Polenta met paddestoelen


Publicatie datum:

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Ingredienten
Voor de polenta:
-1,5 L groentebouillon
-2 eetl boter
-300 G polenta
-200 ml crème fraîche
-200 G fontina-kaas, in kleine blokjes
-zout en peper
Voor de paddestoelen:
-1/2 eetl boter
-300 G gemengde paddestoelen (zoals cantharellen, shil-takes, boleten, champignons.) steeltje verwijderen en in plakjes
-zout en peper
voor de saus:
-250 ml room
-250 ml groentebouillon
-100 ml witte wijn
-2 eetl truffelolie
-enkele takjes bieslook, ter garnering

1. Maar eerst de polenta. Breng de bouillon aan de kook, voeg een eetlepel van de boter toe en draai het vuur laag

2. Voeg de polenta beetje bij beetje toe en blijf roeren met een houte lepel of garde om klonteren te voorkomen

3. Laat de polenta al roerend gaar worden - zodra het een samenhangend geheel is dat loslaat van de rand is de polenta gaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten

4. Roer de rest van de boter, de kaas en de crème fraîche door de polenta

5. Bereid de paddestoelen. Verhit de boter in een pan en bak hierin de paddestoelen rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper

6. Maak de saus door de room, bouillon en wijn samen tot de helft in te koken.
Klop de truffelolie erdoor

7. Serveer de polenta met de paddestoelen en saus. Garneer met bieslook


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Caprinataart met rood fruit

Een heerlijke Italiaanse taart!

Obatzda

Een heerlijk recept uit Beieren. Makkelijk zelf te maken.

Hoe maak je lekkere kruidenboter?

Recept voor het maken van kruidenboter.

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak