Nederlandse snelle appeltaart zonder boter


Publicatie datum:

Een overheelijk appeltaartrecept met minder calorien die makkelijk en snel te bereiden is

Gesponsorde koppelingen

Aangezien we weer midden in een strenge winter zitten, kunnen we ons thee uurtje zeker niet vergeten. Maar wat is een thee uurtje zonder een lekkere traktatie?

Toch willen we een beetje denken aan onze lijn en niet meteen alle vette ingredienten bij elkaar gooien. In dit recept wordt olie gebruikt ipv boter, wat veel gezonder is en minder dikmakend is.

In het volgende recept wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een lekkere appeltaart snel kunt maken.

Veel succes en natuurlijk eet smakelijk!

Gesponsorde koppelingen

Het Deeg:

400 gr bloem

180 gr olie kimat

 mespuntje zout

 75 gr basterdsuiker kimat

zakje vanille suiker

klein ei losgeklopt

 

 

De Vulling;

1 kilo appels gesnipperd

1 el citroensap

40 gr suiker

1 tl kanee;

1 tl gemberpeoder

rozijnen naar keuze

Doe alles bij elkaar om het deeg te vormen en leg het in een ronde plaat. Druk het mooi aan en leg het daarna in de koelkast. Ik zelf leg altijd wat bakpapier in de ronde vorm, zo is het daarna makkelijker om de taart er uit te halen.

In de tijd dat het deeg in de koelkast staat, wordt de vulling gemaakt.

Doe alles bij elkaar en leg het daarna op het deeg.

Bak de taart  op 200 graden voor 60 min.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Welke verschillende soorten brood zijn er?

Beschrijving van verschillende soorten brood.

Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen

Hoe maak je witte chocolademousse?

De Italiaanse Asperge-witlofsalade!

Men zegt dat Italië drie nationala obsessies heeft: Madonna, mamma en mangiare (eten) Hieronder staat een heerlijk recept van een Italiaanse asperge-witlofsalade.

Provencaals recept 'Snijbiet op grootmoeders wijze'

Een heerlijke bereiding van een vergeten groente.

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.