Malse kip uit de oven met geitenkaas


Publicatie datum:

lichte gerecht met malse kip en geitenkaas uit de oven

Gesponsorde koppelingen

Met dit recept zet je in een handomdraai een lekker licht gerecht op tafel. Er is weinig omkijken naar omdat je het geheel in de oven zet. Het is binnen 20 minuten klaar en er is weinig afwas. Wat wil een mens nog meer?

Benodigdheden 4 personen:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 kipfilet
  • 1 rode ui
  • 250 gram champignons
  • 2 grote tomaten
  • 1 groene paprika
  • Stuk geitenkaas (zelf geef ik de voorkeur aan een zachte ronde)
  • 4 theelepels zoete basilicum
  • 4 theelepels oregano
  • 4 stukken aluminiumfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 bij 1 cm, de ui in halve ringetjes, de champignons in plakjes en de tomaat en paprika in blokjes. Leg de vier stukken aluminiumfolie met de matte kant naar onderen op het keukenblad. Verdeel 1 eetlepel olijfolie over het middelste gedeelte van ieder stuk. Verdeel vervolgens de kipfilet, ui, champignons, tomaat en paprika gelijk over de vier verschillende porties. Snijd de geitenkaas in blokjes of plakjes en leg deze bovenop de porties. Strooi vervolgens over elk pakketje 1 theelepel zoete basilicum en 1 theelepel oregano. Vouw de pakketjes dicht zodat er geen vocht uit kan lopen en er geen opening meer is. Schuif ze in de oven met de gevouwen kant naar boven en na 20 minuten zou de kip gaar moeten zijn.

Heerlijk met gewone gekookte aardappels, maar als je een lichte maaltijd wil is het vullend genoeg om alleen het kippakketje te eten met eventueel een kleine salade erbij.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Johnnie Walker

Johnnie Walker. De wereldbekende Whisky.

recept voor heerlijke hete bliksem

het recept voor lekkere hete bliksem..

Tien tips om af te vallen

Tips om te jou te helpen op je streefgewicht te komen

Appel Cake

Zelf een appel cake bakken

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Heerlijke recepten met bladerdeeg

Recepten waarin bladerdeeg verwerkt is

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Tomaten salade met sperziebonen en Feta of Danish Blue

Een frisse, kleurige (vegetarische) salade die overal lekker bij is

Gamba's met courgette (Gamberoni con zucchine)

Italiaans gerecht met gamba's en courgette

Makkelijkste broodje zalm ooit

Het makkelijkste en lekkerste broodje zalm ooit

gefrituurde knoflook garnalen

Heerlijke gefrituurde garnalen.

Pasta met rucola en scampi

Wil je je gasten een mooi gerecht serveren? Maak dan deze heerlijke pasta!

Basis recept voor Pannekoeken

Standaard ingrediënten en bereidingswijze voor de altijd smakelijke pannekoeken

Heerlijke Smoothie

Een heerlijk recept voor een heerlijke smoothie

Hoe maak je simpel een lekkere cordon bleu van kalkoen

Kalkoen cordon bleu, lekker en snel op tafel

Pasta genovese

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Kalfsvlees met tonijnsaus

Een heerlijk Italiaans vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)

Hoe maak je kruidenboter?

Origineel recept voor kruidenboter

Heerlijke frisse Couscous Salade

Recept van een frisse zomersalade

Vitello fircito 'gevulde kalfsbiefstukjes'

Verras uw vrienden met deze heerlijke gevulde kalfsbiefstuk!

Hamschijven met peterselieboter - ovengerecht

Een receptje dat misschien wel iets meer tijd nodig heeft, maar de hamschijven met peterselieboter zijn toch wel die moeite waard.

Spaghetti met kruidenkaas

Het lekkerste en simpelste spaghetti recept die er is.

Spaghetti met broccoli en hammetjes

Een snel en makkelijk recept voor een lekkere en gezonde maaltijd.

Romige aspergetaart

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai