Obatzda


Publicatie datum:

Een heerlijk recept uit Beieren. Makkelijk zelf te maken.

Gesponsorde koppelingen

Dit is een leuk recept om eventueel restjes buitenlandse kaas in te verwerken. Vaak zeggen mensen bij de aankoop van een stukje buitenlandse kaas, dat het niet te veel mag zijn, anders moeten ze de rest weggooien. Dat is zonde.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten.

  1. verse roomkaas of een magere variant daarvan.
  2. eventueel boter.
  3. restjes kaas, bijv. Camembert, St. Albray.
  4. Paprikapoeder.
  5. Kümmel of karwijzaad.
  6. gesipperd uitje of sjalotje. 

Bereiding.

Prak de stukjes kaas zo fijn mogelijk. Roer de kaas en de andere ingrediënten door elkaar. Door boter aan het geheel toe te voegen, krijg je iets meer smeuïgheid in het recept. De Kúmmel is de Duitse benaming van karwijzaad. Het lekkerst is het hele zaad te gebruiken, wat je dan grof gemalen vermengd met de smeerkaas.

Variaties.

In plaats van verse roomkaas kun je magere kwark gebruiken. Deze moet niet veel vocht bevatten, anders wordt het een waterig prutje. Ook kun je alleen boter gebruiken. Het recept wordt er wel wat machtig door.

Brood.

In Beieren wordt dit recept gepresenteerd met donker brood. Hierop komt de smaak van de smeerkaas het best tot zijn recht.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Alcohol bij minderjarigen

Alcoholgebruik bij minderjarigen

Hoe maak je Broccoli soep:

Broccolisoep voor 4 personen met variatie-mogelijkheden

Wat te eten en drinken bij griep?

Griep is vervelend, maar het is wel belangrijk om waar mogelijk goed te eten en drinken tijdens griep. Door vitamines bevordert het herstel.

De Bierpad

Na de koffiepads is er een nieuw fenomeen: De Bierpad.

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.