Ossobuco


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Gesponsorde koppelingen

Ossobuco 'ossobuco' is een bekend Italiaans vleesgerecht. Ossobuco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en bleekselderij gestoofd, meestal in een tomatensaus. In het traditionele Milanese recept worden echter geen tomaten verwerkt.

Ossobuco

Ingredienten

-4 kalfschenkels
-2 eetl patentbloem
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 ui, klein gesneden
-1 winterwortel, in schijfjes
-2 takjes tijn, fijngehakt
-2 tenen knoflook, uit de pers
-1 blik gepelde tomaten (400 g)
-100 ml witte wijn
-100 ml kippenbouillon

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Rol de schenkel door de bloem. Verhit de olie en bak het vlees aan beide kanten in 2 minuten aan. Leg de schenkel in een ovenschaal.

3. Bak de ui, wortel, tijm en knoflook kort aan in de pan waarin de schenkel werd gebakken.

4. Roer de tomaten, wijn en bouillon erdoor, breng aan de kook en giet over het vlees

5. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet 2 uur in de oven.
Verwijder de folie de laatste 15 minuten.

Het gerecht wordt afgemaakt met gremolata, een mengsel van peterselie, geperste knoflook en citroenrasp. Doorgaans wordt ossobuco met risotto geserveerd.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Superfoods

Na de promotie van lightproducten lijkt het nu de beurt aan superfoods. Maar is superfood nu echt zo gezond?

Recept kalfsvlees - kalfsoesters met kaas - vleesgerecht

Een eenvoudig klaar te maken gerecht, kalfsoesters met kaas, welk uitzonderlijk lekker smaakt.

Eenvoudig recept voor de lekkerste cocktail

Maak nu eenvoudig de lekkerste cocktail met dit internationaal bekende recept.

Bang Bang Chicken

Een frisse oosterse salade met kip

Spaanse omelet

Een groentebom onder de vorm van eieren. Eenvoudig te bereiden en snel klaar.

stroopwafels

Stroopwafels zijn iets typisch Nederlands. Lees hier over de geschiedenis van stroopwafels, het recept en heel interessante bijzonderheden

Coca Cola

Informatie over het ontstaan van Coca-cola en Coca-cola nu.

Ingewikkelde Vegetarische gerechten belasten het milieu.

Ingewikkelde vegetarische gerechten belasten het milieu doordat veel ingrediënten geïmporteerd moeten worden.

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart

Griekse gehaktschijven

Recept Griekse gehaktschijven

Hoe je het vet verliezen Eenvoudiger Kunt Maken

Ontdek hoe je eenvoudig kunt afvallen door het dieet aan te passen aan je smaak en je levensstijl

Ouderwetse prei met gehaktballetjes

Zin in een ouderwets lekkere warme maaltijd, probeer dit eens!

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

Een heerlijke pastasalade!

Een heerlijk pastasalade voor in de zomer!

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Recept: Appelcakejes

Een recept voor overheerlijke appelcakejes waarvan ikzelf altijd smul.

Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Kaashapjes

een heerlijk hapje gemaakt van kaas en bovendien is het laag in calorieen

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Recept - chocolade-sinaasappelcrème-taart - taart - dessert

Het recept van een verrukelijke en verse chocolade-sinaasappel-taart.

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

Mexicaanse Chili Con Carne

Echte Mexicaanse Chili con Carne

Recept - lamsvlees in marjoleinsaus - vleesgeriecht

Een overheerlijk vleesgerecht, lamsvlees in marjoleinsaus, aangevuld met verschillende groentjes