Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei


Publicatie datum:

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur je keuken in! snel en lekker gemaakt, Italiaanse bouillon met ei! bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

'Stracciatella' is het verkleinwoord van 'straccio' wat 'rafels' betekent. Zowel deze soep als het bekende ijs met chocoladestukjes zijn vanwege de rafeltjes in hun verschijning hierna vernoemd.

ingerdienten:

- 1 L stevige runder of groentebouillon
- 2 eieren
- 3 eetl parmezaanse kaas

1. Klop in een kom de eieren los met de parmezaanse kaas en 100 ml van de bouillon.

2. Verwarm de rest van de bouillon tot het kookpunt.
Haal de pan van het vuur en klop het eierenmengsel erdoor

3. Zet terug op het vuur en blijf 3 minuten goed kloppen;
het eierenmengsel trekt mooie streepjes in de bouillon.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept van Twentse Knieperkes

Zoet, knapperig en lekker... een recept voor Knieperkesliefhebbers

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

Italiaanse paprika-courgette taart

Dit is het recept voor een heerlijke italiaanse paprika-courgette taart in taartvorm van 27cm. Heerlijk voor tijdens het kerstdiner.

Pineberry, de witte aardbei die naar ananas smaakt

Er is sinds kort een nieuwe aardbei die naar ananas smaakt

Heerlijke salade

Heerlijke salade bij visgerechten!