Pastinakencrèmesoep


Publicatie datum:

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijke winterse soep als vooraf.
Het is vegetatisch en binnen 20/40 minuten klaar!

Gesponsorde koppelingen

Pastinakencrèmesoep
voor 4 personen

ingredienten

- 500 g pastinaken, geschild
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 el boter
- 100 ml witte wijn
-  350 g aardappelen, geschild en in stukken
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm ruim
- 1 l sterke groente- of kippenbouillon
- nootmuskaat
- zout versgemalen
- peper
- olie om te frituren
- staafmixer

1. Maak van een halve pastinaak met een dunschiller ongeveer 20 flinterdunne reepjes en houd deze apart.

2. Snij de overige pastinaken in grove stukken. Bak de sjalot in een soeppan in de boter glazig. Blus af met witte wijn. Voeg pastinaak, aardappel, laurier, tijm en bouillon toe. Laat 20 min zachtjes koken.

3. Verwijder tijm en laurier en pureer de soep. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

4. Verhit de olie in een hoge pan en frituur de reepjes pastinaak kort goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.

5. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met pastinaakchips.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Vegetarische spinazieflapjes uit de oven

Lekkere vegetarische spinazieflapjes uit de oven!

Salade frutti di mare

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

Wijn voor beginners

Een beetje meer informatie over (het drinken van) wijn.

Hoe maak je creme brulee

Recept voor de lekkerste creme brulee!

Sushi

Alle informatie die u zou willen weten over sushi