Polenta met paddestoelen


Publicatie datum:

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Ingredienten
Voor de polenta:
-1,5 L groentebouillon
-2 eetl boter
-300 G polenta
-200 ml crème fraîche
-200 G fontina-kaas, in kleine blokjes
-zout en peper
Voor de paddestoelen:
-1/2 eetl boter
-300 G gemengde paddestoelen (zoals cantharellen, shil-takes, boleten, champignons.) steeltje verwijderen en in plakjes
-zout en peper
voor de saus:
-250 ml room
-250 ml groentebouillon
-100 ml witte wijn
-2 eetl truffelolie
-enkele takjes bieslook, ter garnering

1. Maar eerst de polenta. Breng de bouillon aan de kook, voeg een eetlepel van de boter toe en draai het vuur laag

2. Voeg de polenta beetje bij beetje toe en blijf roeren met een houte lepel of garde om klonteren te voorkomen

3. Laat de polenta al roerend gaar worden - zodra het een samenhangend geheel is dat loslaat van de rand is de polenta gaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten

4. Roer de rest van de boter, de kaas en de crème fraîche door de polenta

5. Bereid de paddestoelen. Verhit de boter in een pan en bak hierin de paddestoelen rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper

6. Maak de saus door de room, bouillon en wijn samen tot de helft in te koken.
Klop de truffelolie erdoor

7. Serveer de polenta met de paddestoelen en saus. Garneer met bieslook


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Varkenshaas in ketjapsaus - snel, simpel en lekker

Een lekker gerecht met varkenshaas voor de snelle keuken.

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 1: geschiedenis en gezondheid

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is.

Uien en tranende ogen

Als je geregeld uien snijdt ken je het vast wel: Tranende ogen. Vraag je je ook wel eens af wat de oorzaak hiervan is? Je komt het in dit artikel te weten!