Peren met chocolade saus


Publicatie datum:

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

Gesponsorde koppelingen

Dit is echt een recept om uw familie en/of vrienden een mee te verrassen, Bijvoorbeeld tijdens een gezellig etentje maar natuurlijk ook bij het kerstdiner. Dit recept is zeer simpel en snel te bereiden als je de kook tijd van de peren niet mee telt. Ik denk dat je bij elkaar een kwartiertje bezig bent met de bereiding, Maar let op: De tijd om dit desert te maken is ongeveer een uur. Veel kook plezier hier mee en suc6.

 ingredienten:  4 stevige peren 

                        250ml water
                        100g suiker
                        60g cacaopoeder
                        75g chocolade

 

De bereiding:

schil de peren maar laat het steeltje zitten. Wikkel de peren in aluminiumfolie (makkelijk is om een vierkant stuk af te schuren en de peer in het midden te zetten en dan het folie om de peer heen vouwen). Leg de peren in een pan met de steeltjes tegen de zijkant. Voeg zo veel water toe dat de peren 2/3 onderstaan. Breng het water aan de kook en laat het 45 minuten op de laagste stand  doorgaren. in de tussen tijd kan je de saus maken. Roer de suiker en de cacaopoeder door elkaar en voeg water toe onder voordurend roeren tot er een gladde massa ontstaat. Breng de rest van het water aan de kook. Giet al roerende het hete water bij het cacao-suiker mengsel. Giet het mengsel terug in de kookpan en breng het al roerende aan de kook. Neem pan van het vuur en voeg de chocoladecouverture toe en roer tot deze is gesmolten. Haal de peren uit het folie en leg deze op een bord. Giet nu voorzichtig de chocolade saus over de peer en serveer direct.

Eetsmakelijk!!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker peter199000

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelf schuimpjes maken

Traktatie voor op school

Hutspot met Risotto

Een heerlijke maaltijd en anders als de gewone stampot

recept Pruimencrumble

een heerlijke pruimencrumble taart maak je zo

Roomsaus voor bij pasta

Lekker saus voor bij pasta

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Granita di caffè

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Recept: Wortel Prei soep

Een heerlijke soep die in een handomdraai op tafel staat!

Tulpgebakje met kaneelijs en crème anglaise

Een heerlijk gebak met kaneelijs en crème anglaise!

Zomerse frisse pasta salade met limoen

Pasta salade met limoen olijfolie, verse basilicum en oregano

Flensjes (basis recept)

Basis recept voor Flensjes

Veelkleurige hapjes

Veelkleurige hapjes

Zelf Roti maken

Lekker zelf Roti maken, begint nu!

Boerenkool met ham en champignons

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

hoe af te vallen?

Afvallen met gezond voedsel met eigen kennis van de producten

Recept wortelcake

Ongetwijfeld de meest lekkere wortelcake!

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Koffie - Irish koffie - koffie Brûlot - Borgia koffie

De bereidingswijze voor koffie op 3 verschillende manieren.

Recept wildpannetje

Recept

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Smoothies

Smoothies zijn fris, gezond en heel eenvoudig te maken.

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Cajun voorgerecht of klein hapje uit Louisiana

Een Cajun vleespasteitje is een lekker voorgerecht of hapje bij de borrel

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!