Paprikasoep


Publicatie datum:

Maak zelf een heerlijke, romige paprikasoep.

Gesponsorde koppelingen

Maak zelf deze heerlijke, romige soep. Door alle paprika's is het echt een vitaminebom. Lekker als voorgerecht bij een grote maaltijd maar ook heerlijk als hoofdgerecht met wat stokbrood en tapenade.

Dit recept is genoeg voor 4 kommen soep.

Wat heb je nodig:

  • 5 paprika's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 150 ml droge, witte wijn
  • Kippenbouillonblokjes voor 350 ml bouillon
  • 350 ml water
  • 200 g crème fraîche

Wat moet je doen:

  • Was de paprika's en snijd ze in kleine blokjes.
  • Schil de uien en snijd ze in ringen.
  • Pers de knoflookteentjes uit.
  • Bak de ui en het knoflook in het olijfolie bruin in een grote pan.
  • Voeg het bloem bij de uien en bak het mee totdat het bruin begint te verkleuren.
  • Voeg de paprikastukjes aan het mengsel toe.
  • Giet de wijn in de pan en laat het geheel een half uur zachtjes koken op een laag vuurtje.
  • Maak ondertussen kippenbouillon door de blokjes op te lossen in kokend water.
  • Zet het bouillon opzij. Het is niet erg als het wat afkoelt. Voeg het kippenbouillon aan de soep toe.
  • Pureer de soep met een keukenmachine. Zeef de soep om de velletjes van de paprika eruit te halen. Zorg dat je niet teveel van de paprika eruit haalt.
  • Warm de soep weer zachtjes op.
  • Schep een lepel soep in een kommetje en vermeng dit met de crème fraîche. Giet beetje bij beetje het crème fraîche mengsel bij de soep. Als je dit te snel doet, zal de soep gaan schiften.
  • Warm de soep op maar breng het niet meer aan de kook.
  • Breng de soep eventueel op smaak met wat zout en peper.

Eet smakelijk!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 28
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Wildzwijnkoteletten

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Wat zit er in pepernoten, wat zit er in kruidnoten?

Vroeger strooide Zwarte Piet de pepernoten maar wist hij ook wat er allemaal in zit?

Lamsrib met rozemarijn en ansjovis

Een heerlijk Italiaans stuk vlees binnen 30 minuten klaar!

Kaasplankjes als dessert

Een kaasplankje als dessert past prima bij een uitgebreide maaltijd

Eenvoudig recept voor de lekkerste slagroomtaart

Lees hier hoe je eenvoudig de lekkerste slagroomtaart maakt.

Zelf bier brouwen

Lees hier hoe je eenvoudig zelf bier kan maken.

recept: citroenlimonade (zonder alcohol)

Een cocktail voor de kinderen: citroenlimonade!

Waar aardbeien al niet goed voor zijn.

Aardbeien zijn een smaakvol en goed voor ons lichaam

Lactose-intolerantie, wat is dat?

Lactose-intolerantie kan knap vervelend zijn. Waar komt het vandaan en wat kun je eraan doen?

Hoe maak je appelflappen

Recept voor de lekkerste appelflappen

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Gamba's met courgette (Gamberoni con zucchine)

Italiaans gerecht met gamba's en courgette

Hoe maak je simpel een lekkere cordon bleu van kalkoen

Kalkoen cordon bleu, lekker en snel op tafel

Recept - Kip wraps, anders.

Kip in wraps, maar dan een beetje anders.

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Spaanse omelet

Een groentebom onder de vorm van eieren. Eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Camembertschotel

Recept voor Camembertschotel

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Vegetarische spinazieflapjes uit de oven

Lekkere vegetarische spinazieflapjes uit de oven!

Hoe maak je tzatziki?

Traditioneel recept voor het maken van echte Tzatziki