Limoen-ricottacake


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

Gesponsorde koppelingen

Deze Italiaanse cake is een smaaksensatie voor je mond! Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! het is leuk en makkelijk om te maken

buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Limoen-ricottacake

ingredienten

-75 g boter + extra om in te vetten
-170 g suiker
-750 g ricotta
-2 limoenen, rasp en sap
-3 eieren, gesplits
-175 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
-rond bakblik of cakevorm van 22 cm

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Vet het bakblik of de cakevorm in.
Bedek de bodem met ingevet bakpapier.

3. Meng boter en suiker en spatel de ricotta, de limoenrasp en het sap erdoorheen.

4. Klop de eierdooiers één voor één door het ricottamengsel.

5. Meng het meel door het eierricottamengsel

6. Klop het eiwit half stijf en meng door het beslag

7. Giet het beslag in een cake of bakvorm en laat in 45 minuten mooi bruin en gaar worden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Snelle roerbakschotel

Geen tijd om te koken ?.... Wat een onzin ! Hier het bewijs!

Obatzda

Een heerlijk recept uit Beieren. Makkelijk zelf te maken.

Italiaanse ovenschotel

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met courgette

De ovenschaal

De ovenschaal wordt al eeuwenlang in de keuken gebruikt

Malse kip uit de oven met geitenkaas

lichte gerecht met malse kip en geitenkaas uit de oven