Mexicaanse Chili Con Carne


Publicatie datum:

Echte Mexicaanse Chili con Carne

Gesponsorde koppelingen

Iedereen kent wel de Chili con Carne van gehakt. maar de echte chili con carne is lang gesudderd vlees met diverse bijgerechten. waardoor pittig en zoet zich aangenaam vermengen.

Chili Con Carne

Ingredienten

500 gr. magere riblap (om te sudderen en in draadjesvlees uiteen te vallen)

4 grote Spaanse pepers

rode/gele/groene/oranje paprika, van elk een

3 grote uien versnipperd

4 teentjes knoflook, versnipperd

een flinke maïskolf, waarvan de maïs moet zijn afgeschrapt en gekookt

500 gr. zwarte bonen (vaak vers, dus een nacht weken)

zout en versgemalen peper naar smaak

zonnebloemolie

3 eetl. boter

witte rijst

een grote krop ijsbergsla

4 grote vleestomaten

2 grote komkommers

een aantal citroenschijfjes

1 verse ananas

3 niet zo verse bananen

olijven

Bereiding

Schroei het vlees aan beide kanten dicht in ruime hete olie. Voeg drie gesnipperde spaanse pepers 1 genipperde ui en 2 teentjes knoflook toe aan het vlees en laat het in een gesloten pan 2 tot 3 uur op een laag vuur sudderen tot het vlees volledig gaar is.

Bak ondertussen in een koekpan plakjes bananaan en de ananas stukken. Bak het niet te lang. Schep het uit de pan laat het uitlekken en daarna afkoelen.

Kook de zwarte bonen gedurende 20 tot 30 minuten in water met olie 2 uien, zout, 1 gesnipperde spaanse peper en 2 teentjes knoflook. Voeg de gekookte mais 5 minuten voor afloop van de kooktijd toe.

Vervolgens is het tijd om de salade klaar te maken.

Snijd de tomaat en de komkommer in partjes en snij de sla in kleinere stukken. Doe alles in een aparte kom en besprekel lichtjes met olie en citroen en voeg peper en zout naar smaak toe

Bak  de in kleine stukjes gesneden paprika's met zout en peper naar smaak in wat olie aan.

Kook rijst volgens de gebruiksaanwijzigingen op de verpakking.

Schep van alles wat op elk bord en eet het door elkaar zodat pittig en verfrissend elkaar afwisselen.

Een variatie is om van alles een beetje in een tacoschelp te doen

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelf jus maken

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Hoe maak ik een mokkataart?

Hoe maak ik een mokkataart? Wat ik heb nodig om een mokkataart te maken?

Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Lekker anders; Gevulde portobello voor op de BBQ

Drie verschillende snelle en makkelijke recepten voor als je eens wat anders op de bbq wilt hebben.

Annatto Kip recept (Filippijns)

Eeen overheerlijk traditioneel Filippijns kiprecept.

Kalfsfricassee

Een simpele, maar lekker recept voor de bereiding van Kalfsfricassee

Cupcakes

Alles over de cupcakes en waar je kunt oefenen om ze te maken.

Champignonrisotto

Recept voor lekkere champignonrisotto

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Winterse pasta: tagliatelle met een stoofpotje van varkenslapjes, sperciebonen en pesto

Een vleugje Italië voor de winterse maaltijd

Wildsoep

Een heerlijke soep met aardappelen!

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

Hoe maak je kruidenboter?

Origineel recept voor kruidenboter

Ossobuco

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Een overzicht van de bekendste cocktails met ingrediënten

Hie vind je een lijst van de meest voorkomende cocktails met telkens de ingrediënten

Pennesalade met tonijn en peultjes

Een echt zomerse salade. lekker firs en gezond!

Schaal- en schelpdieren - gezond eten

Het verschil tussen schaal- en schelpdieren. Welke soorten bestaan er en op wat moet je letten bij aankoop?

Paling in tomatensaus

Met het volgende receptje kan iedereen paling maken.

pompoensoep

lekkere soep voor elk seizoen

Tonijnsalade met aardappelen

Een heerlijke salade uit het zuiden!

Hoe maak je chocoladeglazuur?

Beschrijving hoe je binnen 10 minuten chocoladeglazuur maakt

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!