Makkelijk Marokkaans recept: Marokkaanse gehaktballetjes (kefta)


Publicatie datum:

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes

Gesponsorde koppelingen

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes. Net als of u in Marokko bent!

Gesponsorde koppelingen

Ingredienten:

500 gram rund of lamsgehakt
1 citroen
peterselie
koriander
2 uien
1 chilipeper
cayennepeper
brood
gember
safraan
boter
bouillon

Rasp 1 ui, rasp de schil van 1 citroen, half bosje koriander en een half bosje peterselie samen met het gehakt. Goed kneden. Maak er balletjes van ongeveer 3 cm van.

In de pan:  30 gram boter, fijn gehakte chilipeter, 1 geraspt ui. Even later sudderen. Voeg 1 theeleper safraanpoeder toe en 2 theelepels gemberpoeder 2,5 dl bouillon of water en peper en zout. Breng het aan de kook. Voeg alle gehaktballetjes toe en laat dit 15 minuten sudderen met de deksel er op. Na 15 minuten alles omdraaien en nog 15 minuteb later sudderen. Indien u de saus wat dikker wilt kunt de op het laatst de deksel er afhalen. Als laatste doet u het sap van de citroen en de overgebleven koriander over de balletjes heen. Serveren en eten met brood.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Recept voor gevulde eieren

Recept voor gevulde eieren

Echte pizza op een stoeptegel!

Perfecte pizza maak je gewoon thuis op een stoeptegel! Even lekker als van de pizzeria, maar veel goedkoper!

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!