limoncello taart


Publicatie datum:

een heerlijk frisse taart, ook geschikt als dessert

Gesponsorde koppelingen

Deze taart komt oorspronkelijk uit Italië, waar hij hoofdzakelijk als dessert wordt gegeten. Hij is echter ook overheerlijk bij een kopje koffie of thee. Snijd de taart in punten en serveer eventueel met wat mascarpone of slagroom en vers fruit naar keuze.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten
150 gram verkruimelde cantucini (of chocolate chip koekjes)
90 gram boter
2 citroenen
220 gram suiker
6 eieren
500 gram ricotta
2 eetlepels bloem

Bereiden
1. Oven voorverwarmen op 160 graden. Springvorm invetten en bekleden met bakpapier.

2. Koekjes verkruimelen (met mes of in keukenmachine). Boter in klein pannetje smelten en daarna kruimels er goed doorroeren.

3. Verdeel botermengsel met kruimels over bodem, druk goed aan. Hierop kun je eventueel nog een dun laagje jam smeren.

4. Rasp de schil van 1 citroen en pers beide citroenen uit.

5. Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg ricotta, bloem, citroensap en -rasp en limoncello toe en meng alles goed door.

6. Giet het mengsel in de springvorm en bak ca. 50 minuten tot bovenkant hard is. eventueel bij het serveren bestrooien met poedersuiker.

Tip: als je de ingrediënten halveert past het in een cakevorm. Het is dan voldoende voor 6-8 personen bij de koffie.

Materialen
springvorm


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 33
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Waar bestaat een Borrelgarnituur of Bittergarnituur uit?

In de volksmond worden Borrelgarnituur en Bittergarnituur door elkaar heen gebruikt maar waar bestaan ze eigenlijk uit?

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Canapés met gerookte oesters

canapé met gerookte oesters

Lasagne met zalm en witlof

Een lekkere variant van lasagne

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.