Ossobuco


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Gesponsorde koppelingen

Ossobuco 'ossobuco' is een bekend Italiaans vleesgerecht. Ossobuco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en bleekselderij gestoofd, meestal in een tomatensaus. In het traditionele Milanese recept worden echter geen tomaten verwerkt.

Ossobuco

Ingredienten

-4 kalfschenkels
-2 eetl patentbloem
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 ui, klein gesneden
-1 winterwortel, in schijfjes
-2 takjes tijn, fijngehakt
-2 tenen knoflook, uit de pers
-1 blik gepelde tomaten (400 g)
-100 ml witte wijn
-100 ml kippenbouillon

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Rol de schenkel door de bloem. Verhit de olie en bak het vlees aan beide kanten in 2 minuten aan. Leg de schenkel in een ovenschaal.

3. Bak de ui, wortel, tijm en knoflook kort aan in de pan waarin de schenkel werd gebakken.

4. Roer de tomaten, wijn en bouillon erdoor, breng aan de kook en giet over het vlees

5. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet 2 uur in de oven.
Verwijder de folie de laatste 15 minuten.

Het gerecht wordt afgemaakt met gremolata, een mengsel van peterselie, geperste knoflook en citroenrasp. Doorgaans wordt ossobuco met risotto geserveerd.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Een fris zomers gerecht

Broodbakmachine

In een broodbakmachine maakt u zelf eenvoudig uw verse brood

Spaghetti met olijven

Binnen een paar stappen heeft u spaghetti dat u in toprestaurants besteld!

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

Recept - lamsvlees in marjoleinsaus - vleesgeriecht

Een overheerlijk vleesgerecht, lamsvlees in marjoleinsaus, aangevuld met verschillende groentjes

Zomers Pasta Recept (met pesto en kerstomaten - geheel vegetarisch)

Een vegetarisch pasta gerecht; gezond, goedkoop en erg gemakkelijk te maken.

Spaghetti aglio e olio met rucolasalade

Een heerlijke Italiaanse pasta voor de zomeravonden

Cocktails voor de Decembermaand

Cocktails voor de gezellige Decembermaand

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.

Een overzicht van de bekendste cocktails met ingrediënten

Hie vind je een lijst van de meest voorkomende cocktails met telkens de ingrediënten

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Saotosoep maken

Hoe maak ik lekkere saotasoep?

Stoomoven

Stoomoven, gezond en lekker koken op eigentijdse wijze

Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus

Variatie op de traditionele lasanga

Appel Cake

Zelf een appel cake bakken

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Zomerse frisse pasta salade met limoen

Pasta salade met limoen olijfolie, verse basilicum en oregano

heerlijk recept: oliebollen!

Heerlijk traditioneel oliebollen recept voor ongeveer 45 oliebollen.

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

Hoe maak je een voorgerecht met eendenborstfilet

Eendenborstfilet met cranberry's en groene pesto

Gamba's met courgette (Gamberoni con zucchine)

Italiaans gerecht met gamba's en courgette

Recept broodje zalm

Een heerlijk recept voor een broodje zalm

Creatief met eten!

Je hebt het vast ook wel eens gehad. Je wilt gaan koken maar je weet niet wat, je gaat naar de supermarkt maar je kan niks bedenken, of je hebt niks in huis

Eenvoudige voorgerechten maken

Er zijn op internet vele recepten te vinden om voorgerechten te maken, maar waar vind ik het beste overzicht van recepten?

Aardbeienrol

Heerlijke verse aardbeienrol