Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges


Publicatie datum:

Een fris zomers gerecht

Gesponsorde koppelingen

een heerlijke combinatie van zalmmousse en asperges met frisse kruiden

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Ingredienten:

200 gr. Gerookte zalmfilet

1½ dl. Pati creme

15 gr. Gelatine poeder

scheutje witte wijn

10 a 12 middeldikke asperges

vers gehakte groene kruiden (dille, peterselie)

Ingredienten saus:

1 dl. Creme fraiche

1 el franse mosterd

1½ el honing

1 el vriesdroge of verse dille

peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de asperges en stoom deze in enkele minuten beetgaar. Laat deze vervolgens afkoelen. Maal de gerookte zalm in de keukenmachine zeer fijn. Schep de mousse over in een ruime kom. Verwarm een scheutje witte wijn en los hierin de gelatinepoeder op. Klop deze zeer schuimig op en spatel deze dan door de zalmmousse. Vervolgens de pati creme opkloppen en eveneens door de mousse roeren.

Schep de massa over in een spuitzak en spuit in een vorm de bodem vol met een klein opstaand randje.

Rol de asperges door de gehakte groene kruiden en leg enkele asperges op de zalm mousse. Vervolgens weer enkele laagjes mousse afgewisseld met de asperges totdat de vorm vol is. Vervolgens afdekken met plasticfolie en gedurende 1 a 2 uur in de ijskast zetten.

Voor de saus: De creme fraiche opkloppen en aanmaken met de mosterd, honing, verse dille en peper en zout. (zorg dat het vloeibaar blijft).

 Afwerking:

Gebruik lollo rosso en lollo verde om de borden op te maken. Snijdt de mousseline in plakken en verdeel deze over de borden.

Garneer met de Noorse dillesaus en verse kruiden.

Bestrijk een ciabatta brood met mosterd, honing en geraspte belegenkaas en zet dit 10 minuten in de oven op 175 graden. Serveer het brood met rode tapenade bij bovenstaand gerecht.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je een voorgerecht met eendenborstfilet

Eendenborstfilet met cranberry's en groene pesto

Het recept voor de lekkerste chocolade brownies!

De lekkerste chocolade brownies kunt u nu zelf maken!

Eenvoudig recept voor de lekkerste slagroomtaart

Lees hier hoe je eenvoudig de lekkerste slagroomtaart maakt.

creatief koken voor kinderen

Voeding voor kinderen is enorm belangrijk, maar het is niet altijd simpel om ze gezond te laten eten. Door creatief te zijn met voeding, hun zintuigen te laten prikelen berijk je soms veel!

Aardappelen

Een beschrijving van de belangrijkste groente ter wereld

Empanada's met appelvulling

Dit is een prima idee voor een leuk uitziende lekkernij die je zo op de hand kunt eten en die je je bezoek zeker kunt voorschotelen

Zelf gevulde koeken maken, goedkope gevulde koeken maken

Leer hier hoe je de lekkerste gevulde koeken zelf kunt maken.

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Rundvleesschotel met kaas uit de oven

Een stevige ovenschotel met rundvlees en verse groenten

Kaastaart

overheerlijke, smeuïge kaastaart klaar in amper 20 minuten

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?

Zuinig en koken

Een aantal tips om zuiniger te koken.

Broodroosters door de jaren heen

Hoe broodroosters er vroeger uitzagen en hoe de vormgeveing door de jaren veranderde.

Eenvoudig recept voor de lekkerste cocktail

Maak nu eenvoudig de lekkerste cocktail met dit internationaal bekende recept.

Serveer een High tea

Verras je vrienden en familie met een originele, zelfgemaakte High Tea.

3 recepten voor baby’s eerste fruithapje

Maak zelf uw baby's fruithapjes

Hoe maak je tzatziki?

Traditioneel recept voor het maken van echte Tzatziki

Recept voor gevulde eieren

Recept voor gevulde eieren

Gefrituurde calamares

Recept voor Calamares

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

Vanille-ijs met balsamicoazijn

Een heerlijk smaakvolle desert! Vanille-ijs met balsamicoazijn!

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger

Aardbeienrol

Heerlijke verse aardbeienrol