Pasta met tonijn en broccoli


Publicatie datum:

Recept voor 4 personen

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten:

  • 300 gram penne of macaroni (ga voor volkoren als je extra gezond wil eten!)
  • Broccoli
  • 1 blikje tonijn op water
  • 4 eetlepels groene pesto
  • Scheutje olijfolie
  • Zakje pijnboompitjes
  • Zout
Gesponsorde koppelingen

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°. Spoel de broccoli en snij deze in hele kleine roosjes, ongeveer een centimeter groot. Doe de roosjes in een ovenschotel, doe er een scheutje olijfolie bij en strooi er wat zout overheen. Schuif dan de schotel in de oven en laat de broccoli gaar worden (ongeveer 20 min.).

Ondertussen kun je de pasta opzetten en de pijnboompitjes in een droge pan wat opbakken tot ze bruin zijn. Doe 4 eetlepels pesto in een schaaltje en doe er ongeveer evenveel olijfolie bij om het wat dunner te maken. Giet de pasta af en roer het pestomengsel in. Voeg daarna de broccoli en de tonijn toe (wel eerst afgieten). Als laatste de pijnboompitten en dan goed roeren. Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept - soezen - gevulde soezen - dessert

Een hartig receptje voor gevulde soezen.

Een overheerlijke hamburger speciaal

Een heerlijke hamburger speciaal op een italiaanse bol

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel

Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus

Variatie op de traditionele lasanga

Stamppot Mei raap

Ik wil jullie kennis laten maken met een knolgewas die nu in de winkel ligt. Je kunt de Mei raap als salade gebruiken of een soep, maar ook stoven, bakken, poffen, koken en zelfs frieturen