Mexicaanse kaasfingers met tomatensalsa


Publicatie datum:

Maak eens een keer iets anders om te serveren op uw feestje of als voorgerechtje. Uw gasten zullen hun vingers aflikken bij deze lekkere kaasfingers.

Gesponsorde koppelingen

De voorbereiding is ongeveer 20 minuten ( + ongeveer 30 minuten wachten), bereiding is ongeveer 5 minuten.

Ingrediënten:

  • 1 rode spaanse peper
  • 3 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 15 gr. koriander
  • 1 eetlepel limoen- of citroensap
  • zout en peper
  • 100 gr. verkruimelde tortillachips
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels mexicaanse kruidenmix
  • 300 gr. jongbelegen kaas
  • 100 ml vloeibare boter
  1. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Ontvel de tomaten en verwijderde zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en snij de koriander fijn.
  2. Schep dit alles in een kommetje en voeg de limoensap toe. Laat de salsa een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkkelen.
  3. Verkruimel de tortillachips in een plasticzak met een deegroller. Doe de chips over op een bord. Klop in een diepe bord de eieren los met 2 eetlepels water en de mexicaanse kruiden.
  4. Snijd de kaas in 8 lange stukken. Haal de kaasfingers door het eimengsel en wentel ze dan door de chips. Herhaal dit nog een keer en druk de chips goed aan.
  5. Verhit de boter in een koekenpan en leg de kaasfingers erin. Bak de kaasfingers op hoog vuur in ca. 3-4 minuten goudbruin, keer ze halverwege.
  6. Serveer de kaasfingers met de salsa er apart bij.

Als variatie op de kaas kun je ook eens kruidenkaas of geitenkaas proberen of in plaats van de tortillachips, cornflakes of paneermeel.

Eet smakelijk

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Vanille-ijs met balsamicoazijn

Een heerlijk smaakvolle desert! Vanille-ijs met balsamicoazijn!

Hutspot met Risotto

Een heerlijke maaltijd en anders als de gewone stampot

Chantillyroom

Heerlijke chantillyroom!

Spaghetti met kruidenkaas

Het lekkerste en simpelste spaghetti recept die er is.

pompoensoep

lekkere soep voor elk seizoen

De waarheid rondom eieren

Supermarkten maken keuzes in welke eieren ze aanbieden. Wat zijn de verschillen tussen eieren en hoe worden de kippen gehouden?

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Recept: Wortel Prei soep

Een heerlijke soep die in een handomdraai op tafel staat!

Een vleugje Spanje in eigen tuin: lekkere tapas ideeën !

Lekkere tapasideetjes voor tuinfeesten en recepten.

Vegetarisch driegangen menu

lekker recept voor vegetariërs of mensen die op dieet zijn.

Dieet: Gevulde paprika's en sinaasappelkwark

Het recept van een gevulde paprika die rekening houdt met onze lijn. Daarna serveren we een sinaasappelkwar welke gezond en luchtig is.

Salade met komkommer & tomaat

gemakkelijk te maken, salade van komkommer & tomaat

Slank worden in korte tijd, het kan echt!

Een verantwoorde manier om af te vallen.

Smoothies

Smoothies zijn fris, gezond en heel eenvoudig te maken.

Recept kalfsvlees - Kalfsvleesrol met worst - vleesgerecht

De kalfsvleesrol met worst is een uitstekend te combineren gerechtje met spinazie en aardappelpuree.

Rode zee met onbewoond eiland (Tomatensoep)

De tomatensoep die elk kind lust (Voorgerecht)

luxe bosvruchten yoghurt taart

Een super lekkere, makkelijke, bosvruchten kwarktaart, die er onwijs luxe uitziet!

Serveer een High tea

Verras je vrienden en familie met een originele, zelfgemaakte High Tea.

Welk voedsel kan je invriezen?

Groenten invriezen? Enkele goede regels over het invriezen van voeding of etenswaren.

Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Heerlijk recept broccolisoep

Een overheerlijk gerecht, broccolisoep heel gezond en lekker.

Cajun salade uit Louisiana

Eer rijpe tomaten-basilicumsalade voor in de zomer, zonder zout

Italiaanse bruschetta

Heerlijke Italiaanse brood

Welke koffie past bij jou?

Houd je van echte espresso, pads, zelf opgegoten koffie? Welke maling van de bonen vind je het lekkerst ? vers gemalen, voorgemalen of in senseo-pads ? wat maakt het eigenlijk uit? En wat kost het ?