Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon


Publicatie datum:

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Gesponsorde koppelingen

Een lekker dessertje bestaande uit een dosis aantrekkelijke ingrediënten.

Gesponsorde koppelingen

Voor 4 personen

- 4 grote peren
- 1 eetlepel citroensap
- snufje kaneel
- gemberpoeder
- kruidnagelpoeder
- 3 eetlepels suiker
- 1/4 l witte wijn
- 100 g kwark
- 1/4 l koffiemelk
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 theelepel bessengelei
- 1 eetlepel halzelnoten
- 1 eetlepel chocoladevlokken
- 1/8 l slagroom

Eerst en vooral de peren goed wassen, ze schillen, doormidden snijden en het klokhuis verwijderen. Daarna wrijf je ze in met citroensap.

Je legt de halve peren in een pan en bestrooit ze met gemberpoeder, kruidnagelpoeder en suiker. Je giet er wat water bij en laat ze gaar koken.

Dan giet je de wijn erbij en laat die enkele minuten mee inkoken.

Je neemt de peren eruit en legt ze op een schotel.

Nadat je de koffiemelk en de kwark hebt geroerd, voeg je er 1 eetlepel suiker, de rozijnen, de bessengelei en de gemalan hazelnoten aan toe en je roert die er ook doorheen.

Je vult de halve peren op met het mengsel en je gier er de saus omheen.

Garneren kan je doen met de chocoladevlokken en de slagroom.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je een Griekse salde?

Tips voor het maken van een Griekse salde

Champagne op een originele manier

Wil je graag eens champagne op een originele manier schenken? Hier zijn enkele tips om je champagne origineler te maken

Creatief met eten!

Je hebt het vast ook wel eens gehad. Je wilt gaan koken maar je weet niet wat, je gaat naar de supermarkt maar je kan niks bedenken, of je hebt niks in huis

Camembertschotel

Recept voor Camembertschotel

Afvallen: Hoe moet het wel?

Tips voor blijvend gewichtverlies