Pittige salamimuffins


Publicatie datum:

Pittige salamimuffins

Gesponsorde koppelingen

Bereidingstijd 50 min

Per persoon 568 kcal/2384 kj

Benodigdheden vor 12 stuks

100 g salami

100 g witte bonen uit blik

1 sjalotje

1 el boter

250 g bloem

2 tl oregano

peper en zout

2 1/2 tl bakpoeder

1/2 tl zuiveringszout

1 ei

60 ml olie

1 el azijn

3 dl karnemelk

plakjes salami en sterkers om te garneren

Gesponsorde koppelingen

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bekleed de holten van een muffinblik met papieren vormpjes.

Snijd de salami in kleine stukjes.

Laat de bonen goed uitlekken.

Pel en snipper het sjalotje.

Fruit de sjalotsnippers glazig in de hete boter.

Meng bloem, salami en bonen.

Doe de sjalotsnippers erbij.

Roer ook peper, zout, bakpoeder en zuiveringszout door de bloem.

Klop het ei los en roer er olie, azijn en karnemelk door.

Meng alles goed.

Voeg het bloemmengsel toe en roer tot de droge bestanddelen vochtig zijn.

Schep het beslag in de vormpjes en bak de muffins 20-25 minuten in het midden van de oven.

Garneer de muffins met plakjes salami en sterkers en dien ze op.

Smakelijk !!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 13
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Afvallen voor dummies

Hoe kan je afvallen zonder veel hongergevoel?

Traditionele Griekse bijgerechten en hapjes

Recepten voor verschillende Griekse bijgerechten waaronder traditionele Griekse tzatziki.

Rode zee met onbewoond eiland (Tomatensoep)

De tomatensoep die elk kind lust (Voorgerecht)

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?