luxe bosvruchten yoghurt taart


Publicatie datum:

Een super lekkere, makkelijke, bosvruchten kwarktaart, die er onwijs luxe uitziet!

Gesponsorde koppelingen

U krijgt visite en u wilt wat lekkers op tefel zetten.U besluit om zelf wat te maken, maar wat?

Met dit recept zet u niet alleen iets lekkers, maar ook iets moois op tafel!

Deze taart is hartstikke makkelijk te maken, en ziet eruit of u hem bij de banketbakker heeft gekocht!

 Dit heeft u nodig:

  •  1 doos van dr. Oetker, pakket voor kwarktaart bosvruchten
  •  1 doosje rode bessen, ongeveer 150 gram
  •  1 doosje blauwe bessen, ook ongeveer 150 gram
  •  80 gram roomboter
  •  1 pak roomboterkoekjes, of zandkoekjes
  •  400 ml water
  •  500 ml Griekse yoghurt
  •  250 ml slagroom
  •  200 gr bosvruchten jam, of andere jam, die u lekker vind
  •  Ongeveer 10 plakken cake
  •  1 zakje vanillesuiker (optioneel)

 

  •   Een springvorm van 24 cm doorsnede
  •  Mixer / garde
  •  Kommen
  •  Eetlepel

 Als u alles voor bereid, gaat alles veel makkelijker!

Mijn advies is dus: lees eerst rustig het recept door, en zet alles alvast klaar.

 

 Dit moet u doen om u voor te bereiden:

  •  Maak de rode en blauwe bessen schoon, en gooi 30 gram rode bessen en 30 gram blauwe bessen bij elkaar, houd deze apart in de koelkast.
  • Maal de roomboter- of de zand- koekjes in de keukenmachine. (TIP: U kunt de koekjes ook in een diepvrieszak doen, en er met een deegroller of een fles overheen rollen tot de koekjes fijn zijn.) Meng de koekkruimels met de bijgeleverde kruimel bodem uit het pak
  •  snijd de cake alvast in plakken. (TIP: leg alle plakken tegen elkaar aan op uw werkblad, en zet uw springvorm erop. Snijd alle cake die buiten de springvorm steekt weg, zodat u een cirkel van cake overhoudt.)
  •  zet alvast 400 ml water en 200 gr jam klaar.
  •  bekleed de bodem van uw springvorm, met het bijgeleverde vetvrije papier uit het pak.
  •  Zet 2 legen kommen klaar.

  Zo maakt u de taart:

  • Smelt de boter in een pannetje. Roer de koekkruimels er doorheen. Stort de kruimels op de bodem van de spring vorm, en strijk de bodem glad met de bolle kant van een eetlepel. Zet de springvorm in de koelkast.
  • Verwarm de jam, en verdeel deze over de koekbodem, laat dit afkoelen in de koelkast.
  • Sla in een kom de slagroom stijf met de vanillesuiker
  • Meng in een andere kom de taartmix met het water.
  • Meng door de taartmix de Griekse yoghurt, tot een gladde massa
  • Spatel de slagroom en de taartmix door elkaar heen tot een luchtig mengsel.
  • Verdeel het mengsel over de 2 kommen
  • Meng door het ene mengsel de blauwe bessen, en door het andere mengsel de rode bessen. Plaats de 2 mengsels ongeveer 10 minuten in de koelkast, zodat ze wat steviger worden.
  • verdeel het mengsel met de blauwe bessen gelijkmatig op de bodem van koekkruimels.
  • Verdeel de plakken cake, die u eerder op maat heeft gesneden, over het taartmengsel.
  • Verdeel het taartmengsel met de rode bessen over de plakken cake.
  • Laat de taart 3 uur of langer opstijven in de koelkast.
  • Versier de taart met de 30 gram rode bassen en 30 gram blauwe bessen die u eerder heeft achter gehouden. (TIP: leg de bessen op de taart, in een patroon die u zelf leuk vind. Duw daarna de bessen voorzichtig een stukje de taart in, zodat ze er niet meer vanaf kunnen rollen)

  Extra tips:

  • Snijd de randjes langzaam los van de springvorm, en verwijder de rand, zo voorkomt u dat de taart eventueel naar metaal kan gaan smaken. Ook kan het zuur uit de taart reageren op het metaal, daardoor krijgt u een blauwe rand om uw taart als u de rand niet verwijderd.
  • Kwarktaart kan je ongeveer 2-3 dagen in de koelkast goed houden. Invriezen kan ook, haal dan de versiering van de taart, en verpak de  taart luchtdicht. De taart kan u ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren. Laat de taart in de koelkast ontdooien, dit duurt ongeveer 12 tot 24 uur.
  • Wilt u de taart in mooie gelijke stukken snijden? Snijd de taart eerst in 2e, dan in 4e, en zo verder tot u het gewenste aantal punten heeft bereikt. Snijd eerst de alleen kwark voorzichtig, en snijd dan nog een keer via de zelfde weg de koek voorzichtig, zo heeft u meer kans, dat de bodem niet breekt.

 Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe is cola ontstaan

Vroeger zat er cocaïne in cola

Pasta met tonijn en broccoli

Recept voor 4 personen

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

Aardbeienrol

Heerlijke verse aardbeienrol

Wildzwijnkoteletten

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Varkenshaas in ketjapsaus - snel, simpel en lekker

Een lekker gerecht met varkenshaas voor de snelle keuken.

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Canneloni met kip

Heerlijke canneloni's met kip!

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

Kalkoen met gorgonzola en parmaham

Een heerlijk gerecht dat ze alleen in de beste restaurants in Italie serveren! Maak het nu in uw eigen keuken!

Nederlandse snelle appeltaart zonder boter

Een overheelijk appeltaartrecept met minder calorien die makkelijk en snel te bereiden is

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.

Wat heeft de NASA te maken met de Big Green Egg barbecue?

Je zou het misschien niet denken, maar de NASA heeft de basis gelegd voor deze barbecue

Rabarber in de moestuin

Rabarber, een frisse noot in de moestuin

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

Chocomelk De Enige Echte

mijn mening over de verschillen tussen de duren en goedkope chocomelkz

Welke verschillende soorten brood zijn er?

Beschrijving van verschillende soorten brood.

Veelkleurige hapjes

Veelkleurige hapjes

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

recept voor heerlijke hete bliksem

het recept voor lekkere hete bliksem..

Catalaans gekruid stokbrood

Recept voor Catalaans gekruid stokbrood

Recept kalfsvlees - kalfsoesters met kaas - vleesgerecht

Een eenvoudig klaar te maken gerecht, kalfsoesters met kaas, welk uitzonderlijk lekker smaakt.