Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad


Publicatie datum:

marokkaanse zoete lekkernij

Gesponsorde koppelingen

heerlijke zoete marokkaanse lekkernij .

In totaal voor 16 stuks, bereiding circa 35 minuten, wachttijd 2 uur.

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden:

  • 50 gram sesamzaad, geroosterd
  • 50 gram blanke amandelen
  • 125 gram suiker
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram gele rozijnen
  • sap van een kwart citroen
  • 1/2 opengesneden vanillestokje

Bereiding:

Verwarm in een pan de suiker met 1,5 dl water, het vanillestokje en citroensap op hoog vuur tot de suiker in het water is opgelost. laat de siroop 15 minuten koken op matig vuur.

Maal de rozijnen en amandelen kort tot een smeuig mengsel met de staafmixer. Roer er 1 el siroop doorheen en draai er 16 balletjes van. rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Doe de resterende pijnboompitten, het sesamzaad en de siroop elk apart in een diep bord. Doop de balletjes in de siroop aan een vork, wrijf dan de helft van de balletjes door de pijnboompitten en de andere helft door het sesamzaad. Wacht 2 uur met het eten van de balletjes, dan zijn ze het stevigst.

Eet smakelijk!

UA-23612479-1


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Winterse pasta: tagliatelle met een stoofpotje van varkenslapjes, sperciebonen en pesto

Een vleugje Italië voor de winterse maaltijd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.

Wijn in Nederland

Wijn in Nederland

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!