Posteleinsoep


Publicatie datum:

Soep van een vergeten groente

Gesponsorde koppelingen

Soep van een groente die een beetje in de vergetelheid is geraakt de afgelopen jaren. Ik was eerst een beetje sceptisch maar besloot toch om het een keertje te proberen. Omdat het me dusdanig goed bevallen was bedacht ik me dat ik mijn recept via internet te delen, uiteraard hoor ik graag jullie reactie als je het geprobeerd hebt.

 

Gesponsorde koppelingen

Wat heb je nodig:

+/- 250 gram Postelein

1 uitje

2 á 3 eetlepels roomboter

2 worteltjes

1 middelgrote aardappel

1,5 liter water

1 bouillon blokje

 

Pak een grote soeppan, doe hier de roomboter in met de uitjes. Laat de uitjes lekker fruiten tot ze mooi lichtbruin zijn. Was in de tussen tijd de Postelein en verwijder de wortels.  voeg vervolgens de postelein bij de uitjes en laat deze kort mee bakken. 

Voeg vervolgens het water en het bouillonblokje toe bij de uitjes en postelein.Schil de aardappel en worteltjes en snij beide in blokjes en doe deze vervolgens ook in de pan.  Laat het een minuutje of 20 lekker koken. 

Eventueel kun je naar smaak nog wat peper toevoegen, of voor de liefhebbers wat paprikapoeder.  

Vervolgens kun je de soep serveren en lekker smullen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Bloemkool Balti

Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit en ben dan razend op zoek naar recepten die ik nog nooit gehoord of gezien heb. Zoals deze....

Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.

Heerlijke tomatensalade 4-6 personen

Een makkelijke maar heerlijke tomatensalade.

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.