Ossobuco


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Gesponsorde koppelingen

Ossobuco 'ossobuco' is een bekend Italiaans vleesgerecht. Ossobuco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en bleekselderij gestoofd, meestal in een tomatensaus. In het traditionele Milanese recept worden echter geen tomaten verwerkt.

Gesponsorde koppelingen

Ossobuco

Ingredienten

-4 kalfschenkels
-2 eetl patentbloem
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 ui, klein gesneden
-1 winterwortel, in schijfjes
-2 takjes tijn, fijngehakt
-2 tenen knoflook, uit de pers
-1 blik gepelde tomaten (400 g)
-100 ml witte wijn
-100 ml kippenbouillon

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Rol de schenkel door de bloem. Verhit de olie en bak het vlees aan beide kanten in 2 minuten aan. Leg de schenkel in een ovenschaal.

3. Bak de ui, wortel, tijm en knoflook kort aan in de pan waarin de schenkel werd gebakken.

4. Roer de tomaten, wijn en bouillon erdoor, breng aan de kook en giet over het vlees

5. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet 2 uur in de oven.
Verwijder de folie de laatste 15 minuten.

Het gerecht wordt afgemaakt met gremolata, een mengsel van peterselie, geperste knoflook en citroenrasp. Doorgaans wordt ossobuco met risotto geserveerd.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Eend in paprikasaus - gevogelte - recept

Eend in paprikasaus voor 4 à 6 personen

Drie-in-de-pan

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?

Wok - Chinese kool - garnalen - ham - wokgerecht

Chinese kool op 2 verschillende manieren in de wok klaargemaakt. Niets zo snel klaar, niets zo lekker.

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Gratinschotel met spek

Een heerlijke gratinschotel waar niet veel werk aan is!