Mexicaanse kaasfingers met tomatensalsa


Publicatie datum:

Maak eens een keer iets anders om te serveren op uw feestje of als voorgerechtje. Uw gasten zullen hun vingers aflikken bij deze lekkere kaasfingers.

Gesponsorde koppelingen

De voorbereiding is ongeveer 20 minuten ( + ongeveer 30 minuten wachten), bereiding is ongeveer 5 minuten.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten:

  • 1 rode spaanse peper
  • 3 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 15 gr. koriander
  • 1 eetlepel limoen- of citroensap
  • zout en peper
  • 100 gr. verkruimelde tortillachips
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels mexicaanse kruidenmix
  • 300 gr. jongbelegen kaas
  • 100 ml vloeibare boter
  1. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Ontvel de tomaten en verwijderde zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en snij de koriander fijn.
  2. Schep dit alles in een kommetje en voeg de limoensap toe. Laat de salsa een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkkelen.
  3. Verkruimel de tortillachips in een plasticzak met een deegroller. Doe de chips over op een bord. Klop in een diepe bord de eieren los met 2 eetlepels water en de mexicaanse kruiden.
  4. Snijd de kaas in 8 lange stukken. Haal de kaasfingers door het eimengsel en wentel ze dan door de chips. Herhaal dit nog een keer en druk de chips goed aan.
  5. Verhit de boter in een koekenpan en leg de kaasfingers erin. Bak de kaasfingers op hoog vuur in ca. 3-4 minuten goudbruin, keer ze halverwege.
  6. Serveer de kaasfingers met de salsa er apart bij.

Als variatie op de kaas kun je ook eens kruidenkaas of geitenkaas proberen of in plaats van de tortillachips, cornflakes of paneermeel.

Eet smakelijk


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gebakken oosterse rijst

Een pittige gebakken oosterse rijst

Rizi Pilafi me Garithes

Pilav met steurgarnalen. Voor 4 personen.

Crostini met paddestoelen

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Recept Zigeunersaus - sauzen

Een bijzonder smakelijk saus die men als ragoût kan serveren bij drooggekookte rijst.

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.