Limoen-ricottacake


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

Gesponsorde koppelingen

Deze Italiaanse cake is een smaaksensatie voor je mond! Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! het is leuk en makkelijk om te maken

buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Limoen-ricottacake

ingredienten

-75 g boter + extra om in te vetten
-170 g suiker
-750 g ricotta
-2 limoenen, rasp en sap
-3 eieren, gesplits
-175 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
-rond bakblik of cakevorm van 22 cm

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Vet het bakblik of de cakevorm in.
Bedek de bodem met ingevet bakpapier.

3. Meng boter en suiker en spatel de ricotta, de limoenrasp en het sap erdoorheen.

4. Klop de eierdooiers één voor één door het ricottamengsel.

5. Meng het meel door het eierricottamengsel

6. Klop het eiwit half stijf en meng door het beslag

7. Giet het beslag in een cake of bakvorm en laat in 45 minuten mooi bruin en gaar worden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wokgerecht: Scampi in het pannetje

Scampi's met groentjes in de wok bereiden, een uiterst lekker receptje

Rizi Pilafi me Garithes

Pilav met steurgarnalen. Voor 4 personen.

Kipfilet met knoflookboter

koolhudraatarm gerecht met kipfilet

Is deze plant giftig of niet?

in situaties zonder voedsel of om je tuin huisdierveilig te maken is het handig te weten welke planten giftig zijn of niet.

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!