Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht


Publicatie datum:

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Gesponsorde koppelingen

Vooral in Frankrijk worden mosselen opgediend in schelp en met de vingers gegeten. Je kan ook de mosselen uit hun schelpen halen en in de saus opdienen, als soep.

Mosselen met roomsaus voor 4 à 6 personen

- 2 kg mosselen
- 6 zwarte peperkorrels
- 1 laurierblad
- 1 takje peterselie
- 1 sjalot
- 4 1/2 dl droge witte wijn
- 1/8 l slagroom
- 2 eierdooiers
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- zwarte peper
- citroensap

Bereiding

Eerst en vooral maken we de mosselen schoon en verwijderen hierbij open op zware mosselen.

Leg ze daarna in een grote pan en vul aan met het laurierblad, gehakte sjalot en peperkorrels.
Schenk er de wijn over en sluit de pan af met een deksel.

Kook de mosselen op een hoog vuur totdat alle schelpen open zijn. Haal de dichtgekleefde mosselen er tussen uit.

Zodra de mosselen klaar zijn, haal je ze uit de pan. Verwijder dan de bovenschelpen. Leg dan de mosselen met onderschelpen in een warme ovenschaal. Dek de schaal dan af en hou hem warm.
Het kookvocht giet je door een doek.

Terwijl je de slagroom en de eierdooiers mengt, roer je er een paar eetlepels van het kookvocht door samen met wat peterselie. Op smaak brengen met wwat versgemalen peper en citroensap.

De saus goed opwarmen, maar net niet laten koken. De saus wordt vanzelf wat dikker.

Nu mag je de mosselen opdienen, best in diepe borden en giet er wat saus over.

Vergeet geen schaal op tafel te zetten om de lege mosselschelpen in te werpen. Kommetjes met lauw water met wat citroen om de vingers schoon te maken is hier ook niet overbodig.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Wat heeft de NASA te maken met de Big Green Egg barbecue?

Je zou het misschien niet denken, maar de NASA heeft de basis gelegd voor deze barbecue

Hoe maak je een makkelijke en snelle bruine bonenschotel

Een pittig hoofdgerecht van bruine bonen en shoarmavlees

Kip met rijst en ananas

Een heerlijk oud familierecept met kip

Recept: Lekkere Ovenfrietjes

Recept: Heerlijke, gezonde ovenfrietjes

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

Zelf schuimpjes maken

Traktatie voor op school

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Vispakketjes met pesto en groenten gestoomd in de oven

Vispakketjes met pesto en groenten, gestoomd in de oven

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Risotto met paddestoelen en gorgonzola

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke risotto met paddestoelen en gorgonzola!

Zomer-vruchtensalade

Lekkere zoete vruchtensalade

Wat zit er in pepernoten, wat zit er in kruidnoten?

Vroeger strooide Zwarte Piet de pepernoten maar wist hij ook wat er allemaal in zit?

Recept voor gevulde eieren

Recept voor gevulde eieren

Zelf gevulde koeken maken, goedkope gevulde koeken maken

Leer hier hoe je de lekkerste gevulde koeken zelf kunt maken.

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Kokospudding

Een heerlijk frisse pudding!

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Welke koffie past bij jou?

Houd je van echte espresso, pads, zelf opgegoten koffie? Welke maling van de bonen vind je het lekkerst ? vers gemalen, voorgemalen of in senseo-pads ? wat maakt het eigenlijk uit? En wat kost het ?

Oranje boven! Een gezond Koninklijk cakeje

Oranjecake met worteltjes

Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.

Kalfsoester op thaise wijze

Wijn voor beginners

Een beetje meer informatie over (het drinken van) wijn.