Mexicaans recept voor de liefhebbers: Nachos met salsa


Publicatie datum:

Dit artikel geeft goed weer hoe je het beste Nachos met salsa kunt bereiden.

Gesponsorde koppelingen

Nachos zijn gefrituurde tortilla chips. Zij zijn heerlijk met drankjes erbij. De Nachos kunnen een paar dagen van tevoren gemaakt worden voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid en deze kunnen dan bewaard worden in luchtdichte bakken. Salsa is een belangrijk saus die gereserveerd wordt met alle Mexicaanse voorgerechten en de meeste Mexicaanse hoofdgerechten. Het gerecht Nachos met salsa wordt gezien als een voorgerecht. Dit voorgerecht bestaat uit drie delen: De Nachos, de Nacho- versiering en de salsa, de bereiding wordt dus ook apart uitgelegd.

Dit recept bevat de hoeveelheid ingrediënten om 4 á 5 personen te serveren.

 

Benodigdheden: Oven(grill), frituurpannen, deegroller, aluminiumfolie, servetten

 

Ingrediënten voor de Nachos

  1. ¾ kopje maïsbloem of maïsmeel
  2. ½ kopje (gewone)bloem oftewel meel
  3. ½ lepel olie(naar keuze, zonnebloemolie, olijfolie etc.)
  4. ¾ lepel zout
  5. ¼ lepel carom zaadjes(carom seeds)

Bereiding:

1. Zift beide meelsoorten samen en voeg zout toe. Voeg daarna olie en carom zaadjes toe. Meng deze goed.

2. Kneed met ongeveer ¼ kop warm water. Kneed goed tot je een zacht deeg krijgt.
(Maak het deeg niet te zacht! Het moet namelijk niet plakken aan de handen)
Houd het deeg apart en laat deze staan voor 30 minuten.

3. Na 30 minuten moet het deeg opnieuw worden gekneden voor goed gebruik.

4. Maak kleine gerangschikte ballen met het deeg. Rol de ballen met een deegroller, zo dun als maar kan. Als de zijkanten breken tijdens het rollen, hinder niet. Rol tot de ballen groot en rond worden, net als een pannenkoek. Van elke bal krijg je dus een soort pannenkoek.

5. Snijd de "pannenkoek" in 4 stukken om 4 driehoeken te krijgen. Snijd verder elke driehoek in 2 stukken, om zo 8 driehoekige stukken te krijgen. Maak driehoekige chips met de linkerzijde van het resterende deeg.

6. Frituur 8 tot 10 stukken op gemiddelde hitte tot zij goudbruinig in kleur worden. Laat ze niet verbranden en niet donkerder worden in kleur. Gebruik servetten om de bovenmatige olie uit de gefrituurde Nachos te absorberen.

7. Frituur alle stukken. Breng aan op een schone droge pan. Bestrooi 1 lepel gewone meel op de stukken om ze met een laag te bedekken zodat het even welke bovenmatige olie te absorberen.

8. De Nachos kunnen ook zonder versiering worden gediend met salsa.

 

 

 

De Nacho-versiering wordt ook wel Nachos pollo genoemd en is een extraatje die wordt toegevoegd aan de Nachos.

 Ingrediënten voor de Nachos-pollo:

  1. Nachos- 25 stuks (zelfgemaakte of uit de verpakking)
  2. 50 tot 100 gram geraspte kaas
  3. 1 ½ fijn gehakte tomaat
  4. 1 ongezaaide en fijn gehakte groene Spaanse peper
  5. Zout en Engelse peper naar smaak

Bereiding:
1. Maak Nachos zoals hierboven is aangegeven of gebruik 1 klaar gemaakt Nachos pakket (ongeveer 25 chips in een verpakking)
2. Spreidt de fijngehakte tomaten en Spaanse pepers op elke Nacho uit. Bestrooi met zout en peper naar smaak. 3. Breng geraspte kaas op elke Nacho aan.
4. Bedek de grill met aluminiumfolie. Borstel de grill met olie en plaats de Nachos op de grill.
5. Bak de Nachos in voorverwarmde oven op de voorbereide draadrek op 180 graden Celsius tot 5-8 minuten of tot dat de kaas smelt. Dien met salsa.

