Paling in tomatensaus


Publicatie datum:

Met het volgende receptje kan iedereen paling maken.

Gesponsorde koppelingen

Een niet alledaags gerechtje op eenvoudige wijze uitgelegd en dus gemakkelijk te bereiden. Verras de uitgenodigde met Paling in tomatensaus.

Gesponsorde koppelingen

Voor 4 personen:

- 2 gestroopte en schoongemaakte palingen (ongeveer 1 kg)
- 3 eetlepels olie
- 1 grote uit (fijngesnipperd)
- 4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 4 eetlepels tomatenpuree
- peper
- zout
- 4 eetlepels geurige azijn
- aroma

Na het snijden van de paling snij je hem in vingerlange stukken.

Verwarm de olie, fruit de ui goudgeel en bak de peterselie even mee.

Kook 3 dl water in een pan en voeg er de tomatenpuree, peper en zout aan toe, laat dit een 10 min. koken.

Schep daarna de helft van de tomatensaus over in de grote pan, leg de stukken paling erin en schep er de rest van de saus over.

Giet de azijn over de paling, zodra de saus kookt sluit je de pan af met een deksel en draai je het vuur op laag.

Laat de paling ongeveer 15 à 20 minuten gaar worden, daarna leg je de paling op een voorverwarmd bord.

Proef de saus, verdun indien nodig met warm water of bouillon en kruid bij met bv. zout, peper, aroma of azijn, dit naar eigen voorkeur.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Ontbijten! Een goed begin van de dag.

Ontbijten is een belangrijk onderdeel van de dag. Helaas wordt het ontbijt nog steeds door veel mensen overgeslagen.

Rundvleesschotel met kaas uit de oven

Een stevige ovenschotel met rundvlees en verse groenten

Eenvoudig recept voor lekkere oestertjes

In dit artikel leg ik uit hoe ik op eenvoudige wijze mijn lekkere oestertjes klaarmaak.

Gemarineerde paddestoelen

Een heerlijk Italiaans hapje! Binnen no time klaar!

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'