Nacho's met Guacamole


Publicatie datum:

Simpel en snel recept voor dit heerlijke Mexicaanse bijgerecht.

Gesponsorde koppelingen

Guacamole is een Mexicaanse dipsaus met als hoofdingrediënt avocado. Eet de guacamole samen met nacho chips als bijgerecht of voor de lekker trek 's avonds.

Gesponsorde koppelingen

Alle ingrediënten op een rijtje:

  • 2 rijpe avocado's 
  • 1 tomaat 
  • sjalot 
  • jelapeno peper 
  • knoflook 
  • koriander 
  • limoensap 
  • peper/zout

Voor de nacho's

  • Nacho chips 
  • geraspte kaas  

Tijdens de bereiding van de nacho's kan de guacamole bereid worden.

Leg een bodem nachochips in een ovenschaal en strooi hierover wat geraspte kaas. Zet de chips in de oven op ca. 200 graden (natuurlijk eerst voorverwarmen!) en wacht tot de kaas goed gesmolten is. Als dit het geval is haal je de schaal uit de oven, leg je de volgende laag nacho chips erop en strooi je ook hierover wat geraspte kaas. Zet het geheel weer in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is.

Snijd de avocado's over hun lengte doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel in een schaaltje. Prak het vruchtvlees fijn met een vork. Voeg hieraan de limoensap toe en ook de stukjes tomaat, sjalot, jelapeno peper, knoflook en koriander. Meng het geheel goed en voeg hierna naar eigen smaak peper en zout toe. Je guacamole is klaar! 

Gebruik de guacamole als dipsaus voor de nacho's, eet smakelijk!!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je lekkere kruidenboter?

Recept voor het maken van kruidenboter.

Pineberry, de witte aardbei die naar ananas smaakt

Er is sinds kort een nieuwe aardbei die naar ananas smaakt

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Voor heel veel jongens is bierdrinken stoer en Amstel Radler voor watjes. Toch is Amstel Radler een succes. Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.