Mexicaanse Chili Con Carne


Publicatie datum:

Echte Mexicaanse Chili con Carne

Gesponsorde koppelingen

Iedereen kent wel de Chili con Carne van gehakt. maar de echte chili con carne is lang gesudderd vlees met diverse bijgerechten. waardoor pittig en zoet zich aangenaam vermengen.

Gesponsorde koppelingen

Chili Con Carne

Ingredienten

500 gr. magere riblap (om te sudderen en in draadjesvlees uiteen te vallen)

4 grote Spaanse pepers

rode/gele/groene/oranje paprika, van elk een

3 grote uien versnipperd

4 teentjes knoflook, versnipperd

een flinke maïskolf, waarvan de maïs moet zijn afgeschrapt en gekookt

500 gr. zwarte bonen (vaak vers, dus een nacht weken)

zout en versgemalen peper naar smaak

zonnebloemolie

3 eetl. boter

witte rijst

een grote krop ijsbergsla

4 grote vleestomaten

2 grote komkommers

een aantal citroenschijfjes

1 verse ananas

3 niet zo verse bananen

olijven

Bereiding

Schroei het vlees aan beide kanten dicht in ruime hete olie. Voeg drie gesnipperde spaanse pepers 1 genipperde ui en 2 teentjes knoflook toe aan het vlees en laat het in een gesloten pan 2 tot 3 uur op een laag vuur sudderen tot het vlees volledig gaar is.

Bak ondertussen in een koekpan plakjes bananaan en de ananas stukken. Bak het niet te lang. Schep het uit de pan laat het uitlekken en daarna afkoelen.

Kook de zwarte bonen gedurende 20 tot 30 minuten in water met olie 2 uien, zout, 1 gesnipperde spaanse peper en 2 teentjes knoflook. Voeg de gekookte mais 5 minuten voor afloop van de kooktijd toe.

Vervolgens is het tijd om de salade klaar te maken.

Snijd de tomaat en de komkommer in partjes en snij de sla in kleinere stukken. Doe alles in een aparte kom en besprekel lichtjes met olie en citroen en voeg peper en zout naar smaak toe

Bak  de in kleine stukjes gesneden paprika's met zout en peper naar smaak in wat olie aan.

Kook rijst volgens de gebruiksaanwijzigingen op de verpakking.

Schep van alles wat op elk bord en eet het door elkaar zodat pittig en verfrissend elkaar afwisselen.

Een variatie is om van alles een beetje in een tacoschelp te doen


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Luchtige en slanke pannenkoeken

Hou je erg van pannenkoeken, maar wil je wel op de lijn letten? Maak deze heerlijke luchtige pannenkoekjes!

Bruinen Bonen Schotel.

geschikt voor 3/4 personen.

Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.