Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot


Publicatie datum:

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept

Gesponsorde koppelingen

Een super lekker Marokkaans recept dat heel makkelijk te maken is! Wie wil dat nou niet?

Gesponsorde koppelingen

Ingredienten:

1 grote ui
1 kilo vlees (ribstuk, sukadestuk of lamsvlees)
3 wortels
3 teentjes knoflook
1 courgette
4 aardappelen
3 tomaten
Bosje koriander
Marokaanse kruiden Ras el Hanout (wanneer u dit niet heeft (te halen bij elke Marokkaanse slager) gebruik dan kaneel, gember, safraan, komijn en kurrie van alles een eetlepel)
Bloem

Plaats olie in de stoofpan. Strooi zout op het vlees en pak het aan. Laat het een half uur sudderen in de pan. Snui het ui in grote stukken en doe het bij het vlees samen met de knoflook. Ontvel de tomaten en doe die er ook bij. Als laatste de kruiden en de helft van het bosje koriander. Zet het vlees met lauw water onder water en laat het net zo lang op laag vuur staan tot het zacht is.
Wanneer het vlees zacht is, plaats dan eerst de aardappelen (door de helft) daarna de wortels in grote stukken en als laatste de courgette. Laat dit nog een half uur staan. Doe daarna de andere helft van het bosje koriander erbij (en eventueel extra kruiden) en indien het nog wat waterig is wat bloem erbij om het te binden.

Heel lekker met rijst!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Spinazie a la crème

Makkelijk te bereiden vegetarisch recept met spinazie

Koken voor uw kleinkinderen

Lekker en gezond koken voor uw kleinkinderen

snelle pasta met tonijn

Recept om een lekkere snelle pasta te maken.

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.

Oliebollen bakken

het bakken van oliebollen in de frituur