Nederlandse snelle appeltaart zonder boter


Publicatie datum:

Een overheelijk appeltaartrecept met minder calorien die makkelijk en snel te bereiden is

Gesponsorde koppelingen

Aangezien we weer midden in een strenge winter zitten, kunnen we ons thee uurtje zeker niet vergeten. Maar wat is een thee uurtje zonder een lekkere traktatie?

Toch willen we een beetje denken aan onze lijn en niet meteen alle vette ingredienten bij elkaar gooien. In dit recept wordt olie gebruikt ipv boter, wat veel gezonder is en minder dikmakend is.

In het volgende recept wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een lekkere appeltaart snel kunt maken.

Veel succes en natuurlijk eet smakelijk!

Gesponsorde koppelingen

Het Deeg:

400 gr bloem

180 gr olie kimat

 mespuntje zout

 75 gr basterdsuiker kimat

zakje vanille suiker

klein ei losgeklopt

 

 

De Vulling;

1 kilo appels gesnipperd

1 el citroensap

40 gr suiker

1 tl kanee;

1 tl gemberpeoder

rozijnen naar keuze

Doe alles bij elkaar om het deeg te vormen en leg het in een ronde plaat. Druk het mooi aan en leg het daarna in de koelkast. Ik zelf leg altijd wat bakpapier in de ronde vorm, zo is het daarna makkelijker om de taart er uit te halen.

In de tijd dat het deeg in de koelkast staat, wordt de vulling gemaakt.

Doe alles bij elkaar en leg het daarna op het deeg.

Bak de taart  op 200 graden voor 60 min.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Stampot rauwe raapstelen met vlees en jus

Stampot rauwe raapstelen, een echt voorjaarsgerecht

Blote billetjes in het gras, Blote meisjes in het groene gras

Blote kontjes in het groene gras is lekkere gezonde Hollandse kost en nog heel makkelijk klaar te maken ook.

Ananas-grapefruit-crumble

recept voor nagerecht

Kabouterhuisjes Soep (Champignonsoep)

Een champignonsoepje waar je de vingers bij aflikt

Spagetti met zalm en spinazie

Heerlijk recept waarmee je je 'pastadag' kan varieren