Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.


Publicatie datum:

Kalfsoester op thaise wijze

Gesponsorde koppelingen

Voor iedereen die de Thaise keuken een warm hart toedraagt is deze kalfsoester op thaise wijze een heerlijk gerecht. De zoetzure smaak geeft een verrasende wending aan de traditionele kalfsoester

Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.

 Ingredienten:

20 kleine medaillons 1 kleine ui

1 el verse geraspte gember

1 teentje knoflook

scheutje balsamico

1½ el chilisaus

4 dl runderbouillon

2 el bruine basterd suiker

½ dl ketjap manis

4 el fijngesneden prei en/of bosuitjes

Maizena aangemaakt met water tot een papje

¼ zeer fijn gesneden witte kool

peper en zout

witte basterd suiker

 

Bereidingswijze:

 

Verdeel een weinig peper en zout over de medaillons en grill deze met een paar tegelijk enkele minuten stevig aan. Vervolgens de rest van de medaillons grilleren. Leg ze in een braadslee en hou ze apart.

Snipper de ui zeer fijn en fruit deze met de vers geraspte gember enkele minuten aan. Voeg dan de knoflook, ketjap,  balsamico, bruine suiker, chilisaus en de bouillon toe. Kook de saus gedurende enkele minuten in en dan met de maizena iets binden. Giet de saus over de medaillons en laat deze minimaal 1 uur tot wel 10 uur marineren.

 Afwerking:

Verhit een scheutje olie en bak de witte kool glazig. Voeg dan de witte basterdsuiker met peper en zout toe. Zet de braadslee met de medaillons in de oven gedurende 8 a 10 minuten. Verdeel de witte kool over de borden en leg hierop de medaillons met de saus.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Spaghetti aglio e olio met cacciotore

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaanse spaghetti op tafel met cacciatore

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

recept: flensjes met pruimencompote

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.

Een frisse pastasalade maken? Kinderspel!

Als lichte maaltijd of als bijgerechtje bij de barbecue is deze pastasalade heerlijk. Ook geschikt voor koken met kinderen.

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus

Griekse gehaktballetjes in ei-citroensaus

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

Snel pikant wokgerechtje

in weinig tijd lekker en gezond eten

Alles over alcohol!

Informatief artikel over alcohol.

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Voor acht heerlijke pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken met een simpel gerechtje

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

De gevaren van glucose-fructosestroop

In veel zoete producten zit fructosestroop, maar helaas is dit toevoegmiddel niet zo goed voor je gezondheid. Lees hier waarom!

Aardappel

Aardappelen telen, bereiden, vis

Wildzwijnkoteletten

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Smoothies

Smoothies zijn fris, gezond en heel eenvoudig te maken.

Recept sabayon met perzikenbier

Recept sabayon met perzikenbier

Kippensoep

Eenvoudige snel klaar te maken, maar lekkere kippensoep.

Chantillyroom

Heerlijke chantillyroom!

Heerlijke tomatensalade 4-6 personen

Een makkelijke maar heerlijke tomatensalade.

Sapper de sap!

Sap is de trend. Maar is dit zo gezond?

Italiaanse champignon ragoutbroodjes

een lekker snel lunchgerecht of makkelijk avondmaal

Tzatziki maken

Tzatziki saus

Het mooiste espresso apparaat, de mooiste espressomachine

Er zijn heel veel mooie espresso apparaten te koop maar welke espressomachine is nu het mooiste.

Sabayon met vers fruit

Een leuk receptje!