Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei


Publicatie datum:

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur je keuken in! snel en lekker gemaakt, Italiaanse bouillon met ei! bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

'Stracciatella' is het verkleinwoord van 'straccio' wat 'rafels' betekent. Zowel deze soep als het bekende ijs met chocoladestukjes zijn vanwege de rafeltjes in hun verschijning hierna vernoemd.

ingerdienten:

- 1 L stevige runder of groentebouillon
- 2 eieren
- 3 eetl parmezaanse kaas

1. Klop in een kom de eieren los met de parmezaanse kaas en 100 ml van de bouillon.

2. Verwarm de rest van de bouillon tot het kookpunt.
Haal de pan van het vuur en klop het eierenmengsel erdoor

3. Zet terug op het vuur en blijf 3 minuten goed kloppen;
het eierenmengsel trekt mooie streepjes in de bouillon.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Griekse heerlijkheden geschikt voor vegetariërs

Griekse hapjes geschikt voor vegetariërs.

Kip Boursin

recept met kip en boursin

Zelfgemaakte Pizza

HET recept voor de lekkerste zelfgemaakte Pizza

Aardpeerschotel met prei en hazelnoten

Recept voor een ovenschotel met aardperen, prei, aardappelen en hazelnoten

Salade frutti di mare

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!