Posteleinsoep


Publicatie datum:

Soep van een vergeten groente

Gesponsorde koppelingen

Soep van een groente die een beetje in de vergetelheid is geraakt de afgelopen jaren. Ik was eerst een beetje sceptisch maar besloot toch om het een keertje te proberen. Omdat het me dusdanig goed bevallen was bedacht ik me dat ik mijn recept via internet te delen, uiteraard hoor ik graag jullie reactie als je het geprobeerd hebt.

 

Gesponsorde koppelingen

Wat heb je nodig:

+/- 250 gram Postelein

1 uitje

2 á 3 eetlepels roomboter

2 worteltjes

1 middelgrote aardappel

1,5 liter water

1 bouillon blokje

 

Pak een grote soeppan, doe hier de roomboter in met de uitjes. Laat de uitjes lekker fruiten tot ze mooi lichtbruin zijn. Was in de tussen tijd de Postelein en verwijder de wortels.  voeg vervolgens de postelein bij de uitjes en laat deze kort mee bakken. 

Voeg vervolgens het water en het bouillonblokje toe bij de uitjes en postelein.Schil de aardappel en worteltjes en snij beide in blokjes en doe deze vervolgens ook in de pan.  Laat het een minuutje of 20 lekker koken. 

Eventueel kun je naar smaak nog wat peper toevoegen, of voor de liefhebbers wat paprikapoeder.  

Vervolgens kun je de soep serveren en lekker smullen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Kalfsvlees met tonijnsaus

Een heerlijk Italiaans vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)

Tomaat-mozzarellatorentje

Een heerlijk insalata caprese! Binnen een paar stappen heeft u een Italiaans tomaat-mozzarellatorentje!

Recept: Appelcakejes

Een recept voor overheerlijke appelcakejes waarvan ikzelf altijd smul.