Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges


Publicatie datum:

Een fris zomers gerecht

Gesponsorde koppelingen

een heerlijke combinatie van zalmmousse en asperges met frisse kruiden

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Ingredienten:

200 gr. Gerookte zalmfilet

1½ dl. Pati creme

15 gr. Gelatine poeder

scheutje witte wijn

10 a 12 middeldikke asperges

vers gehakte groene kruiden (dille, peterselie)

Ingredienten saus:

1 dl. Creme fraiche

1 el franse mosterd

1½ el honing

1 el vriesdroge of verse dille

peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de asperges en stoom deze in enkele minuten beetgaar. Laat deze vervolgens afkoelen. Maal de gerookte zalm in de keukenmachine zeer fijn. Schep de mousse over in een ruime kom. Verwarm een scheutje witte wijn en los hierin de gelatinepoeder op. Klop deze zeer schuimig op en spatel deze dan door de zalmmousse. Vervolgens de pati creme opkloppen en eveneens door de mousse roeren.

Schep de massa over in een spuitzak en spuit in een vorm de bodem vol met een klein opstaand randje.

Rol de asperges door de gehakte groene kruiden en leg enkele asperges op de zalm mousse. Vervolgens weer enkele laagjes mousse afgewisseld met de asperges totdat de vorm vol is. Vervolgens afdekken met plasticfolie en gedurende 1 a 2 uur in de ijskast zetten.

Voor de saus: De creme fraiche opkloppen en aanmaken met de mosterd, honing, verse dille en peper en zout. (zorg dat het vloeibaar blijft).

 Afwerking:

Gebruik lollo rosso en lollo verde om de borden op te maken. Snijdt de mousseline in plakken en verdeel deze over de borden.

Garneer met de Noorse dillesaus en verse kruiden.

Bestrijk een ciabatta brood met mosterd, honing en geraspte belegenkaas en zet dit 10 minuten in de oven op 175 graden. Serveer het brood met rode tapenade bij bovenstaand gerecht.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Sushi

Alle informatie die u zou willen weten over sushi

Zoutzure siciliaanse groenten

een heerlijke italiaanse caponata (zoutzure siciliaanse groenten)

Recept kalfstong - kalfstongschotel - vleesgerecht

Een verrukelijke kalfstongschotel opgediend in een smakelijke en kruidige tomatensaus.

Wokgerechten: Zalm met groenten

Heerlijke zalm met groentjes bereidt in de wok

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Kip Kerrie

Kip Kerrie met rijst voor 4 personen.

Kippensoep

Eenvoudige snel klaar te maken, maar lekkere kippensoep.

Spinaziegnocchi

Een heerlijke spinazie gerecht uit de Italiaanse keuken!

Recept sabayon met perzikenbier

Recept sabayon met perzikenbier

Zomer snacks

Fris, gezond en lekker

Rizi Pilafi me Garithes

Pilav met steurgarnalen. Voor 4 personen.

Verse tomatensoep

Verse soep van echte tomaten

Een walnotenglazuurtaart in laagsjes

Een lekkere glazuurtaart maken, voo reen leuke gelegenheid, of omdat het je gewoon leuk lijkt om te doen. Nou hier is mijn recept.

Cajun sperzieboontjes uit Louisiana

Cajun sperzieboontjes uit Louisiana, een pittig groentegerecht.

Aardappelschotel

geschikt voor 3/4 personen.

thaise kip wokken met gember sjalotjes en kokos

recept thaise kip lekker wokken/roerbakken

Flensjes (basis recept)

Basis recept voor Flensjes

Een lekkere maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

Halvarine, margarine of roomboter

Een informatief artikel over het gebruik van boter op brood.

Snelle couscoussalade

Couscoussalade voor als bijgerecht of hoofdgerecht. Lekker makkelijk en snel.

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

Gratinschotel met spek

Een heerlijke gratinschotel waar niet veel werk aan is!

De smaak van geur

Hoe heerlijk de smaak van een bereiding ook, wanneer je neus weinig of niets waarneemt zullen je hersenen het gerecht als minder geslaagd registreren.

gepocheerd ei voor dummies

De makkelijkste manier voor een perfect gepocheerd ei

Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.