Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei


Publicatie datum:

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur je keuken in! snel en lekker gemaakt, Italiaanse bouillon met ei! bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

'Stracciatella' is het verkleinwoord van 'straccio' wat 'rafels' betekent. Zowel deze soep als het bekende ijs met chocoladestukjes zijn vanwege de rafeltjes in hun verschijning hierna vernoemd.

ingerdienten:

- 1 L stevige runder of groentebouillon
- 2 eieren
- 3 eetl parmezaanse kaas

1. Klop in een kom de eieren los met de parmezaanse kaas en 100 ml van de bouillon.

2. Verwarm de rest van de bouillon tot het kookpunt.
Haal de pan van het vuur en klop het eierenmengsel erdoor

3. Zet terug op het vuur en blijf 3 minuten goed kloppen;
het eierenmengsel trekt mooie streepjes in de bouillon.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Smoothie recepten

Met de blender maakt u simpel uw eigen smoothies

Eenvoudig recept voor de lekkerste slagroomtaart

Lees hier hoe je eenvoudig de lekkerste slagroomtaart maakt.

Heerlijke tomatensalade 4-6 personen

Een makkelijke maar heerlijke tomatensalade.