Pasta genovese


Publicatie datum:

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijke simpele pasta met pesto! Bon appetit!

Pasta kiezen
Er zijn twee soorten pasta. De eerste wordt gemaakt van harde tarwebloem en water, de tweede van harde of zachte bloem en eieren. Die laatste wordt vaak vers gekocht of zelf gemaakt en heeft een veel kortere kooktijd dan zijn harde variant. Harde pasta wordt gedroogd en is veel langer houdbaar. Er zijn koks die beweren dat het minder lekker is dan verse pasta, maar dat is niet altijd waar. Zeker als u van pittige sauzen houdt, is gedroogde pasta beter. De verse variant doet het juist weer prima bij romige sauzen, omdat deze de saus beter vasthoudt.

Pasta genoves

Ingredienten

-400 g penne
-4 eetl pesto
-4 aardappelen, beetgaar in schijfjes
-200 g sperziebonen, beetgaar
-100 g pecorino-kaas, geraspt
-zout en peper

1. Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat uitlekken in een vergiet

2. Meng de pesto door de pasta

3. Schep er voorzichtig de aardappelen, boontjes en kaas door en breng op smaak met zout en peper.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

stroopwafels

Stroopwafels zijn iets typisch Nederlands. Lees hier over de geschiedenis van stroopwafels, het recept en heel interessante bijzonderheden

Jell-O-shots

originele manier om je shotjes te serveren

Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus

Variatie op de traditionele lasanga

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Courgettesoep

Een smaaksensatie voor je mond!

Italiaanse rosemarijnscampi's

Italiaanse Gambeoni al rosmarino!

Olijftapenade (zonder poespas)

De meest overheerlijke olijftapenade vind je hier! Lees dit artikel en ga ermee aan de slag...

luxe bosvruchten yoghurt taart

Een super lekkere, makkelijke, bosvruchten kwarktaart, die er onwijs luxe uitziet!

Welk voedsel kan je invriezen?

Groenten invriezen? Enkele goede regels over het invriezen van voeding of etenswaren.

Kokospudding

Een heerlijk frisse pudding!

Recept romig kip pannetje met tuinkers

Recept

Een walnotenglazuurtaart in laagsjes

Een lekkere glazuurtaart maken, voo reen leuke gelegenheid, of omdat het je gewoon leuk lijkt om te doen. Nou hier is mijn recept.

Rundvleesschotel met kaas uit de oven

Een stevige ovenschotel met rundvlees en verse groenten

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Aardappelen

Een beschrijving van de belangrijkste groente ter wereld

Bokbier

Elke herfst is het er weer maar wat is nu precies bokbier

Superfoods

Na de promotie van lightproducten lijkt het nu de beurt aan superfoods. Maar is superfood nu echt zo gezond?

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Een lichte voedzame rijst-soep met ei-citroensaus.

Hoe bak je nou een goede pannenkoek

De manier om een goede pannenkoek te bakken

Zeeduivel saltimbocca

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Broodpudding - dessert

Recept voor de bereiding van een overheerlijke broodpudding aangevuld met krenten rozijnen.

Tulpgebakje met kaneelijs en crème anglaise

Een heerlijk gebak met kaneelijs en crème anglaise!

Wat zit er in pepernoten, wat zit er in kruidnoten?

Vroeger strooide Zwarte Piet de pepernoten maar wist hij ook wat er allemaal in zit?

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte