Ossobuco


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Gesponsorde koppelingen

Ossobuco 'ossobuco' is een bekend Italiaans vleesgerecht. Ossobuco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en bleekselderij gestoofd, meestal in een tomatensaus. In het traditionele Milanese recept worden echter geen tomaten verwerkt.

Gesponsorde koppelingen

Ossobuco

Ingredienten

-4 kalfschenkels
-2 eetl patentbloem
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 ui, klein gesneden
-1 winterwortel, in schijfjes
-2 takjes tijn, fijngehakt
-2 tenen knoflook, uit de pers
-1 blik gepelde tomaten (400 g)
-100 ml witte wijn
-100 ml kippenbouillon

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Rol de schenkel door de bloem. Verhit de olie en bak het vlees aan beide kanten in 2 minuten aan. Leg de schenkel in een ovenschaal.

3. Bak de ui, wortel, tijm en knoflook kort aan in de pan waarin de schenkel werd gebakken.

4. Roer de tomaten, wijn en bouillon erdoor, breng aan de kook en giet over het vlees

5. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet 2 uur in de oven.
Verwijder de folie de laatste 15 minuten.

Het gerecht wordt afgemaakt met gremolata, een mengsel van peterselie, geperste knoflook en citroenrasp. Doorgaans wordt ossobuco met risotto geserveerd.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Crème karamel of vanille flan

Heerlijk recept crème karamel of vanille flan!

Een lekkere zondagslunch hoeft niet veel tijd te kosten

Een eenvoudig, maar smakelijk lunchrecept, varieer naar hartelust!

kokosrijst: een snelkook recept

Mijn eigen snelkookmaaltijd: kokosrijst, speciale curry en kippenburgers.

Eenvoudig recept voor een lekker mosseltje, lekkere mosselen

Lees hier hoe je eenvoudig een lekker mosseltje klaar kunt maken.