Polenta met paddestoelen


Publicatie datum:

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! Bon appetit!

Ingredienten
Voor de polenta:
-1,5 L groentebouillon
-2 eetl boter
-300 G polenta
-200 ml crème fraîche
-200 G fontina-kaas, in kleine blokjes
-zout en peper
Voor de paddestoelen:
-1/2 eetl boter
-300 G gemengde paddestoelen (zoals cantharellen, shil-takes, boleten, champignons.) steeltje verwijderen en in plakjes
-zout en peper
voor de saus:
-250 ml room
-250 ml groentebouillon
-100 ml witte wijn
-2 eetl truffelolie
-enkele takjes bieslook, ter garnering

1. Maar eerst de polenta. Breng de bouillon aan de kook, voeg een eetlepel van de boter toe en draai het vuur laag

2. Voeg de polenta beetje bij beetje toe en blijf roeren met een houte lepel of garde om klonteren te voorkomen

3. Laat de polenta al roerend gaar worden - zodra het een samenhangend geheel is dat loslaat van de rand is de polenta gaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten

4. Roer de rest van de boter, de kaas en de crème fraîche door de polenta

5. Bereid de paddestoelen. Verhit de boter in een pan en bak hierin de paddestoelen rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper

6. Maak de saus door de room, bouillon en wijn samen tot de helft in te koken.
Klop de truffelolie erdoor

7. Serveer de polenta met de paddestoelen en saus. Garneer met bieslook

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Bier, hoe wordt het gebrouwen?

Hoe wordt bier gebrouwen en met welke ingrediënten.

Appeltaart

Hoe maak je een erg lekkere appeltaart?

Spinaziegnocchi

Een heerlijke spinazie gerecht uit de Italiaanse keuken!

Peren met chocolade saus

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

4 Heerlijke cocktails met aardbeien

4 Heerlijke cocktails met aardbeienlikeur of aardbeiensiroop!

Aardappel

Aardappelen telen, bereiden, vis

Recept voor bosbessentaart, bosbessen

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Aardbeiendessert met balsmico

Een heerlijk Italiaans aardbeien dessert!

Rizi Pilafi me Garithes

Pilav met steurgarnalen. Voor 4 personen.

Recept - Nasi Goreng - wokgerecht - ongeveer 350 calorieën per portie

Een zeer luchtig receptje voor de lekkerste Nasi Goreng

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Noorse recepten, gemakkelijk te maken, snel klaar en lekker.

Hier drie heerlijke Noorse recepten

Help mijn kind wil niet eten!

De meeste jonge ouders hebben dit eens meegemaakt.Hun lieve peuter wil niet eten. Het alsof hun kind in een klein monster is veranderd die de strijd met ze aangaat wat eten betreft. Ouders vragen zich ongerust en machteloos af wat ze moeten doen.

heerlijke macaroni met shoarma

heerlijke macaroni met shoramavlees

Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.

Avocado-feta wraps

recept voor avocado-feta wraps

Posteleinsoep

Soep van een vergeten groente

Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad

marokkaanse zoete lekkernij

Kaas

Dit artikel gaat over kaas. De geschiedenis, de bereiding, verschillende soorten kaas, schimmel kazen en het snijden van kaas.

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.

penne met broccoli en spek

Maak een overheerlijke pasta met broccoli en spek in minder dan 15 minuten

Blote billetjes in het gras, Blote meisjes in het groene gras

Blote kontjes in het groene gras is lekkere gezonde Hollandse kost en nog heel makkelijk klaar te maken ook.

Recept van Twentse Knieperkes

Zoet, knapperig en lekker... een recept voor Knieperkesliefhebbers