Pasta genovese


Publicatie datum:

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijke simpele pasta met pesto! Bon appetit!

Pasta kiezen
Er zijn twee soorten pasta. De eerste wordt gemaakt van harde tarwebloem en water, de tweede van harde of zachte bloem en eieren. Die laatste wordt vaak vers gekocht of zelf gemaakt en heeft een veel kortere kooktijd dan zijn harde variant. Harde pasta wordt gedroogd en is veel langer houdbaar. Er zijn koks die beweren dat het minder lekker is dan verse pasta, maar dat is niet altijd waar. Zeker als u van pittige sauzen houdt, is gedroogde pasta beter. De verse variant doet het juist weer prima bij romige sauzen, omdat deze de saus beter vasthoudt.

Pasta genoves

Ingredienten

-400 g penne
-4 eetl pesto
-4 aardappelen, beetgaar in schijfjes
-200 g sperziebonen, beetgaar
-100 g pecorino-kaas, geraspt
-zout en peper

1. Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat uitlekken in een vergiet

2. Meng de pesto door de pasta

3. Schep er voorzichtig de aardappelen, boontjes en kaas door en breng op smaak met zout en peper.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Energierijke shake

Energierijke kwarkshake met hoge voedingfswaarde

Vegetarisch gevulde courgette

Een simpel vegetarisch bijgerecht, wat er op een bord speciaal uitziet. Bevat veel groentes.

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Hoe moeilijk is vegetarisch eten

Tips en makkelijke recepten

Lekker en simpel - Tomatensoep met heel veel verstopte groenten

Hoe krijg je kinderen aan de groente?

Zelf bier brouwen

Lees hier hoe je eenvoudig zelf bier kan maken.

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Zoutzure siciliaanse groenten

een heerlijke italiaanse caponata (zoutzure siciliaanse groenten)

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Spaghetti aglio e olio met cacciotore

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaanse spaghetti op tafel met cacciatore

Recept: Appelcakejes

Een recept voor overheerlijke appelcakejes waarvan ikzelf altijd smul.

Courgettesoep

Een smaaksensatie voor je mond!

Kaastaart

overheerlijke, smeuïge kaastaart klaar in amper 20 minuten

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Bang Bang Chicken

Een frisse oosterse salade met kip

Kip Boursin

recept met kip en boursin

Veel afvallen

Snel veel afvallen doe je zo!

Gebakken oosterse rijst

Een pittige gebakken oosterse rijst

Pasta saus maken / koken

Simpele manier om een lekkere pasta saus te maken.

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart