Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges


Publicatie datum:

Een fris zomers gerecht

Gesponsorde koppelingen

een heerlijke combinatie van zalmmousse en asperges met frisse kruiden

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Ingredienten:

200 gr. Gerookte zalmfilet

1½ dl. Pati creme

15 gr. Gelatine poeder

scheutje witte wijn

10 a 12 middeldikke asperges

vers gehakte groene kruiden (dille, peterselie)

Ingredienten saus:

1 dl. Creme fraiche

1 el franse mosterd

1½ el honing

1 el vriesdroge of verse dille

peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de asperges en stoom deze in enkele minuten beetgaar. Laat deze vervolgens afkoelen. Maal de gerookte zalm in de keukenmachine zeer fijn. Schep de mousse over in een ruime kom. Verwarm een scheutje witte wijn en los hierin de gelatinepoeder op. Klop deze zeer schuimig op en spatel deze dan door de zalmmousse. Vervolgens de pati creme opkloppen en eveneens door de mousse roeren.

Schep de massa over in een spuitzak en spuit in een vorm de bodem vol met een klein opstaand randje.

Rol de asperges door de gehakte groene kruiden en leg enkele asperges op de zalm mousse. Vervolgens weer enkele laagjes mousse afgewisseld met de asperges totdat de vorm vol is. Vervolgens afdekken met plasticfolie en gedurende 1 a 2 uur in de ijskast zetten.

Voor de saus: De creme fraiche opkloppen en aanmaken met de mosterd, honing, verse dille en peper en zout. (zorg dat het vloeibaar blijft).

 Afwerking:

Gebruik lollo rosso en lollo verde om de borden op te maken. Snijdt de mousseline in plakken en verdeel deze over de borden.

Garneer met de Noorse dillesaus en verse kruiden.

Bestrijk een ciabatta brood met mosterd, honing en geraspte belegenkaas en zet dit 10 minuten in de oven op 175 graden. Serveer het brood met rode tapenade bij bovenstaand gerecht.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Courgette-blauwe kaas soep

Deze heerlijke courgette-blauwe kaas soep is heerlijk en super makkelijk en snel te maken.

Zelf wijn maken

Waarom dure wijn kopen als je zelf goedkoop wijn maken kan.

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..

Tomaat-mozzarellatorentje

Een heerlijk insalata caprese! Binnen een paar stappen heeft u een Italiaans tomaat-mozzarellatorentje!

Hutspot met Risotto

Een heerlijke maaltijd en anders als de gewone stampot

Chocolade maken, Recept voor chocolade, goedkope chocolade

In dit artikel een uitgebreide handleiding voor het zelf maken van de lekkerste chocolade.

De lekkerste koffie, de beste koffie, de goedkoopste koffie

Op deze pagina een overzicht van de lekkerste koffie, de beste koffie en de goedkoopste koffie van dit moment.

Witte-bonensalade

Een overheerlijke salade! probeer het nu ook!

Wokgerecht: Roergebakken runderfilet

Een uitzonderlijk lekker wokgerechtje met runderfilet

Italiaanse fritatta met courgette en mozzarella

Een heerlijk Italiaanse schotel binnen no time klaar!

Dieet: Gevulde paprika's en sinaasappelkwark

Het recept van een gevulde paprika die rekening houdt met onze lijn. Daarna serveren we een sinaasappelkwar welke gezond en luchtig is.

Polenta met paddestoelen

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!

Heerlijke omakoekjes: Citroenkoekjesrecept

Een heerlijk koekjesrecept dat van generatie op generatie is doorgegeven.

Twee spaghetti recepten

Als je italiaans wilt koken, en je weet niet waaruit te kiezen heb ik hier twee heerlijke recepten voor spaghetti voor je. Beide gerechten zijn gebasseerd op vier personen.

Recept - Lasagne met mager rundergehakt - pasta - 380 calorieën per portie

We kennen allemaal de traditionele lasagne, welke toch wat calorieën bevat. Hier een receptje waarbij je toch wat rekening houdt met de calorieën.

Studenten recept

Een gezond, makkelijk en lekker recept voor studenten.

Soto Ajam ( Indonesisch )

Indonesische soep

Amaretto-bosbessen met mascarponecrème

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

Kopi luwak

Niet zomaar een bakje leut!

Feestelijke drankjes met de blender

Met een blender maakt u overheerlijke en feestelijke drankjes

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Pannenkoeken recept

Een simpel recept om pannenkoeken te bakken

De gezondste groenten

Overzicht van de gezondste groenten, top tien van gezondste groenten in Nederland.