Pavlova recept


Publicatie datum:

Hier een makkelijk en eenvoudig recept voor pavlova

Gesponsorde koppelingen

Pavlova is een lekker toetje vernoemd naar de Russische balletdanseres, Anna Pavlova. Het recept is waarschijnlijk ten ere van haar gemaakt in de jaren 1920 toen ze door Australie en Nieuw-Zeeland tourde. Hieronder leg ik uit hoe je het maakt.

Gesponsorde koppelingen

De ingredienten die je nodig hebt zijn:
- 3 eiwitten
- zout
- 175 gr bastersuiker
- 300 dl slagroom
- fruit naar eigen keuze

Pak de drie eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Het eigeel kan je misschien wel voor een ander lekker recept gebruiken. Doe de eieren in een grote kom en doe er een snufje zout bij. Nu moet je het mixen totdat het kleine pieken gaat vertonen. Roer nu beetje bij beetje de suiker door het mengsel heen. Leg op een schaal een stuk bakpapier. Doe nu ongeveer 3/4 van het mengsel op de schaal en strijk het plat. Gebruik het overige 1/4 van het mengsel om een rand te maken. Zet hem nu 1 uur en een kwartier in een voorverwarmde oven op 140 graden. Zet de oven na de aangegeven tijd uit, en laat de pavlova afkoelen in de oven. Nadat hij is afgekoeld haal je hem uit de oven en doe je de geklopte slagroom in de pavlova. Maak het af door je er fruit op te doen, zoals peer, perzik, aardbei, etc.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 20
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Pasta genovese

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Kidneybonensoep (budgetrecept)

Recept voor 4 personen

Bang Bang Chicken

Een frisse oosterse salade met kip

Je eigen milkshake maken

In 4 minuten een eigen milkshake maken.

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.