Pavlova recept


Publicatie datum:

Hier een makkelijk en eenvoudig recept voor pavlova

Gesponsorde koppelingen

Pavlova is een lekker toetje vernoemd naar de Russische balletdanseres, Anna Pavlova. Het recept is waarschijnlijk ten ere van haar gemaakt in de jaren 1920 toen ze door Australie en Nieuw-Zeeland tourde. Hieronder leg ik uit hoe je het maakt.

De ingredienten die je nodig hebt zijn:
- 3 eiwitten
- zout
- 175 gr bastersuiker
- 300 dl slagroom
- fruit naar eigen keuze

Pak de drie eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Het eigeel kan je misschien wel voor een ander lekker recept gebruiken. Doe de eieren in een grote kom en doe er een snufje zout bij. Nu moet je het mixen totdat het kleine pieken gaat vertonen. Roer nu beetje bij beetje de suiker door het mengsel heen. Leg op een schaal een stuk bakpapier. Doe nu ongeveer 3/4 van het mengsel op de schaal en strijk het plat. Gebruik het overige 1/4 van het mengsel om een rand te maken. Zet hem nu 1 uur en een kwartier in een voorverwarmde oven op 140 graden. Zet de oven na de aangegeven tijd uit, en laat de pavlova afkoelen in de oven. Nadat hij is afgekoeld haal je hem uit de oven en doe je de geklopte slagroom in de pavlova. Maak het af door je er fruit op te doen, zoals peer, perzik, aardbei, etc.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 20
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Amaretto-bosbessen met mascarponecrème

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

creatief koken voor kinderen

Voeding voor kinderen is enorm belangrijk, maar het is niet altijd simpel om ze gezond te laten eten. Door creatief te zijn met voeding, hun zintuigen te laten prikelen berijk je soms veel!

Exotische vruchten - fruit

De beschrijving van enkele wel- of niet bekende exotische vruchten.

Inventariseren van de wijnkelder.

Hoe je eenvoudig je wijnkelder kan inventariseren.

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

3 recepten voor baby’s eerste groentehapje

Zelf groentehapjes maken voor je baby

Heerlijke tomatensalade 4-6 personen

Een makkelijke maar heerlijke tomatensalade.

Hoe maak je een voorgerecht met eendenborstfilet

Eendenborstfilet met cranberry's en groene pesto

Saotosoep maken

Hoe maak ik lekkere saotasoep?

Recept - Lasagne met mager rundergehakt - pasta - 380 calorieën per portie

We kennen allemaal de traditionele lasagne, welke toch wat calorieën bevat. Hier een receptje waarbij je toch wat rekening houdt met de calorieën.

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Cajun witvis in een pecan jasje uit Louisiana

Cajun witvis met een krokant pecannoten jasje uit Louisiana

Kersenkussentjes, lekker ouderwets genieten.

Kersenkussentjes, laat je tong en je mond genieten van deze mooie roze harde snoepjes.

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Vitello fircito 'gevulde kalfsbiefstukjes'

Verras uw vrienden met deze heerlijke gevulde kalfsbiefstuk!

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt.

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Recept: Makkelijke en snelle koekjes

Recept voor simpele maar lekkere koekjes.Snel en makkelijk te bereiden!

Overheerlijk appelwafeltje

maak in minder dan 5 minuten een heerlijk appelwafeltje

Italiaanse bruschetta

Heerlijke Italiaanse brood

Blote billetjes in het gras, Blote meisjes in het groene gras

Blote kontjes in het groene gras is lekkere gezonde Hollandse kost en nog heel makkelijk klaar te maken ook.

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg