Mosselen op een pittige Aziatische manier


Publicatie datum:

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Gesponsorde koppelingen

Iedereen kent de mosselen in een pannetje, Maar dit recept geeft inzicht in een hele ándere manier van bereiden van het 'Oerhollandse Mosselpannetje'. Een gerecht voor 4 personen, binnen 20 minuten op tafel en uit te breiden met allerlei (lekkere) bijgerechten. (zie Tip)

Nodig:

grote hoge pan met deksel

vergiet

opvangbak of kom (voor het kookvocht)

scherp mes plus snijplank

pollepel

Ingrediënten:

2 kilo (jumbo) mosselen

(olijf) olie (om in te bakken)

3 teentjes knoflook

een stuk gember van 4 cm (Toko)

4 bosuitjes of rode uitjes

1 rode peper

een bosje versgesneden koriander of ketoembar (Toko)

150 cc kokosmelk (Toko)

 2 x 50 cc visbouillon

Bereiding:

Was de mosselen onder de stromende kraan en gooi de kapotte exemplaren weg. Snijd de gember, knoflook, uitjes en de rode peper. (verwijder eerst de zaadjes uit de peper) Doe een scheutje olie in de hoge pan en fruit daarin de knoflook, gember, ui en peper. Voeg 50 cc visbouillon toe en breng het aan de kook.

Voeg de mosselen toe en schud het groentenmengsel even door de mosselen heen, roeren met een pollepel kan natuurlijk ook.

Schud na 2 minuten stomen de pan even zodat de mosselen die nog niet open zijn onder komen te liggen, na 2 minuten doorkoken moeten alle mosselen open zijn.

Doe de mosselen in een vergiet en vang het kookvocht op. Giet het kookvocht gedeeltelijk terug in de hoge pan, maar pas op! in het laatste beetje kan wat zand zitten, dit bij voorkeur weggooien.

Kook het kookvocht samen met de kokosmelk op hoog vuur en voeg de 50 cc visbouillon toe.

Doe de mosselen terug in de pan en schud het geheel goed doorelkaar, of roer het met een pollepel. Strooi de versgesneden koriander eroverheeh, schud of roer het even door en zet het op tafel.

Tip:

Dit gerecht is heel erg lekker met een kom warme Basmati-rijst of Pandang-rijst erbij.Ook couscous kan erbij worden geserveerd.

Mocht het gerecht dienen als vóórgerecht dan liever niet te veel bijgerechten erbij serveren, versgebakken stok- of ciabatta-brood met kruidenboter is dan ook een leuke begeleider van het geheel, net als een lekkere frisse salade. (Zie hiervoor op Foobie)

Drink hierbij een frisse Rosé of een lekkere witte Muskat wijn.

 

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Chinese tomaten soep

Chinese tomaten volgens tradioneel recept

Heerlijke salade

Heerlijke salade bij visgerechten!

Sushi

Alle informatie die u zou willen weten over sushi

Exotische vruchten - fruit

De beschrijving van enkele wel- of niet bekende exotische vruchten.

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Hoe maak je een voorgerecht met eendenborstfilet

Eendenborstfilet met cranberry's en groene pesto

Kidneybonensoep (budgetrecept)

Recept voor 4 personen

Mexicaans recept voor de liefhebbers: Nachos met salsa

Dit artikel geeft goed weer hoe je het beste Nachos met salsa kunt bereiden.

Voor acht heerlijke pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken met een simpel gerechtje

whisky het proberen waard.

Whisky is een drank die je als zovelen moet leren waarderen, maar als het eenmaal zover is dan is er prima van te genieten.

Heerlijke wrap

Een overheerlijk recept voor een wrap die bovendien snel klaar is!

Heerlijke originele hapjes op tafel

Recepten voor op een verjaardag die origineel en lekker zijn

Makkelijk recept Kibbeling met Piri Piri Saus

Makkelijk recept Kibbeling met Piri Piri Saus voor iedereen die van Kibbeling houdt maar ook voor iedereen die van oosters eten houdt.

Smoothie recepten

Met de blender maakt u simpel uw eigen smoothies

Hoe maak je simpel een lekkere cordon bleu van kalkoen

Kalkoen cordon bleu, lekker en snel op tafel

Turks Fruit met kokos, recept.

Hier een simpel en heerlijk receptje om zelf Turks Fruit te maken.

Avocado-feta wraps

recept voor avocado-feta wraps

Hoe maak je een Big Mac (recept)

De beste manier om een broodje te maken dat sterk lijkt op een big mac.

Cake met Engelse tint

Hoe maak je een Engelse cake?

Zoutzure siciliaanse groenten

een heerlijke italiaanse caponata (zoutzure siciliaanse groenten)

Fondue recepten en tips

Tips en ervaringen met fondue en gourmet

Bonenschotel met salami

Een lekker en voedzaam gerecht met bonen en salami

Heerlijke nachos

Hoe maak je zelf heerlijke nacho's? Lekker voor een feestje of voor thuis.

Kipfilet met knoflookboter

koolhudraatarm gerecht met kipfilet