Limoen-ricottacake


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

Gesponsorde koppelingen

Deze Italiaanse cake is een smaaksensatie voor je mond! Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! het is leuk en makkelijk om te maken

buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Limoen-ricottacake

ingredienten

-75 g boter + extra om in te vetten
-170 g suiker
-750 g ricotta
-2 limoenen, rasp en sap
-3 eieren, gesplits
-175 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
-rond bakblik of cakevorm van 22 cm

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Vet het bakblik of de cakevorm in.
Bedek de bodem met ingevet bakpapier.

3. Meng boter en suiker en spatel de ricotta, de limoenrasp en het sap erdoorheen.

4. Klop de eierdooiers één voor één door het ricottamengsel.

5. Meng het meel door het eierricottamengsel

6. Klop het eiwit half stijf en meng door het beslag

7. Giet het beslag in een cake of bakvorm en laat in 45 minuten mooi bruin en gaar worden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept voor zandkoekjes

Een makkelijk recept om heerlijke koekjes te bakken in circa 30 min.

Chocolade dieet: afvallen doormiddel van chocolade?

Veel mensen houden zich bezig met hun gewicht en figuur. Volg dit dieet als je wilt afvallen en verantwoordelijker wilt omgaan met de consumptie van chocolade.

Spinazie a la crème

Makkelijk te bereiden vegetarisch recept met spinazie

Kaastaart

overheerlijke, smeuïge kaastaart klaar in amper 20 minuten

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?