 

 

 

Salsa

Ingrediënten voor de salsa:

  1. 5 geroosterde tomaten
  2. 1 lepel olie(naar keuze, zonnebloemolie, olijfolie etc.)
  3. 2 fijn gehakte uien
  4. 2 fijn gehakte groene Spaanse pepers
  5. 2 lepels fijn gehakte koriander
  6. 1 lepel tomatenketchup
  7. Zout en Engelse peper naar smaak
    (aan te raden hoeveelheid ½ lepel zout en ¼ lepel peper)

Bereiding:

1. Om de salsa voor te bereiden, moet je de tomaat doordringen met een vork. Breng het aan de naakte vlam om het zo de huiddraaien te roosteren tot als zwartachtig en verkoolde tomaten. Rooster alle tomaten op deze wijze.
2. Laat de tomaten afkoelen en schil de tomaten. Karbonadeer 2 tomaten en maak de andere 3 tomaten tot puree.
3. Verhit de olie en breng de ui en groene Spaanse pepers in de olie tot zij zacht uidraaien. Voeg alle andere ingrediënten toe en kook 2-3 minuten. Haal dan af van de verhitting.
4. De salsa is gereed! Serveer de salsa in een kom. Decoreer de koude Nachos op een bord en zet de kom met salsa in het midden.

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Tomaat-mozzarellatorentje

Een heerlijk insalata caprese! Binnen een paar stappen heeft u een Italiaans tomaat-mozzarellatorentje!

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Spaghetti alla carbonara

Een hele simpele heerlijke Italiaanse pasta!

Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

partysnack Pigs in a blanket!

Heerlijk simpele partysnack.

Kun je het geslacht van je ongeboren baby beinvloeden?

De link tussen het geslacht van je ongeboren baby en je dieet.

High Tea bij recreatiegebied Madestein (Den Haag)

Recensie van een high-tea in het partycentrum in recreatiegebied Madestein in Den Haag.

Whisky

De eerste stappen in de wereld van whisky

luxe bosvruchten yoghurt taart

Een super lekkere, makkelijke, bosvruchten kwarktaart, die er onwijs luxe uitziet!

Obatzda

Een heerlijk recept uit Beieren. Makkelijk zelf te maken.

Gourmetten

Gezellig etentje met familie en vrienden. Gourmetten, vlees en groenten in kleine pannen.

Sapper de sap!

Sap is de trend. Maar is dit zo gezond?

Eiwitrijke voedingsmiddelen: Ideaal voor spiermassa kweken of afslanken

Kom je eiwitten tekort? Of wil je gewoon eens weten welke voedingsmiddelen veel eiwitten bevatten? Lees dan dit artikel!

Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets in 20 minuten

Spaghetti met olijven

Binnen een paar stappen heeft u spaghetti dat u in toprestaurants besteld!

Ossobuco

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Gegrilde courgette

Gegrilde courgette met citroensap! Heerlijk bijgerecht!

recept - hapjes - borrelhapjes

Houdt u van borrelhapjes? Hier enkele receptjes.

Zelfgemaakte vissoep!

Heerlijke vissoep in een paar stappen!

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Chocolade Cupcakes

recept voor chocoladecupcakes met chocolade topping

Slowaakse kwaliteitswijnen

Slowaakse kwaliteitswijnen óók in Nederland te koop via Internet

Cake met Engelse tint

Hoe maak je een Engelse cake?

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

Simpele Italiaanse salade in een handomdraai!

Lees hier hoe u een heerlijke Italiaanse salade kunt maken!