Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht


Publicatie datum:

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Gesponsorde koppelingen

Vooral in Frankrijk worden mosselen opgediend in schelp en met de vingers gegeten. Je kan ook de mosselen uit hun schelpen halen en in de saus opdienen, als soep.

Mosselen met roomsaus voor 4 à 6 personen

- 2 kg mosselen
- 6 zwarte peperkorrels
- 1 laurierblad
- 1 takje peterselie
- 1 sjalot
- 4 1/2 dl droge witte wijn
- 1/8 l slagroom
- 2 eierdooiers
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- zwarte peper
- citroensap

Bereiding

Eerst en vooral maken we de mosselen schoon en verwijderen hierbij open op zware mosselen.

Leg ze daarna in een grote pan en vul aan met het laurierblad, gehakte sjalot en peperkorrels.
Schenk er de wijn over en sluit de pan af met een deksel.

Kook de mosselen op een hoog vuur totdat alle schelpen open zijn. Haal de dichtgekleefde mosselen er tussen uit.

Zodra de mosselen klaar zijn, haal je ze uit de pan. Verwijder dan de bovenschelpen. Leg dan de mosselen met onderschelpen in een warme ovenschaal. Dek de schaal dan af en hou hem warm.
Het kookvocht giet je door een doek.

Terwijl je de slagroom en de eierdooiers mengt, roer je er een paar eetlepels van het kookvocht door samen met wat peterselie. Op smaak brengen met wwat versgemalen peper en citroensap.

De saus goed opwarmen, maar net niet laten koken. De saus wordt vanzelf wat dikker.

Nu mag je de mosselen opdienen, best in diepe borden en giet er wat saus over.

Vergeet geen schaal op tafel te zetten om de lege mosselschelpen in te werpen. Kommetjes met lauw water met wat citroen om de vingers schoon te maken is hier ook niet overbodig.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Het mooiste espresso apparaat, de mooiste espressomachine

Er zijn heel veel mooie espresso apparaten te koop maar welke espressomachine is nu het mooiste.

Vanille-ijs met balsamicoazijn

Een heerlijk smaakvolle desert! Vanille-ijs met balsamicoazijn!

Recept voor zandkoekjes

Een makkelijk recept om heerlijke koekjes te bakken in circa 30 min.

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

Tzatziki maken

Tzatziki saus

Recept wildpannetje

Recept

Waar bestaat een Borrelgarnituur of Bittergarnituur uit?

In de volksmond worden Borrelgarnituur en Bittergarnituur door elkaar heen gebruikt maar waar bestaan ze eigenlijk uit?

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van kamelenmelk

Wat bijna niemand weet is toch waar: Kamelenmelk kan een bijdrage leveren aan het bevorderen van de gezondheid van de mens.

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Fondue recepten en tips

Tips en ervaringen met fondue en gourmet

De waarheid rondom eieren

Supermarkten maken keuzes in welke eieren ze aanbieden. Wat zijn de verschillen tussen eieren en hoe worden de kippen gehouden?

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

Recept Fruitpannenkoeken

Heerlijke fruitpannenkoeken waar kids dol op zijn! Snel, makkelijk en heel erg lekker!

Recept broodje zalm

Een heerlijk recept voor een broodje zalm

Hoe is cola ontstaan

Vroeger zat er cocaïne in cola

Bier, hoe wordt het gebrouwen?

Hoe wordt bier gebrouwen en met welke ingrediënten.

Pasta met vleesreepjes

simpel, snel en goedkoop koken!

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Hoe maak ik een mokkataart?

Hoe maak ik een mokkataart? Wat ik heb nodig om een mokkataart te maken?

Aardpeerschotel met prei en hazelnoten

Recept voor een ovenschotel met aardperen, prei, aardappelen en hazelnoten

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?