Pasta met Ossenstaart en rundergehakt


Publicatie datum:

De allerlekkerste pasta

Gesponsorde koppelingen

Pasta anders dan de standaard bolognese. Uiteraard kun je naar eigen smaak diingen toevoegen, maar zoals hij hier beschreven is, eet je je vingers er bij op!

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 3 uur en 45 minuten

Voor 4 personen

Ingrediënten:

6 stukken ossenstaart, 500 g rundergehakt, olijfolie, klontje boter, bloem, 1 ui, 4 tenen knoflook, 5 dl runderbouillon, 2,5 dl droge witte wijn, 400 g gepelde tomaten uit blik, 2 laurierbladeren, 6 kruidnagelen, zout en peper, 1 pak spaghetti of andere pasta, 1 bakje champignons, geraspte kaas.

Bereiding:

Kruid de ossenstaart met zout en peper en haal deze door de bloem. Verhit een scheut olijfolie in een ruime braadpan en bak de ossenstaart op middelmatig vuur bruin. Leg de ossenstaart op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit een nieuw scheutje olie. Fruit hier de ui op laag vuur tot hij glazig is. Voeg de schoongemaakte champignons toe (snijd ze met een rvs eisnijder voor mooie gelijke plakjes) en bak deze mee.

Voeg bouillon, tomaten, wijn, kruidnagels, laurier en de geperste knoflooktenen toe en leg hier de stukken ossenstaart in. Laat dit een paar uur zachtjes sudderen en draai af en toe de stukken ossenstaart om.

Haal de stukken ossenstaart uit de pan en haal het vlees van de botten (het vlees is gaar als het makkelijk van de botten loslaat). Bak in een koekenpan het gehakt op hoog vuur rul en bruin. Doe al het vlees weer in de braadpan, door het gehakt wordt de saus wat dikker.

Kook in een grote pan de pasta al dente, laat deze uitlekken, schep er een klontje boter door en serveer de saus er apart bij. Uiteraard wordt de kaas er naar smaak op het bord overheen gestrooid.

Eet smakelijk!

TIP: Als je niet zo lang in de keuken wilt staan laat dan de ossenstaart weg, je mist dan wel die unieke smaak maar het is nog steeds erg lekker.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Rauwe ham met fruit als voorgerecht

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter

Bloemkool Balti

Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit en ben dan razend op zoek naar recepten die ik nog nooit gehoord of gezien heb. Zoals deze....

Recept - Gestoofd schapenvlees - stoofschotel

Gestoofd schapenvlees kan zowel met aardappelpuree, spaghetti als met rijst opgediend worden.

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Wijn voor beginners

Een beetje meer informatie over (het drinken van) wijn.

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Zelf koekjes maken

Een recept om zelf koekjes te bakken

Studenten recept

Een gezond, makkelijk en lekker recept voor studenten.

Makkelijkste broodje zalm ooit

Het makkelijkste en lekkerste broodje zalm ooit

Superfoods

Na de promotie van lightproducten lijkt het nu de beurt aan superfoods. Maar is superfood nu echt zo gezond?

recept: flensjes met pruimencompote

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.

Cheesecake dessert in glaasjes

Een lekker recept voor cheesecake in glaasjes

Vispakketjes met pesto en groenten gestoomd in de oven

Vispakketjes met pesto en groenten, gestoomd in de oven

Makkelijk maar heerlijk recept voor chocoladetaart

Wie zegt dat heerlijke taarten maken moeilijk moet zijn? Dit recept is ontzettend lekker en zeer gemakkelijk te bereiden.

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

De lekkerste knolseldersoep

De lekkerste knolseldersoep, gemakkelijk te bereiden en zeer gezond!

Hoe bak je nou een goede pannenkoek

De manier om een goede pannenkoek te bakken

Smoothie recepten

Met de blender maakt u simpel uw eigen smoothies

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Gevulde Braadworst

Een variatie op de bekende braadworst

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Lekker en gezond eten met Quinoa

Quinoa als gezond alternatief

Zomerse frisse pasta salade met limoen

Pasta salade met limoen olijfolie, verse basilicum en oregano

pompoensoep

lekkere soep voor elk seizoen