Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei


Publicatie datum:

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur je keuken in! snel en lekker gemaakt, Italiaanse bouillon met ei! bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

'Stracciatella' is het verkleinwoord van 'straccio' wat 'rafels' betekent. Zowel deze soep als het bekende ijs met chocoladestukjes zijn vanwege de rafeltjes in hun verschijning hierna vernoemd.

ingerdienten:

- 1 L stevige runder of groentebouillon
- 2 eieren
- 3 eetl parmezaanse kaas

1. Klop in een kom de eieren los met de parmezaanse kaas en 100 ml van de bouillon.

2. Verwarm de rest van de bouillon tot het kookpunt.
Haal de pan van het vuur en klop het eierenmengsel erdoor

3. Zet terug op het vuur en blijf 3 minuten goed kloppen;
het eierenmengsel trekt mooie streepjes in de bouillon.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Vers geblenderd groente- en fruitsap

Een goede manier om af te vallen en je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen

Tzatziki maken

Tzatziki saus

Traditionele Griekse bijgerechten en hapjes

Recepten voor verschillende Griekse bijgerechten waaronder traditionele Griekse tzatziki.

Hoe maak je kip in wijnsaus

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

Help mijn kind wil niet eten!

De meeste jonge ouders hebben dit eens meegemaakt.Hun lieve peuter wil niet eten. Het alsof hun kind in een klein monster is veranderd die de strijd met ze aangaat wat eten betreft. Ouders vragen zich ongerust en machteloos af wat ze moeten doen.