Provencaals recept 'Snijbiet op grootmoeders wijze'


Publicatie datum:

Een heerlijke bereiding van een vergeten groente.

Gesponsorde koppelingen

In de Var vind je in de moestuin nog vaak snijbiet. Deze vergeten groente lijkt wat op spinazie, maar is minder bitter van smaak. Deze bereiding van de groente is verrassend van smaak en eenvoudig te bereiden.

Gesponsorde koppelingen

Snijbiet op grootmoeders wijze

Ingrediënten

  • 1 bos snijbiet (indien je dit niet vind kan je ook spinazie gebruiken)
  • olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel fijn gehakte rozemarijn
  • 60 gr rozijnen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Verwijder de stelen van de snijbiet (of van de spinazie)
  • Snij de bladeren klein
  • Verhit in een grote koekepan olijfolie. Zorg ervoor dat de olie zeer heet is.
  • Voeg de suiker toe en laat die ongeveer 1 min licht karameliseren.
  • Voeg dan onmiddelijk de rozemarijn en de snijbiet toe.
  • Bak de snijbiet ongeveer 1 tot 1,5 min terwijl je ze voordurend omschept. De snijbiet zal slinken tot ongeveer de helft van z'n volume.
  • Voeg dan de rozijnen en de pijnboompitten toe
  • Bak alles nog ongeveer 1 tot 1,5 min op een zeer hoog vuur totdat het overtollige vocht verdampt is. Constant de groente omscheppen zodat hij niet aanbrandt.
  • Strooi naar eigen smaak peper en zout over de groente en schep hem in een voorverwarmde schaal en serveer direct.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

Gevulde appeltjes van oranje (Toetje)

gevulde sinasappel koud geserveerd

Feestelijke drankjes met de blender

Met een blender maakt u overheerlijke en feestelijke drankjes

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart