Pittige zuurkoolschotel


Publicatie datum:

Recept voor een heerlijke zuurkoolschotel

Gesponsorde koppelingen

Voor de fijnproever een gemakkelijk te bereiden ovenschotel met zuurkool als basisingrediënt.

Gesponsorde koppelingen

Zuurkoolschotel voor 4 personen.

Ingrediënten:

- 150 gram aardappelpuree

- 1 pakje zuurkool naturel

- 1 pond rundergehakt

- 1 blikje ananasstukjes

- 2 uien

- 2 teentjes knoflook

- sambal en ketjap manis

- paneermeel

- boter

 

Bereiding :

Gehakt kruiden met peper, zout en nootmuskaat en rul bakken samen met gesnipperde uien; toevoegen sambal (1 of 2 theelepels), heel fijn gesnipperde knoflook en flinke scheut ketjap.

Zuurkoolvocht opvangen en zuurkool fijn snijden.

Puree bereiden volgens aanwijzing op pak (smeuiig) en toevoegen nootmuskaat, kruidnagelen en beetje zout.

Langwerpige ovenschaal ( of 2 ronde schalen) invetten met boter en met paneermeel bestrooien.

Achtereenvolgens aanbrengen : laagje puree, gehakt/ uimengsel, zuurkool, ananas ( naar behoefte), zuurkoolnat en puree. Oppervlak paneren en klontjes boter aanbrengen.

Verwarmen in midden van oven, temperatuur 200 gr. C, 35- 40 min. tot korst bruin is.

EET SMAKELIJK.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Basis recept voor Pannekoeken

Standaard ingrediënten en bereidingswijze voor de altijd smakelijke pannekoeken

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Recept wildpannetje

Recept

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek