Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon


Publicatie datum:

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Gesponsorde koppelingen

Een lekker dessertje bestaande uit een dosis aantrekkelijke ingrediënten.

Gesponsorde koppelingen

Voor 4 personen

- 4 grote peren
- 1 eetlepel citroensap
- snufje kaneel
- gemberpoeder
- kruidnagelpoeder
- 3 eetlepels suiker
- 1/4 l witte wijn
- 100 g kwark
- 1/4 l koffiemelk
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 theelepel bessengelei
- 1 eetlepel halzelnoten
- 1 eetlepel chocoladevlokken
- 1/8 l slagroom

Eerst en vooral de peren goed wassen, ze schillen, doormidden snijden en het klokhuis verwijderen. Daarna wrijf je ze in met citroensap.

Je legt de halve peren in een pan en bestrooit ze met gemberpoeder, kruidnagelpoeder en suiker. Je giet er wat water bij en laat ze gaar koken.

Dan giet je de wijn erbij en laat die enkele minuten mee inkoken.

Je neemt de peren eruit en legt ze op een schotel.

Nadat je de koffiemelk en de kwark hebt geroerd, voeg je er 1 eetlepel suiker, de rozijnen, de bessengelei en de gemalan hazelnoten aan toe en je roert die er ook doorheen.

Je vult de halve peren op met het mengsel en je gier er de saus omheen.

Garneren kan je doen met de chocoladevlokken en de slagroom.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Waar komt de Engelse Ham Sandwich vandaan?

Een eenvoudig recept voor de lekkerste Engelse Ham Sandwich naar aanleiding van een foto.

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

Soda club

Soda Club biedt ons een oplossing om de afval van drankverpakkingen te vermijden. Lees hier hoe je deze niet moet gebruiken.

creatief koken voor kinderen

Voeding voor kinderen is enorm belangrijk, maar het is niet altijd simpel om ze gezond te laten eten. Door creatief te zijn met voeding, hun zintuigen te laten prikelen berijk je soms veel!