Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot


Publicatie datum:

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept

Gesponsorde koppelingen

Een super lekker Marokkaans recept dat heel makkelijk te maken is! Wie wil dat nou niet?

Gesponsorde koppelingen

Ingredienten:

1 grote ui
1 kilo vlees (ribstuk, sukadestuk of lamsvlees)
3 wortels
3 teentjes knoflook
1 courgette
4 aardappelen
3 tomaten
Bosje koriander
Marokaanse kruiden Ras el Hanout (wanneer u dit niet heeft (te halen bij elke Marokkaanse slager) gebruik dan kaneel, gember, safraan, komijn en kurrie van alles een eetlepel)
Bloem

Plaats olie in de stoofpan. Strooi zout op het vlees en pak het aan. Laat het een half uur sudderen in de pan. Snui het ui in grote stukken en doe het bij het vlees samen met de knoflook. Ontvel de tomaten en doe die er ook bij. Als laatste de kruiden en de helft van het bosje koriander. Zet het vlees met lauw water onder water en laat het net zo lang op laag vuur staan tot het zacht is.
Wanneer het vlees zacht is, plaats dan eerst de aardappelen (door de helft) daarna de wortels in grote stukken en als laatste de courgette. Laat dit nog een half uur staan. Doe daarna de andere helft van het bosje koriander erbij (en eventueel extra kruiden) en indien het nog wat waterig is wat bloem erbij om het te binden.

Heel lekker met rijst!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Italiaanse gesmoorde venkel (Finocchio)

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans gerecht op tafel, verras uw vrienden met uw kookkunsten!

Saffraan, het bloedrode goud

Saffraan, het kostbaarste kruid ter wereld

Vers geblenderd groente- en fruitsap

Een goede manier om af te vallen en je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.