Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon


Publicatie datum:

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Gesponsorde koppelingen

Een lekker dessertje bestaande uit een dosis aantrekkelijke ingrediënten.

Gesponsorde koppelingen

Voor 4 personen

- 4 grote peren
- 1 eetlepel citroensap
- snufje kaneel
- gemberpoeder
- kruidnagelpoeder
- 3 eetlepels suiker
- 1/4 l witte wijn
- 100 g kwark
- 1/4 l koffiemelk
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 theelepel bessengelei
- 1 eetlepel halzelnoten
- 1 eetlepel chocoladevlokken
- 1/8 l slagroom

Eerst en vooral de peren goed wassen, ze schillen, doormidden snijden en het klokhuis verwijderen. Daarna wrijf je ze in met citroensap.

Je legt de halve peren in een pan en bestrooit ze met gemberpoeder, kruidnagelpoeder en suiker. Je giet er wat water bij en laat ze gaar koken.

Dan giet je de wijn erbij en laat die enkele minuten mee inkoken.

Je neemt de peren eruit en legt ze op een schotel.

Nadat je de koffiemelk en de kwark hebt geroerd, voeg je er 1 eetlepel suiker, de rozijnen, de bessengelei en de gemalan hazelnoten aan toe en je roert die er ook doorheen.

Je vult de halve peren op met het mengsel en je gier er de saus omheen.

Garneren kan je doen met de chocoladevlokken en de slagroom.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Basisrecept voor verse pasta!

Dit is echt basisecept voor heerlijke verse pasta!

Kun je het geslacht van je ongeboren baby beinvloeden?

De link tussen het geslacht van je ongeboren baby en je dieet.

Koken een kunst of expirimenteren

Inkopen voor de hele week doen is tijdbesparend. Recepten zoeken is gemakkelijk

Makkelijk maar heerlijk recept voor chocoladetaart

Wie zegt dat heerlijke taarten maken moeilijk moet zijn? Dit recept is ontzettend lekker en zeer gemakkelijk te bereiden.

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak