

3. Meng boter en suiker en spatel de ricotta, de limoenrasp en het sap erdoorheen.

4. Klop de eierdooiers één voor één door het ricottamengsel.

5. Meng het meel door het eierricottamengsel

6. Klop het eiwit half stijf en meng door het beslag

7. Giet het beslag in een cake of bakvorm en laat in 45 minuten mooi bruin en gaar worden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recepten voor de blender

diverse heerlijke en gezonde recepten voor de blender

Appeltaart recept

Recept voor een eenvoudige overheerlijke appeltaat met zandtaart bodem

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 3: Soorten Pu-Erh thee, opslag en bewaren

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het derde en laatste deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Spaghetti Bolognese

heerlijke Italiaanse tomaten-gehaktsaus