Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad


Publicatie datum:

marokkaanse zoete lekkernij

Gesponsorde koppelingen

heerlijke zoete marokkaanse lekkernij .

In totaal voor 16 stuks, bereiding circa 35 minuten, wachttijd 2 uur.

Benodigdheden:

  • 50 gram sesamzaad, geroosterd
  • 50 gram blanke amandelen
  • 125 gram suiker
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram gele rozijnen
  • sap van een kwart citroen
  • 1/2 opengesneden vanillestokje

Bereiding:

Verwarm in een pan de suiker met 1,5 dl water, het vanillestokje en citroensap op hoog vuur tot de suiker in het water is opgelost. laat de siroop 15 minuten koken op matig vuur.

Maal de rozijnen en amandelen kort tot een smeuig mengsel met de staafmixer. Roer er 1 el siroop doorheen en draai er 16 balletjes van. rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Doe de resterende pijnboompitten, het sesamzaad en de siroop elk apart in een diep bord. Doop de balletjes in de siroop aan een vork, wrijf dan de helft van de balletjes door de pijnboompitten en de andere helft door het sesamzaad. Wacht 2 uur met het eten van de balletjes, dan zijn ze het stevigst.

Eet smakelijk!

UA-23612479-1

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wildzwijnkoteletten

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Snel en smakelijk recept uit Soedan

Een heerlijk en makkelijk recept uit Soedan

Bier, hoe wordt het gebrouwen?

Hoe wordt bier gebrouwen en met welke ingrediënten.

Griekse gehaktschijven

Recept Griekse gehaktschijven

Makkelijk recept Kibbeling met Piri Piri Saus

Makkelijk recept Kibbeling met Piri Piri Saus voor iedereen die van Kibbeling houdt maar ook voor iedereen die van oosters eten houdt.

Recept: Makkelijke en snelle koekjes

Recept voor simpele maar lekkere koekjes.Snel en makkelijk te bereiden!

Zuinig en koken

Een aantal tips om zuiniger te koken.

Pasta met Ossenstaart en rundergehakt

De allerlekkerste pasta

Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Vegetarisme: de weg naar een betere toekomst?

Waarom men besluit vegetariër te worden.

Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.

Glaced cupcakes

Geglaceerde cupcakes

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Stoomoven

Stoomoven, gezond en lekker koken op eigentijdse wijze

Zelfgemaakte Pizza

HET recept voor de lekkerste zelfgemaakte Pizza

Boerenkool met ham en champignons

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

Heerlijke tomatensalade 4-6 personen

Een makkelijke maar heerlijke tomatensalade.

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Hoe maak je chocoladeglazuur?

Beschrijving hoe je binnen 10 minuten chocoladeglazuur maakt

Recept appeltaart

Recept appeltaart op grootmoeders wijze

Recept broodje zalm

Een heerlijk recept voor een broodje zalm