Mosselen op een pittige Aziatische manier


Publicatie datum:

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Gesponsorde koppelingen

Iedereen kent de mosselen in een pannetje, Maar dit recept geeft inzicht in een hele ándere manier van bereiden van het 'Oerhollandse Mosselpannetje'. Een gerecht voor 4 personen, binnen 20 minuten op tafel en uit te breiden met allerlei (lekkere) bijgerechten. (zie Tip)

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

grote hoge pan met deksel

vergiet

opvangbak of kom (voor het kookvocht)

scherp mes plus snijplank

pollepel

Ingrediënten:

2 kilo (jumbo) mosselen

(olijf) olie (om in te bakken)

3 teentjes knoflook

een stuk gember van 4 cm (Toko)

4 bosuitjes of rode uitjes

1 rode peper

een bosje versgesneden koriander of ketoembar (Toko)

150 cc kokosmelk (Toko)

 2 x 50 cc visbouillon

Bereiding:

Was de mosselen onder de stromende kraan en gooi de kapotte exemplaren weg. Snijd de gember, knoflook, uitjes en de rode peper. (verwijder eerst de zaadjes uit de peper) Doe een scheutje olie in de hoge pan en fruit daarin de knoflook, gember, ui en peper. Voeg 50 cc visbouillon toe en breng het aan de kook.

Voeg de mosselen toe en schud het groentenmengsel even door de mosselen heen, roeren met een pollepel kan natuurlijk ook.

Schud na 2 minuten stomen de pan even zodat de mosselen die nog niet open zijn onder komen te liggen, na 2 minuten doorkoken moeten alle mosselen open zijn.

Doe de mosselen in een vergiet en vang het kookvocht op. Giet het kookvocht gedeeltelijk terug in de hoge pan, maar pas op! in het laatste beetje kan wat zand zitten, dit bij voorkeur weggooien.

Kook het kookvocht samen met de kokosmelk op hoog vuur en voeg de 50 cc visbouillon toe.

Doe de mosselen terug in de pan en schud het geheel goed doorelkaar, of roer het met een pollepel. Strooi de versgesneden koriander eroverheeh, schud of roer het even door en zet het op tafel.

Tip:

Dit gerecht is heel erg lekker met een kom warme Basmati-rijst of Pandang-rijst erbij.Ook couscous kan erbij worden geserveerd.

Mocht het gerecht dienen als vóórgerecht dan liever niet te veel bijgerechten erbij serveren, versgebakken stok- of ciabatta-brood met kruidenboter is dan ook een leuke begeleider van het geheel, net als een lekkere frisse salade. (Zie hiervoor op Foobie)

Drink hierbij een frisse Rosé of een lekkere witte Muskat wijn.

 

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Cake met Engelse tint

Hoe maak je een Engelse cake?

Courgettesoep

Een smaaksensatie voor je mond!

Winterse pasta: tagliatelle met een stoofpotje van varkenslapjes, sperciebonen en pesto

Een vleugje Italië voor de winterse maaltijd

Recept: Wortel Prei soep

Een heerlijke soep die in een handomdraai op tafel staat!

Recept - lamsvlees in marjoleinsaus - vleesgeriecht

Een overheerlijk vleesgerecht, lamsvlees in marjoleinsaus, aangevuld met verschillende groentjes