Provencaals recept 'Snijbiet op grootmoeders wijze'


Publicatie datum:

Een heerlijke bereiding van een vergeten groente.

Gesponsorde koppelingen

In de Var vind je in de moestuin nog vaak snijbiet. Deze vergeten groente lijkt wat op spinazie, maar is minder bitter van smaak. Deze bereiding van de groente is verrassend van smaak en eenvoudig te bereiden.

Gesponsorde koppelingen

Snijbiet op grootmoeders wijze

Ingrediënten

  • 1 bos snijbiet (indien je dit niet vind kan je ook spinazie gebruiken)
  • olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel fijn gehakte rozemarijn
  • 60 gr rozijnen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Verwijder de stelen van de snijbiet (of van de spinazie)
  • Snij de bladeren klein
  • Verhit in een grote koekepan olijfolie. Zorg ervoor dat de olie zeer heet is.
  • Voeg de suiker toe en laat die ongeveer 1 min licht karameliseren.
  • Voeg dan onmiddelijk de rozemarijn en de snijbiet toe.
  • Bak de snijbiet ongeveer 1 tot 1,5 min terwijl je ze voordurend omschept. De snijbiet zal slinken tot ongeveer de helft van z'n volume.
  • Voeg dan de rozijnen en de pijnboompitten toe
  • Bak alles nog ongeveer 1 tot 1,5 min op een zeer hoog vuur totdat het overtollige vocht verdampt is. Constant de groente omscheppen zodat hij niet aanbrandt.
  • Strooi naar eigen smaak peper en zout over de groente en schep hem in een voorverwarmde schaal en serveer direct.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kun je het geslacht van je ongeboren baby beinvloeden?

De link tussen het geslacht van je ongeboren baby en je dieet.

Wat is de beste studentenhaver of elitehaver?

Het is heel gezond en lekker maar wat is de beste studentenhaver of elitehaver?

Het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Eindelijk, na meer dan 130 jaar, is het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Het kweken van eigen groente in de moestuin

De moestuin hoeft niet groot te zijn om heerlijke groenten te kunnen kweken

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten