Pastinakencrèmesoep


Publicatie datum:

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijke winterse soep als vooraf.
Het is vegetatisch en binnen 20/40 minuten klaar!

Gesponsorde koppelingen

Pastinakencrèmesoep
voor 4 personen

ingredienten

- 500 g pastinaken, geschild
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 el boter
- 100 ml witte wijn
-  350 g aardappelen, geschild en in stukken
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm ruim
- 1 l sterke groente- of kippenbouillon
- nootmuskaat
- zout versgemalen
- peper
- olie om te frituren
- staafmixer

1. Maak van een halve pastinaak met een dunschiller ongeveer 20 flinterdunne reepjes en houd deze apart.

2. Snij de overige pastinaken in grove stukken. Bak de sjalot in een soeppan in de boter glazig. Blus af met witte wijn. Voeg pastinaak, aardappel, laurier, tijm en bouillon toe. Laat 20 min zachtjes koken.

3. Verwijder tijm en laurier en pureer de soep. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

4. Verhit de olie in een hoge pan en frituur de reepjes pastinaak kort goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.

5. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met pastinaakchips.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Bonenschotel met salami

Een lekker en voedzaam gerecht met bonen en salami

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Ingewikkelde Vegetarische gerechten belasten het milieu.

Ingewikkelde vegetarische gerechten belasten het milieu doordat veel ingrediënten geïmporteerd moeten worden.

Lekkere traktaties voor de kinderen

creatieve traktaties voor kinderen die lekker en relatief gezond zijn

Vitello fircito 'gevulde kalfsbiefstukjes'

Verras uw vrienden met deze heerlijke gevulde kalfsbiefstuk!