Pastinakencrèmesoep


Publicatie datum:

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijke winterse soep als vooraf.
Het is vegetatisch en binnen 20/40 minuten klaar!

Gesponsorde koppelingen

Pastinakencrèmesoep
voor 4 personen

ingredienten

- 500 g pastinaken, geschild
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 el boter
- 100 ml witte wijn
-  350 g aardappelen, geschild en in stukken
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm ruim
- 1 l sterke groente- of kippenbouillon
- nootmuskaat
- zout versgemalen
- peper
- olie om te frituren
- staafmixer

1. Maak van een halve pastinaak met een dunschiller ongeveer 20 flinterdunne reepjes en houd deze apart.

2. Snij de overige pastinaken in grove stukken. Bak de sjalot in een soeppan in de boter glazig. Blus af met witte wijn. Voeg pastinaak, aardappel, laurier, tijm en bouillon toe. Laat 20 min zachtjes koken.

3. Verwijder tijm en laurier en pureer de soep. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

4. Verhit de olie in een hoge pan en frituur de reepjes pastinaak kort goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.

5. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met pastinaakchips.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Stoofperen

Stoofperen, koud en warm lekker

Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Crêpes Suzette

Wat smaakt er nu nog beter bij dit koude winterweer als 4 uurtje als een lekker Crêpe Suzette

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!