Pasta genovese


Publicatie datum:

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijke simpele pasta met pesto! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Pasta kiezen
Er zijn twee soorten pasta. De eerste wordt gemaakt van harde tarwebloem en water, de tweede van harde of zachte bloem en eieren. Die laatste wordt vaak vers gekocht of zelf gemaakt en heeft een veel kortere kooktijd dan zijn harde variant. Harde pasta wordt gedroogd en is veel langer houdbaar. Er zijn koks die beweren dat het minder lekker is dan verse pasta, maar dat is niet altijd waar. Zeker als u van pittige sauzen houdt, is gedroogde pasta beter. De verse variant doet het juist weer prima bij romige sauzen, omdat deze de saus beter vasthoudt.

Pasta genoves

Ingredienten

-400 g penne
-4 eetl pesto
-4 aardappelen, beetgaar in schijfjes
-200 g sperziebonen, beetgaar
-100 g pecorino-kaas, geraspt
-zout en peper

1. Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat uitlekken in een vergiet

2. Meng de pesto door de pasta

3. Schep er voorzichtig de aardappelen, boontjes en kaas door en breng op smaak met zout en peper.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Koken voor uw kleinkinderen

Lekker en gezond koken voor uw kleinkinderen

Risotto primavera

Heerlijke risotto met veel verse groente!

Aardbeienkerstmannetjes

Een recept voor het maken van kerstmannetjes van aardbeien en slagroom

kokosrijst: een snelkook recept

Mijn eigen snelkookmaaltijd: kokosrijst, speciale curry en kippenburgers.