Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei


Publicatie datum:

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur je keuken in! snel en lekker gemaakt, Italiaanse bouillon met ei! bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

'Stracciatella' is het verkleinwoord van 'straccio' wat 'rafels' betekent. Zowel deze soep als het bekende ijs met chocoladestukjes zijn vanwege de rafeltjes in hun verschijning hierna vernoemd.

ingerdienten:

- 1 L stevige runder of groentebouillon
- 2 eieren
- 3 eetl parmezaanse kaas

1. Klop in een kom de eieren los met de parmezaanse kaas en 100 ml van de bouillon.

2. Verwarm de rest van de bouillon tot het kookpunt.
Haal de pan van het vuur en klop het eierenmengsel erdoor

3. Zet terug op het vuur en blijf 3 minuten goed kloppen;
het eierenmengsel trekt mooie streepjes in de bouillon.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Ingewikkelde Vegetarische gerechten belasten het milieu.

Ingewikkelde vegetarische gerechten belasten het milieu doordat veel ingrediënten geïmporteerd moeten worden.

Tomaten-basilicumsoep

Krijg nu binnen een paar stappen een heerlijk Italiaans tomaten-basilicumsoep!

Spagetti met zalm en spinazie

Heerlijk recept waarmee je je 'pastadag' kan varieren

Chinese tomaten soep

Chinese tomaten volgens tradioneel recept

Simpele aardappelsalade

Simpel recept voor een heerlijke aardappelsalade