Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad


Publicatie datum:

marokkaanse zoete lekkernij

Gesponsorde koppelingen

heerlijke zoete marokkaanse lekkernij .

In totaal voor 16 stuks, bereiding circa 35 minuten, wachttijd 2 uur.

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden:

  • 50 gram sesamzaad, geroosterd
  • 50 gram blanke amandelen
  • 125 gram suiker
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram gele rozijnen
  • sap van een kwart citroen
  • 1/2 opengesneden vanillestokje

Bereiding:

Verwarm in een pan de suiker met 1,5 dl water, het vanillestokje en citroensap op hoog vuur tot de suiker in het water is opgelost. laat de siroop 15 minuten koken op matig vuur.

Maal de rozijnen en amandelen kort tot een smeuig mengsel met de staafmixer. Roer er 1 el siroop doorheen en draai er 16 balletjes van. rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Doe de resterende pijnboompitten, het sesamzaad en de siroop elk apart in een diep bord. Doop de balletjes in de siroop aan een vork, wrijf dan de helft van de balletjes door de pijnboompitten en de andere helft door het sesamzaad. Wacht 2 uur met het eten van de balletjes, dan zijn ze het stevigst.

Eet smakelijk!

UA-23612479-1


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Griekse Avgolemono-saus

Recept van ei-citroen saus voor soepen, groenten en vlees.

Bokbier

Elke herfst is het er weer maar wat is nu precies bokbier

Afvallen: Hoe moet het wel?

Tips voor blijvend gewichtverlies

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.