Peren met chocolade saus


Publicatie datum:

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

Gesponsorde koppelingen

Dit is echt een recept om uw familie en/of vrienden een mee te verrassen, Bijvoorbeeld tijdens een gezellig etentje maar natuurlijk ook bij het kerstdiner. Dit recept is zeer simpel en snel te bereiden als je de kook tijd van de peren niet mee telt. Ik denk dat je bij elkaar een kwartiertje bezig bent met de bereiding, Maar let op: De tijd om dit desert te maken is ongeveer een uur. Veel kook plezier hier mee en suc6.

 ingredienten:  4 stevige peren 

                        250ml water
                        100g suiker
                        60g cacaopoeder
                        75g chocolade

 

De bereiding:

schil de peren maar laat het steeltje zitten. Wikkel de peren in aluminiumfolie (makkelijk is om een vierkant stuk af te schuren en de peer in het midden te zetten en dan het folie om de peer heen vouwen). Leg de peren in een pan met de steeltjes tegen de zijkant. Voeg zo veel water toe dat de peren 2/3 onderstaan. Breng het water aan de kook en laat het 45 minuten op de laagste stand  doorgaren. in de tussen tijd kan je de saus maken. Roer de suiker en de cacaopoeder door elkaar en voeg water toe onder voordurend roeren tot er een gladde massa ontstaat. Breng de rest van het water aan de kook. Giet al roerende het hete water bij het cacao-suiker mengsel. Giet het mengsel terug in de kookpan en breng het al roerende aan de kook. Neem pan van het vuur en voeg de chocoladecouverture toe en roer tot deze is gesmolten. Haal de peren uit het folie en leg deze op een bord. Giet nu voorzichtig de chocolade saus over de peer en serveer direct.

Eetsmakelijk!!


Foobie gebruiker peter199000

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.

Kippensoep tegen verkoudheid, Carnosine natuurlijk middel tegen verkoudheid

Verkoudheid kun je effectief bestrijden met natuurlijke producten die Carnosine bevatten.

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Gevulde Braadworst

Een variatie op de bekende braadworst

Pasta met Ossenstaart en rundergehakt

De allerlekkerste pasta

Surinaams eten

Tomatensardien met rijst en snijbonen

Pittige salamimuffins

Pittige salamimuffins

Exotisch kipgerecht met aardappelen

Een heerlijk kipgerecht met exotische smaken uit Marokko.

Courgettesoep

Een smaaksensatie voor je mond!

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.

Lasagne met zalm en witlof

Een lekkere variant van lasagne

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Couscoussalade net even anders

Heerlijke frisse couscoussalade met sappige peer en cream cheese

Heerlijke Griekse soepen

Vier recepten voor traditionele Griekse soepen.

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Jell-O-shots

originele manier om je shotjes te serveren

Hoe maak ik een mokkataart?

Hoe maak ik een mokkataart? Wat ik heb nodig om een mokkataart te maken?

De Italiaanse Asperge-witlofsalade!

Men zegt dat Italië drie nationala obsessies heeft: Madonna, mamma en mangiare (eten) Hieronder staat een heerlijk recept van een Italiaanse asperge-witlofsalade.

Couscous met lam, wortel en venkel

Heerlijke marokkaanse gerecht,

Recept voor Baklava

Traditioneel recept voor Baklava

Zelf bier brouwen

Lees hier hoe je eenvoudig zelf bier kan maken.

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Provencaals recept 'Snijbiet op grootmoeders wijze'

Een heerlijke bereiding van een vergeten groente.