Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad


Publicatie datum:

marokkaanse zoete lekkernij

Gesponsorde koppelingen

heerlijke zoete marokkaanse lekkernij .

In totaal voor 16 stuks, bereiding circa 35 minuten, wachttijd 2 uur.

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden:

  • 50 gram sesamzaad, geroosterd
  • 50 gram blanke amandelen
  • 125 gram suiker
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram gele rozijnen
  • sap van een kwart citroen
  • 1/2 opengesneden vanillestokje

Bereiding:

Verwarm in een pan de suiker met 1,5 dl water, het vanillestokje en citroensap op hoog vuur tot de suiker in het water is opgelost. laat de siroop 15 minuten koken op matig vuur.

Maal de rozijnen en amandelen kort tot een smeuig mengsel met de staafmixer. Roer er 1 el siroop doorheen en draai er 16 balletjes van. rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Doe de resterende pijnboompitten, het sesamzaad en de siroop elk apart in een diep bord. Doop de balletjes in de siroop aan een vork, wrijf dan de helft van de balletjes door de pijnboompitten en de andere helft door het sesamzaad. Wacht 2 uur met het eten van de balletjes, dan zijn ze het stevigst.

Eet smakelijk!

UA-23612479-1


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Eenvoudig zelf croissantjes maken, eenvoudig zelf croissanten maken deel 2

Binnen 10 minuten snel en makkelijk zelf croissantjes maken.

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Spaghetti Bolognese

heerlijke Italiaanse tomaten-gehaktsaus

Koffieverslaving

Wist je dat je serieus verslaafd kan zijn aan koffie? En weet je ook wat de gevolgen zijn?